Podjeli

Propali varaždinski župan Radimir Čačić nikako da se ostavi politike. Čovjek još, i unatoč svega, gaji ambiciju da će ponovno zasjesti u neku ministarsku fotelju.

Sada je osmislio „novi“ model, ili bolje rečeno nešto tek toliko da zabavlja narod.

Predložio je da građani ugrade solare, a da im država oprosti PDV!

Sve u svemu, „revolucionarna“ zamisao.

Međutim, Čačić bi prije svega trebao odgovoriti na niz pitanja, koje su nema tome dugo objavili pojedini portali, ali i varaždinski mediji.

Ostao je, kažu, dužan na sve strane: HBOR-u, HEP-u, Poreznoj upravi, Gradu Varaždinu, Hrvatskim vodama…, tako da je manje-više na sudu kao doma.

Svi se sjećamo da je bio prvi čovjek tvrtke Coning d.o.o.. Sad se nad ovom tvrtkom na Trgovačkom sudu u Varaždinu vodi stečajni postupak. Dug je možebitno i veći od 100 milijuna kuna.

Tako se inače kod nas radi. Osnuješ tvrtku, pokupiš milijune, nikome ništa ne plaćaš i stečaj „sve pojede“, a da se takvim „majstorima“ ala čačić ništa ne dogodi, za razliku od međimurskog župana kojeg su i zatvorili zbog navodnih deset tisuća mita.

Inače, danas na veliko proganjaju i one koji su preko veze zaposlili jednog ili dva svoja „susjeda“. I po tom pitanju ne samo Čačić već i razni drugi čačići u općinama, gradovima i županijama i te kako bi imali što reći.

Ali, kako i zašto vjerovati ovom jadnom i čudnom gospodarstveniku, kad se zna da je većinu onoga što je osmislio  – propalo.

Čak je gradio i imao neke hotele, gdje je navodno također ostavio ogromnih dugovanja, pa što- nikome ništa!

Kad mu žele uzeti „njegove“ nekretnine, odnosno nekretnine njegove firme, tek se tada vidi da čovjek „nema ništa“, osim par stolica i nekakve neupotrebljive zgrade (da se malo našalimo).

A ovaj gospodarstvenik je kažu „pun ko brod“, ni sam ne zna što i koliko ima.

Da nešto vrijedi njegova (?) ideja o masovnoj ugradnji  solarnih sustava već bi on to (masovno) realizirao.

Ovako, čovjek ima vremena, nije župan, nije ni u Vladi (njegova skromna politička stranka ima jedan (1) glas u Hrvatskom saboru) pa izmišlja toplu vodu.

A da se malo okrene oko sebe, vidio bi da je njegovo vrijeme prošlo kao voda ispod dravskog mosta!

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo