Podjeli

Iz dana u dan tonemo sve dublje, a oni koji bi javnost upozorili na nečasne radnje oko njih, bilo u kojem od okruženja u kojima živimo, prepušteni su sami sebi i pisanju anonimnih pisama. Tako je i ovaj put, jer pismo koje je stiglo na moju adresu u naslovu sugerira kako je napisano premijeru Plenkoviću. Usrdno se nadam da je tome zaista i tako, te da oni koji trebaju premijera upoznaju sa predstavkama, žalbama, pa i anonimni dostavljenim pismima, te e-mailovima.
Kao što pretpostavljate, da ponovno je netko vrlo zabrinut za svoj sudbinu, ali istovremeno srce mu ne dozvoljava da širu javnost ostavi u neznanju.
„Anonimni pisac“ predstavlja se kao sindikalni povjerenik i HEP-ovac, a na samom početku pisma ukazuje na likove i djela predsjednika Uprave Franu Barbarića i člana Uprave zaduženog za HEP ODS (HNS) člana Uprave.
Već sam u nekoliko navrata, kada sam reagirao na anonimne dojave-pisma, znao napomenuti da mi nije jasno iz kog razloga se netko tko se predstavlja na gore navedeni način(sindikat, HEP itd.), odlučuje na pisanje anonimnog pisma, umjesto da se unutar HEP-a počne obračunavati da lošim načinom ponašanja i rada, trgovanjem interesom, raznim koruptivnim radnjama i radnjama na samom rubu zakona.
Otvoreno se u pismu spominju predsjednik i član Uprave HEP-a d.d. kao glavni kočničari pokretanja poslova u HEP-ODS-u. Natječaj za kablove stoji na stolu(ovima) spomenutih od mjeseca travnja ove godine, ništa se ne radi, Elektre nemaju s čime raditi, sve stoji! Sedam mjeseci gospoda nisu našla za shodno raspisati natječaj, jer se valjda ne mogu uskladiti kome natječaj namjestiti!
Isto tako, spominje se u pismu, kako gospodin Barbarić, nema vremena za obavljanje poslova i radnih zadataka zbog kojih je izabran na funkciju, ali ima vremena za „ciganjenje“ čitaj: interesira me onaj koji ima novca, ali i gospodinu nisu strana putovanja. Kome je dužan polagati račune? Po onome kako se gospodin ponaša nikome, a prema nama običnim smrtnicima se ponašaju na način ignoriraj ih što više. Čak i kada imamo pravo znati, ne odgovaraju na naša pitanja, jer oni žive kako pjesma kaže „iznad oblaka“! Ivici Žigiću i Zoranu Vidoviću, ovim putem šaljem poruku da će se desiti i doći dan kada se silazi sa oblaka, a onda treba ponovno naučiti hodati po tlu. Ne ignorirajte nas gospodo, mi smo oni koji na kraju osiguravaju vaše plaće i imamo pravo znati što radite i kako to radite. Kome povlađujete, s kim dogovarate natječaje i zašto si pogodujete, ne razmišljajući da će doći vrijeme da se računi moraju položiti i „napraviti obračun“!
Ništa gospodina iz HEP-a(predsjednik Uprave i članovi Uprave, te Nadzornog odbora) nisu učinila nakon sastanka sa premijerom Plenkovićem 01.08.2018. održanom u Vladi RH. Ništa se nije promijenilo nabolje, samo je još gore. Lokalni šerifi-pojedini direktori DP-ova liječe osobne frustracije na radnicima, anonimnih pisma iz dana u dan sve više!
Vrijeme nam curi i nepovratno je! Do kada ćemo svi zajedno trpiti nesposobnost ljudi postavljenih na rukovodeće funkcije u HEP-u?
Ljutite se gospodo što Vas se naziva uhljebima. Ali što Vi drugo jeste? Razmislite koliko je onih koji su i zbog Vašeg ponašanja otišli iz Hrvatske, jer im je ovo što se događa u najmanju ruku vrlo gadljivo!

Anđelko  Jeličić                                               NASTAVLJA SE


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika