Podjeli

Iz dana u dan stari-novi predsjednik HNS-a(strančice koja je upravo zahvaljujući predsjedniku iste proglašavana klijentelističkom i strankom uhljeba), Ivan Vrdoljak, unatoč mojim godinama i životnim iskustvu ponovno me iznenadi. Taj stari-novi „vjerodostojni“ predsjednik HNS-a, koji se kleo u „drvo i kamen“ kako ne pregovara s HDZ-om/nakon što je Plenković „potjerao“ MOST-ove ministre iz Vlade RH/. Taj isti Vrdoljak, koji dao ostavku na mjesto predsjednika HNS-a, a onda se slavodobitno vratio pod političke reflektore. Taj isti Vrdoljak, koji svoje nastupe vjerojatno vježba pred ogledalom, jer ono što nam prezentira vrlo je narcisoidno. I to što nam prezentira čini bez imalo srama! Da, dragi gospodine Vrdoljak, bez imalo srama. Ako niste VI, ja sam u kontaktu sa „malim ljudima“, vašim članovima i vjerujte srame se i Vas i HNS-a. Srame se načina, kako ste obmanuli ne samo javnost, već i vaše najbliže suradnike! Srame se i Štromara i ministrice Divjak! Srame se što prilikom javnog nastupa, niste bili u stanju ispravno izgovoriti ime i prezime Savke D.K., prve predsjednice i utemeljiteljice HNS-a. No, s jedne strane to ih ne bi trebalo čuditi, izgubio se jedno vrijeme gospodin Vrdoljak. Prema svemu sudeći Vrdoljak je odmah nakon izlaska MOST-a naveliko pregovarao s HDZ-om, jer je upravo neprospavane noći Ivan Vrdoljak proglasio krivima za njegov lapsus.
No, Ivan Vrdoljak, ponovo je u sedlu!
Primio se Ivan Vrdoljak Andreja Plenkovića „ko pijan plota“! Sve što Andrej izjavi, Ivan potvrdi! S vremena na vrijeme jednom i drugom puna usta hvale, reformi i nadmenog ponašanje, a o političkoj korupciji i nedopustivim radnjama u javnoj nabavi i neprekidnom kadroviranju, vlada zavjet šutnje. No kao i u najboljim brakovima, tako se i HDZ-u i HNS-u navodno, dogodio sukob.
Iz HEP-a je do mene stigla interesantna priča koja se kod njih šapće po hodnicima već 10-ak dana, o žurnom odlasku Ivana Vrdoljaka predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, a u svojstvu „tuži baba reze“, kako bi predsjednika Vlade RH upozorio na nekorektnost jednog djelatnika iz HEP ODS-a, inače direktora jednog sektora-član HDZ-a, koji se ozbiljno usprotivio članu Uprave HEP-a d.d. Saši Dujmiću- član HNS-a. Priča se da je svađa ove dvojice navedenih i tajnicu „otjerala“ iz kancelarije, otišla je van kako ne bi slušala raspravu.
Što je to tako razjarilo gospodina Dujmića, da je urgirao kod direktora HEP ODS-a Nikole Šulentića-HDZ, da se smjeni „neposlušni“, a istovremeno jedan od najboljih stručnjaka u HEP ODS-u, no ne samo on, već i direktorica Sektora za nabavu u HEO ODS-u. Kako Šulentić nije udovoljio njegovim željama, Dujmić je na kraju urgirao kod samog predsjednika Uprave HEP-a d.d. Frane Barbarića, koji se stavio na stranu svojih stranačkih kolega i zatražio od Dujmića da „olabavi“, te da se ne miješa u javnu nabavu i kadroviranje u HEP ODS-u.
Saša Dujmić je pozvao u pomoć Ivana Vrdoljaka, koji je pohitao predsjedniku Vlade RH i tužio Plenkovićeve suradnike.

Dragi moji čitaoci, a posebno djelatnici HEP-a , budite jako oprezni kada se sukobljavate sa Sašom Dujmićem, inače kako su mi to rekli iz Elektrodalmacije – Split prosječnim inženjerom, koji je samo po stranačkoj liniji došao na visoko pozicioniranu dužnost u HEP d.d.
U slijedećem članku detaljnije ću opisati lik i djelo Saše Dujmića i njegovu blisku povezanost sa dobavljačem iz Splita koji je u posljednjih nekoliko godina rastao dvocifrenim brojem, a sada je postao najveći dobavljač HEP ODS-u. I da, svakako da ću detaljno analizirati neke od JAVNIH NABAVA u kojem su sudjelovali dobavljač iz Splita i njihov mentor iz Uprave HEP d.d ..
HNS u svojim redovima ima toliko poštenih, vrijednih i vjerodostojnih ljudi, ali kao i HDZ-ovci, SDP-ovci i svi ostali dionici politike, sudbine se kroje po babi i po stričevima.
Ivane Vrdoljak, vrlo je dvojbena preporuka kako je netko prijatelj ili kum s Vama ili nekim od Vaših „frendova“, pa zbog toga treba sjediti u nekom Nadzornom odboru, Upravi nekog javnog poduzeća ili treba biti direktor, ravnatelj ili…

Siguran sam da su mnogi HNS-ovi članovi i birači razočarani.

Anđelko  Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika