Podjeli

(MARCEL HOLJEVAC: ONI KOJI MRZE POZDRAV HOS-A, MRZE I HRVATSKU DRŽAVU!)

 

Ili: NEMOJTE BITI PONOSNI NA HOS JER IH GAZDE NAŠIH POLITIČARA NE VOLE! Tako je ZDS postao glavni dokaz poslušnosti i odanosti hrvatskih sluga.)

 

JUNACI DOMOVINSKOG RATA – GENERAL GOTOVINA POZVAO IX. BOJNU HOS-A U OBRANU ŠKABRNJE

 

24. siječnja 2024.

 Slika u retku s tekstom

Foto: fah

Ovo je priča o junacima bitaka za Maslenicu 1993. godine – slavna IX. bojna HOS-a u junačkoj obrani oslobođene Škabrnje. Iz zahvalnosti Škabrnja je 2020. dala ime ulice po postrojbi HOS-a, uz prisutnost generala Ante Gotovine i zapovjednika Marka Skeje.

Otvorenje ulice HOS-a u Škabrnji 2020. godine:

https://youtu.be/a3h4vIYgu8U

Bitka za Maslenicu trajala je gotovo dva mjeseca i nije završila osvajanjem Masleničkog ždrila koje je ponovno povezalo sjever i jug Hrvatske slabašnim pontonskim mostom. Teške borbe su se nastavile i u veljači 1993. godine. Najpoznatija je bitka za Kašić kada su pripadnici slavne 3. osječke brigade junačkim naporima obranili selo. I u ožujku 1993. je 7. brigada iz Varaždina, rame uz rame s 4. brigadom iz Splita s kojom je dvije godine kasnije oslobodila Knin, vodila teške borbe oko sela Drače.

Donedavno je bilo malo poznato da je slavna IX. bojna HOS-a iz Dalmacije čak 43 dana branila osvojenu Škabrnju u potpunom okruženju srpskih snaga.

Obrana Škabrnje 

Nakon pada i pokolja u Škabrnji 1991. godine koje je napravila srpska vojska, s vojnicima velikim dijelom sastavljenim od lokalnih Srba iz Dalmacije koji su proglasili SAO Krajinu na okupiranom teritoriju, u okviru operacije Maslenica, oslobođeno je i selo Škabrnja. Najveći problem bio je što je to hrvatsko selo bilo duboko u oslobođenom teritoriju i gotovo u potpunom okruženju srpskih snaga.

Škabrnju je bilo vrlo teško ili gotovo nemoguće braniti.

Zbog toga je general Ante Gotovina pozvao s južnog bojišta IX. bojnu HOS-a, u sastavu 114. brigade, gdje je ta slavna postrojba Hrvatske vojske od početka sudjelovala u obrani opkoljenog Dubrovnika.

Važno je istaknuti da ono što danas mnogi žele osporiti: HOS je čak i 1993. godine imao svoje znakovlje i svoj naziv na uniformama Hrvatske vojske.

Zbog velikih zasluga i hrabrosti je 2020. godine Škabrnja dala ime ulice u mjestu po postrojbi HOS-a koja ju je junački branila, uz prisutnost generala Ante Gotovine i zapovjednika Marka Skeje.

Bitka za opkoljenu Škabrnju 

Nakon strašnog srpskog poraza 1993. u bitkama za Maslenicu i zadarsko zaleđe, Škabrnja je postala ultimativni cilj svih srpskih vojničkih jedinica i planova. Prodor hrvatskih snaga iz Kašića, obranjenog krvlju Slavonaca iz 3. gardijske, u smjeru Zadra, završio je tako da je Škabrnja ostala u hrvatskim rukama. Držali su je u rukama legendarne „Zelene Beretke“ i pripadnici bojne za specijalne namjene „Zrinski“.

A onda je predana u ruke vojnika IX. bojne HOS-a pod zapovjedništvom Marinka Skeje, za koje se znalo da nigdje i nikada ne odstupaju. Selo dugo čak 6 kilometara branila je skupina od samo 80 vojnika, od kojih je svaki imao vrijednost elitnog borca koji ne odstupa s prve crte.

A neprijatelj i njegova sva sila koja se slila prema Škabrnji, to je dobro znao.

Sve najbolje što su Srbi imali poslali su na Škabrnju u ožujku 1993. godine jer trebalo je povratiti moral. Nakon izgubljenih bitaka za Kašić, Islam Grčki i Latinski, Novigrad, Maslenicu, Velebit. Najelitnije srpske vojničke jedinice došle su na Škabrnju, selo koje je ostalo u okruženju i do kojeg se moglo doći samo putovima kroz žbunje, kamen i kozje staze. Bili su tu na srpskoj strani „Alfe“ zloglasnog Kapetana Dragana, najbolja vojnička jedinica bosanskih Srba. Zatim „Vukovi s Vučjaka“, po zlu poznati „Tigrovi“ ratnog zločinca Arkana i mnogi drugi.

Thomas Crowley „Irac” 

Puno je hrabrih HOS-ovaca branilo Škabrnju, a u najveću legendu svojom hrabrošću i akcijama protiv Srba ušao je zasigurno spomenuti pokojni Thomas Crowley „Irac”. Irac je sa svojom skupinom uništavao borbeni moral Srba čestim akcijama u njihovom zaleđu, što je srpsku vojsku izluđivalo. Djelovanje HOS-a u takvim akcijama, u kojima se unosio strah i panika neprijateljima u zaleđu, bila je njihova specijalnost.

Situacija je bila tim paradoksalnija jer je 80 vojnika HOS-a u Škabrnji utjeralo strah u kosti najelitnijim srbijanskim vojnicima, kao i njihovoj logistici. Oni su poput vukova čekali da osvoje plijen na mjestu gdje su već jednom okrvavili svoje ruke. I to ne do lakta, nego do ramena: preko 80 Škabrnjana je ubijeno u studenom 1991. godine kada su četnici ušli u ovo pitomo hrvatsko selo i napravili pokolj njegovih stanovnika.

Tako su krajem ožujka pripadnici HOS-a izveli jednu diverzantsku akciju protiv srpskih postrojbi, kojima je zapovijedao četnik Dragan Vasiljković – Kapetan Dragan. Uništili su nekoliko minobacača, topova, i oklopnih transportera oko sela. To je izazvalo takvu jezu i strah u redovima Srba da su izmišljali raznorazne priče da Škabrnju brani preko „1000 krvožednih i nadrogiranih ustaša“.

 

Radilo se zapravo o 80 junaka HOS-a od kojih danas znamo ime samo zapovjedniku Skeji i slavnom „Ircu“.

IX. bojna HOS-a ratovala je u Škabrnji pod zapovjedništvom 114. brigade Hrvatske vojske iz Kaštela, sa svojim slavnim znakovljem na ramenu.

https://narod.hr/kultura/junaci-domovinskog-rata-general-gotovina-pozvao-ix-bojnu-hos-a-u-obranu-skabrnje

VELIMIR BUJANEC

NOVO PONIŽAVANJE HOS-a:

 

Sramotan protokolarni propust tijekom obilježavanja 31. obljetnice VRO Maslenica!

SKANDAL U ZADRU: Tijekom mimohoda ratnih zastava nisu pozdravili HOS, koji je branio Škabrnju?!

Ponižavanje jedne od ponajboljih ratnih postrojbi, neustrašivog HOS-a, nastavljeno je jučer u Zadru, na obilježavanju 31. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica… Tijekom svečanog mimohoda ratnih zastava gradskim ulicama, nije pozdravljena zastava legendarne splitske IX. bojne HOS-a, iako je ta postrojba također dala veliki obol u pobjedničkoj akciji Hrvatske vojske i redarstva!

Po izravnoj zapovijedi generala Ante Gotovine, IX. bojna HOS-a držala je položaje na prvoj crti obrane – u Škabrnji, puna 43 dana i ratovala protiv velikosrpskog agresora u čijim su redovima bile i Legijine Crvene beretke – o čemu je javno, s respektom svjedočio osuđeni ratni zločinac, tzv. Kapetan Dragan… Iako je u VRO Maslenica sudjelovalo 130 HOS-ovaca pod zapovjedništvom viteza Marka Skeje, na obilježavanje 31. obljetnice, kako doznajemo iz pouzdanih izvora – uopće nisu službeno pozvani?! Ipak, veterani HOS-a ponosno su se pojavili noseći svoje zastave na obilježavanju akcije u kojoj su i više nego hrabro sudjelovali, međutim, protokol ih je namjerno ignorirao i izostavio tijekom pozdravljanja zastava ratnih postrojbi.

Za razliku od Zadra, u Vukovaru – Gradu heroja koji su također neustrašivo branili, HOS-ovci su dobili veliko i potpuno zasluženo priznanje – koračajući časno i odvažno na čelu Kolone sjećanja, a iza njih je jednako ponosno, hodalo više od 150 tisuća Hrvatica i Hrvata iz Domovine i svih krajeva svijeta.

Tko je odgovoran za sramotni protokolarni skandal u Zadru – saznat će se uskoro, a Bujica će to već sutra javno objaviti!

POGLEDAJTE VIDEO: Bujica/Z1

https://www.facebook.com/bujicavelimirbujanec/?locale=hr_HR

 

Lili Benčik (hrvatskepravice) poslala nam je svoj tekst tekst 30-ta obljetnica osnivanja SMDP Vange Pula uz pismo:

Kako je počelo obilježavanje akcije Maslenica i pulske Vange sudjelovale su u akciji Maslenica, kod Novigrada

Moj suprug bio je jedan od zapovjednika postrojbe na Južnom bojištu

 

Tekst završava antihrvatskom pričom o ZDS:

U ovo vrijeme hajke na pozdrav „Za dom spremni“  svih onih  koji nisu bili spremni sudjelovati  u obrani mlade hrvatske demokracije od srpske i JNA agresije, nego su se kukavički sakrivali po „ mišjim  rupama“  ili pobjegli iz Hrvatske, ovi mladi ljudi su bez obzira na narodnost i vjeroispovijest krenuli braniti svoj dom i domovinu, bez kalkuliranja, bez raznih interesa,  bili oni Hrvati ili  Muslimani i ugradili svoje mlade živote  u temelje hrvatske samostalnosti. Njihove obitelji izgubile su,  majke sinove, djeca očeve, supruge muževe i hranitelje obitelji,  da bi nakon rata njihova žrtva bila obezvrijeđena, omalovažavana i poklič pod kojim su krenuli u obranu domovine sotoniziran.

Sve to upravo od onih koji slobodnu Hrvatsku nisu ni htjeli, ni željeli, od jugoslavena, jugofila, raznih pripadnika jugoslavenskih  tajnih službi . njihovih nasljednika bez imalo morala i ljudskosti , “ crnih , zelenih  i žutih  vragova“ koji  danas uživaju plodove njihove hrabrosti i domoljublja.

Stoga im velika hvala i slava!

Tekst su objavili hrvatski portali:

https://bezcenzure.hr/branitelji/30-ta-obljetnica-osnivanja-smdp-vange-pula/

https://www.dragovoljac.com/index.php/nikad-zaboraviti/38107-lili-bencik-30-ta-obljetnica-osnivanja-smdp-vange-pula

Neovisno od ‘proslave’ tj. obilježavanja 31. obljetnice VRO Maslenica (navodnici jer oni zapravo koriste to obilježavanje da svojim gazdama iznova dokažu svoju odanost napadajući HOS-ovce i ZDS)! To im zapravo poručuje i Mladen Pavković:

MLADEN PAVKOVIĆ: PROGONE POZDRAV, ALI NE I KOMUNISTIČKE ZLOČINCE!

22 Siječanj 2024
Slika u retku s tekstom

Evo. krenule su zabrane.

Vijeće za elektroničke medije (VEM), navodno na prijedlog srpskih Novosti, koje financira hrvatska država, a koje  neprestano pljuju i bljuju po hrvatskih braniteljima i hrvatskoj državi,  donijelo je odluku  o zabrani emitiranja programa Z1 i STV televizije na četiri sata

zbog pozdrava „Za dom spremni“, od kojeg se u jednoj emisiji Bujice nije ogradio voditelj Velimir Bujanec.

Ovaj pozdrav bivši ekstremni komunisti i Jugoslaveni, a poglavito oni koji su vezani uz Pupovčevu udrugu Srpsko narodno vijeće (SNV) neprestano podmeću da je riječ o pozdravu iz vremena NDH, odnosno II. svjetskog rata, a u ovom slučaju riječ je o pozdravu HOS-ovaca s kojim su krvarili i ginuli tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, odnosno velikosrpske agresije.

Pa, kad je već donijeta ova i ovakva odluka, onda se jasno i glasno trebalo obrazložiti- je li se mislilo na pozdrav „Za dom spremni“ iz NDH ili na onaj iz Domovinskog rata, jer su ga upotrebljavali jedni i drugi?

Činjenica je da razni pupovci, pusići, mesići, krausi, josipovići, puhovski, goldsteini, habulini…i jedan dio zastupnika u Hrvatskom saboru odlično živi na račun, na velikoj i maloj nuždi, po svemu što hrvatski diše, i koji su iznimno nesretni što trebaju i moraju živjeti u slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj hrvatskoj državi.

Inače, u Hrvatskoj već godinama i godinama nema ustaša. Jedino su nas tako nazivali agresori tijekom Domovinskog rata, dok za većinu građana Srbije i Republike Srpske mi smo Hrvati i danas-ustaše!

Takvu tezu iz broja u broj plasiraju i Pupovčeve Novosti, jer da ne pišu o ustašama „kojih je puna Hrvatska“ o čemu bi svaki tjedan tiskali svoje komentare kakvih se ne bi postidio ni Joseph Goebbels.

Nikome ne pada ni na pamet da donese zabranu da se zbog nacionalne i ine netrpeljivosti zabrani barem jedna stranica ovog četničkog lista, a kamoli cijele novine.

LepaBrenakoja je za vrijeme velikosrpske agresije podržavala Srbe, svako je malo na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) i može pričati što god hoće, čak i pola sata o svojim čarapama, a na koncertima obvezno izvoditi pjesme posvećene propaloj Jugoslaviji i nikome ne padana pamet da se i HRT-u  uskrati koji sat programa, u kojem je na četiri (4) kanala tek jedva pet do deseto posto posvećeno suvremenoj hrvatskoj povijesti.

Partizani su (zar ne razni manolići) uz pozdrav „Smrt fašizmu-sloboda narodu“ hapsili, mučili i ubijali na tisuće hrvatskih domoljuba, pa što- nikome ništa.

Na početku stvaranja hrvatske države jugoslavensku zastavu i crvenu zvijezdu petokraku zamijenili smo hrvatskim obilježjima, ali – tko je dosad odgovarao što se na javnim skupovima i dalje maše komunističkim i inim zastavama?

Brojni komunisti su u vrijeme Jugoslave učinili strašne zločine nad nevinim Hrvatima, ali još ni jedan komunistički moćnik dosad nije odgovarao!

Djeca komunističkih  zločinaca, koja još k tome nisu ni sudjelovala u stvaranju hrvatske države, danas se mogu susresti svugdje,odpolitike, pravosuđa, medija, policije, prosvjete, gospodarstva, pa do zaštitara u firmama i državnim institucijama.

Zanimljivo je kako su svih ovih godina, a poglavito nakon hrvatske pobjede u Domovinskome ratu, hrvatske izdajice, četnici i dezerteri, a poglavito bivši Udbaši, uspjeli preokrenuti „lončiće“, pa se cijelo vrijeme oni bave s nama, umjesto da se mi bavimo s njima.

Bivši partizani, kojih je svakim danom „sve više“, neprestano ističu „mi smo pobijedili u ratu“, odnosno „mi smo bili na pobjedničkoj strani“, pa stoga imaju pravo na osvetu.

A na kojoj strani su bili hrvatski branitelji u Domovinskome ratu?

Ili, još bolje, koliko je bivših partizana sudjelovalo u stvaranju hrvatske države?

U koprivničkom Domoljubu, sredinom 1990., organiziran je skup s bivšim oficirima JNA i partizanskih jedinica, (samo u Podravki ih je bilo zaposleno na stotine),  u želji da ih se privuče u Hrvatsku vojsku. Došlo ih je oko 800, a u hrvatske ratne postrojbe ih se javilo svega pet ili šest, od kojih je vrlo brzo najmanje  polovica- dezertirala.

Stoga, treba donijeti zakon da se pozdrav „Za dom spremni“ iz Domovinskog rata (a ne iz NDH) zakonom zaštiti, a da se zabrani partizanski pozdrav „Smrt fašizmu-sloboda narodu“, koji se upotrebljavao sve do 1989., jer se pod prvim pozdravom ginulo za Hrvatsku, a pod drugim ubijalo za – Jugoslaviju!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

https://bezcenzure.hr/branitelji/progone-pozdrav-ali-ne-i-komunisticke-zlocince/

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/38097-mladen-pavkovic-progone-pozdrav-ali-ne-i-komunisticke-zlocince

Sve to se odvija u skandaloznim odlukama vlasti u RH kojima oni iznova i iznova dokazuju da ne treba poštivati zakone koje je donijela vlast u RH ako se s tim zakonima ne slažu tj. nezaovoljne su gazde kojima služe:

MARCEL HOLJEVAC O ZABRANI BUJICE ZBOG ZDS: “NEMA PREDAJE, ONI KOJI MRZE POZDRAV HOS-A, MRZE I HRVATSKU DRŽAVU!“

 

21 Siječanj 2024

 

DAVORIN KARAČIĆ UŽIVO S PLAVE NOĆI U TRAVNOM:  –  Ne postoji zakon kojim bi ‘ZDS’ u demokratskoj Hrvatskoj bio kriminaliziran!“

MARKO JURIČ: – Podrška Bujici, sljedeći petak, kada je emisija zabranjena, u znak solidarnosti pozivam Velimira Bujanca u goste na podcast Velebit!

BEZ CENZURE: Pogledajte reportažu s Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, gdje je sutkinja Dubravka Čošić u postupku koji je vitez HOS-a Marko Skejo zbog uvrede i klevete pokrenuo protiv ‘Novosti’… IZBACILI ODVJETNIKA KARAČIĆA ZBOG GRBA S PRVIM POČETNIM BIJELIM POLJEM NA REVERU I OSLOBODILI PUPOVČEV ZLOGLASNI TJEDNIK?!

POTPORE BUJICI STIŽU SA SVIH STRANA! Urednik i voditelj emisije se i dalje odbija ograditi od pozdrava HOS-a i ne pristaje na bilo kakav kompromis!

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/38085-marcel-holjevac-o-zabrani-bujice-zbog-zds-nema-predaje-oni-koji-mrze-pozdrav-hos-a-mrze-i-hrvatsku-drzavu

Holjevčevu tvrdnju iz naslova potvrđuje i izbacivanje odvjetnika Karačića zato što je nosio grb koji je bio i na prvoj službenoj zastavi RH.

Međutim obavezno pogledajte tu Bujicu i to posebno onaj dio kada Karačić čita odluku koju MORAJU poštivati svi sudovi u RH o pozdravu ZDS u Domovinskom ratu.

TO POKAZUJE da ni Sudstvo, kao ni vlast u RH, a ni veći dio oporbe u RH smatra da zakone u RH ne treba primjenjivati, ako nisu po volji svjetskih moćnika – čiji je danas u RH namjesnik Milorad Pupovac. I njegove Novosti su i pokrenule hajku na Bujanca koji smatra da su u RH zakoni RH svetinja, a ne želje svjetskih moćnika!

 

Evo još o tom sluganstvu i gazdama u RH:

 

NAJAVIO DALJNJE KORAKE

Bujanca miču iz etera jer se nije ogradio od jedne stvari: ‘Neću odstupiti ni milimetra’

 

Voditelj Bujice na Z1 odbio se ograditi od pozdrava HOS-a pa je Vijeće za elektroničke medije kaznilo Z1 televiziju zabranom emitiranja programa puna tri sata u udarnom večernjem terminu u petak, izvijestio je Velimir Bujanec.

 

19.01.2024.

 Slika u retku s tekstom

 

 

Foto: HINA/Lana Slivar Dominić/Facebook/Direktno

Kako je Bujanec napisao na društvenim mrežama, “iz pouzdanih izvora bliskih Agenciji za elektroničke medije i jednom portalu”, doznaje se da je na sjednici VEM-a u četvrtak donesena odluka kojom se kojom se Z1 televizija kažnjava zabranom emitiranja programa u trajanju od tri sata, sljedeći petak navečer u “prime timeu”, odnosno u periodu od 20.00 do 23.00.

Protiv Z1 televizije u Agenciju za elektroničke medije stigle su najmanje dvije prijave, tvrdi voditelj Bujice, a jednu od njih je, kaže, podnio “za sada (ne)poznati novinar Pupovčevog opskurnog velikosrpskog tjednika ‘Novosti”. “Moj odgovor – ni mrtav se ne bih ogradio”, izričito navodi Bujanec na društvenoj mreži Facebook.

Sve zbog ZDS-a

Kako objašnjava Bujanec, u emisiju emitiranoj u petak, 8. prosinca 2023. godine, “uživo i bez cenzure, javio se gledatelj koji je pozdravio sa ‘ZDS’, a ‘krimen’ urednika i voditelja Bujice je što se odbio ograditi od pozdrava”. “Jedan član Vijeća za elektroničke medije (korumpirani ljevičar čiji su podaci poznati redakciji Bujice) tražio je za Z1 televiziju zabranu emitiranja programa čak tri dana i s time se pohvalio novinarki jednog lijevog portala, inače financiranog iz Soroševih fondova”, piše Bujanec.

“Na kraju je Z1 televizija kažnjena zabranom emitiranja od tri sata, što će se izvršiti u petak 26. siječnja ove godine. Od pozdrava pod kojim su ginuli moji prijatelji HOS-ovci neću se ograditi nikada, ni pod cijenu otkaza, ni pod cijenu života! To je najmanje što mogu učiniti za sve one bolje od nas, koji su upravo s tim pozdravom na usnama, ginuli dajući mlade živote za hrvatski dom i domovinu u kojoj se ovakve stvari ne bi smjele događati”, reakcija je Bujanca na zabranu koju iz AEM-a još nisu službeno potvrdili.

“Postoje novinari koje možete kupiti, postoje političari čiji su ideali na prodaju, a postoje i ljudi kojima možete dati milijune, al’ svetinje izdati neće – nikada! Sigurno nisam anđeo i u mojim emisijama postoje pogreške od kojih ne bježim, kojih sam apsolutno svjestan i koje sam spreman popraviti kako bi Bujica bila profesionalnija, kvalitetnija i još gledanija. Međutim, da me netko traži da se ogradim od samoga sebe i onoga čemu sam vjeran cijeli svoj život nikada!”, odrješit je Bujanec.
Slika u retku s tekstom

 

Foto: HINA (ilustracija)

Bez etera četiri sata

Kaže da neće odstupiti ni milimetra te zaključuje objavu: “Drage gledateljice i poštovani gledatelji, o svim daljnjim akcijama bit ćete pravovremeno izvješteni… Vitez HOS-a Marko Skejo zna reći: ‘Nismo se još ni raspremili!”. “Sporna je činjenica da se voditelj emisije u dva navrata nije ogradio od pozdrava “za dom spremni“ već je podržao izjave gledatelja i svojim komentarima poticao na nastavak spornog diskursa, odgovorili su Hini iz VEM-a u petak.

Zabranjuje se ZDS, četnička kokarda ostaje dopuštena, a komunističkim mesarima nazivat će ulice

Kako su naveli, to predstavlja kršenje članka 14. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima”. Vijeće za elektroničke medije (VEM) zbog pozdrava “za dom spremni” u emisiji “Bujica” kaznilo je Z1 televiziju s četverosatnom zabranom emitiranja programa, a ne tri, kako je prvotno izvijestio Bujica. Zabrana emitiranja odnosi se na petak, 26. siječnja.

https://direktno.hr/direkt/bujanca-micu-iz-etera-jer-se-nije-ogradio-od-jedne-stvari-necu-odstupiti-ni-milimetra-336336/

 

PRIČA DOBILA NASTAVAK

Bujanec otkrio tko ga je prijavio zbog pozdrava ZDS: Jeste li iznenađeni

 

Vijeće za elektroničke medije (VEM) zbog pozdrava “za dom spremni” u emisiji Bujica kaznilo je Z1 i STV televiziju četverosatnom zabranom emitiranja programa. Podsjetimo, voditelj Bujice Velimir Bujanec svoje gledatelje o svemu je obavijestio preko Facebooka, a sada je objavio novu objavu u kojoj je “raskrinkao” prijavitelje AEM-u. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

 Slika u retku s tekstom

19.01.2024.

Foto: HINA/Mario Strmotić

“Plešu kako Pupi svira: Pupovčeve ‘Novosti’ upravo su javno priznale da stoje iza zabrane emitiranja Bujice zbog ‘ZDS’ i da su oni prijavili Z1 televiziju! Huškaju DORH na progon voditelja zato što se nije ogradio od pozdrava HOS-a? (D)novinar Pupovčevih ‘Novosti’ H. Šimičević upravo se javno pohvalio na portalu tok opskurnog juganskog smeća da medij u vlasništvu SNV-a stoji iza zabrane Bujice i prijava protiv Z1 televizije i STV-a, koje su zbog HOS-ova pozdrava ‘ZDS’ došle na adresu Agencije za elektroničke medije. Tu informaciju objavili smo još sinoć, temeljem tvrdnji iz pouzdanog izvora – a sada se, kako vidimo, pokazala točnom.

‘Čekamo odgovor…’

‘Navedene lokalne televizije sankcionirane su nakon što su ‘Nosvosti’ prije više od mjesec dana obavijestile VEM o navedenom sadržaju Bujice’, priznao je Šimičević i huškački zaprijetio: ‘Od iste institucije čekamo odgovor na pitanje hoće li Bujanca i dvije lokalne televizije prijaviti Državnom odvjetništvu…’ Vijeće za elektroničke medije u svojoj odluci ne navodi da je postupak nadzora nad Z1 televizijom pokrenut temeljem zahtjeva ‘Novosti’, već ‘po prijavama građana’, kao i ‘vlastitim opažanjem’… Također, VEM je o odluci obavijestio nadležna Državna odvjetništva, što upućuje na zaključak da plešu kako Pupi svira.

Bujanca miču iz etera jer se nije ogradio od jedne stvari: ‘Neću odstupiti ni milimetra’

P.S. U sličnom postupku koji je protiv urednika i voditelja Bujice već vođen na sudu u Osijeku, Velimir Bujanec je pravomoćno oslobođen nakon kaznene prijave povodom Thompsonova koncerta na Dan pobjede u Kninu, koju je podnio (sada već bivši načelnik PU Šibensko-kninske) Ivica Kostanić“, naveo je u objavi.

https://direktno.hr/direkt/bujanec-otkrio-tko-ga-je-prijavio-zbog-pozdrava-zds-jeste-li-iznenadeni-336382/

Velimir Bujanec je objavio i ovo:
Slika u retku s tekstom

Ali to možete naći i u današnjem „Hrvatskom tjedniku“, kao i sjajne tekstove Ivice Maričačića o ovome o čemu pišem i ja.

Zapravo uz Marijačićeve tekstove o sluganskim političarima u RH govori i tekst Tanje Belobrajdić, čoje kolumne možete čitati i na portalu direktno.hr:

Pupovac se razotkrio do kraja, ali zašto Hrvatska, dovraga, financira sve to

KAKO IZAĆI NA KRAJ S KRVOŽEDNIM SRPSKIM FAŠISTIMA U NOVOSTIMA

Pupovac i njegovi provokatori u slučaju nasilja u Vukovaru izmislili da su žrtve samo Srbi, kao što su njihovi 1991. izmislili da su Hrvati ubili 41 srpsko dijete.

Zapravo o rješenju ovih problema u EH rečeno je u Fusnotama za fah idiote o komentaru HT-a fah idiotu Peđi Grbinu:

HT: Ni Hrvati se ne će ograđivati od komunizma. Kad jednom definitivno dođu na vlast, osigurat će mehanizme za neutralizaciju ovakvih jugonostalgičnih mediokriteta.

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji