Podjeli

Ne dopuštamo nikakve podjele hrvatskog naroda, prvenstveno hrvatskih branitelja?!

Dužnost nam je danas istupiti jer ni tri dana prije Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje ne prestaju podjele i tenzije koje nam nameće gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Zadnjih 20 dana, uoči nadolazećeg svetog dana za naš hrvatski narod i Domovinu, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, svjedočimo gotovo nestvarnim izjavama i prijetnjama koje su u potpunosti iz središta pozornosti maknule žrtvu Vukovara.

Proteklih dana u medijima nismo vidjeli ništa što bi naše mlade educiralo o patnji koju su Hrvati proživjeli u Vukovaru! Nismo čuli ništa o herojskoj obrani Grada i posljedicama Domovinskog rata, nismo čuli ništa o našim nestalima. Ne govori se o životu, budućnosti i perspektivi Vukovara nego slušamo samo o podjelama, tenzijama i prijetnjama.

To je sramota svih onih koji ove podjele potenciraju i provode ih u djelo. Smatramo kako je sve to sramotan odnos prema žrtvi Vukovara i prema hrvatskim braniteljima.

Ovakav sramotan način podjele našeg društva ne vodi apsolutno nigdje. Niti nakon 32 godine od tragedije koju su velikosrpski predatori prouzročili Hrvatima i Vukovaru pojedinci si uzimaju za pravo dirati u otvorene rane i dijeliti Hrvate kao da im je to sugerirano od najvećih hrvatskih neprijatelja.

Do sada smo šutjeli jer smo mislili kako će sve ovo prestati i kako ćemo dostojno i u zajedništvu svi u subotu biti u Vukovaru, ali kako se Dan sjećanja približava tako podjele rastu i ne možemo dopustiti nikome da svojata žrtvu, da svojata Vukovar koji je simbol Domovinskog rata. Ne možemo dopustiti kako netko Vukovaru ne dopušta gledati u budućnost već ga stalno vraća u bolnu prošlost i to samo po potrebi za svoje dnevno-političke obračune sa svojim političkim protivnicima.

Sramotne prijetnje o trganju plakata na kojem su prikazani ljudi koji s ponosom i tugom kroče u Koloni sjećanja pored svih zastava postrojbi pobjedničke Hrvatske vojske i Policije, među kojima je i ona naše braće iz HOS-a, stvaraju nam izuzetno gorak osjećaj i jednostavno ne možemo vjerovati kako itko tko želi dobro Hrvatskoj može postupati na ovakav način.

Ratovali smo, bivali ranjavani i ginuli smo za institucije naše slobodne i suverene hrvatske Domovine, a danas u Vukovaru koji je podnio jednu od najvećih žrtava upravo u toj borbi, gledamo pokušaje nekakvih revolucija, rušenja i nepoštivanja institucija, te međustranačkih obračuna.

Pozivamo sve relevantne čimbenike i aktere ovih ružnih događanja neka odmah prestanu s podjelama i neka se ne ponašaju kao rušitelji demokracije koju smo mi gradili i za koju smo mi bili spremni dati živote. Pozivamo sve da umjesto svojih sitnih stranačkih i političkih interesa stave žrtve na prvo mjesto.

Vukovar ovo nije zaslužio! Vukovar nije zaslužio da iz simbola ponosa, otpora velikosprskoj agresiji, prkosa i svega hrvatskog, danas postaje simbol podjela hrvatskog naroda, a poglavito hrvatskih branitelja!

Vukovar nikako nije zaslužio da ga bilo tko koristi za svoju političku kampanju i da na žrtvama ostvaruje svoje uskogrudne političke interese.

Vukovar je uistinu zaslužio da ovih dana zajedno u tišini odamo počast svim žrtvama Domovinskog rata i na to pozivamo sve! Posebno pozivamo mlade ljude koji svoje uzore ne trebaju tražiti u političarima nego upravo u onima koji su svoje živote ostavili diljem Hrvatske i koji nisu dijelili hrvatski narod već su ga spajali.

Domovini vjerni!

U Sisku, 15.11.2023.g.

Predsjednik ZUHBDRP RH,

MARIJAN SMERNIĆ


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji