Podjeli

Kad smo čuli najnoviju izjavu predsjednika Srbije notornog Aleksandra Vučića o suđenju četvorici hrvatskih pilota u Beogradu, Zagorci bi za njega odmah rekli da – „nije točan“, tj. da se uistinu treba liječiti.

  • „Nisam tužitelj za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je netko imao hrabrosti nakon 27 godina tražiti odgovornost za ubijenu srpsku djecu i starce. Ta djeca koja su ubijena na Petrovačkoj cesti imala su  sedam, 11 i 13 godina i još nisu ni oživjela“ kazao je Vučić te dodao da nema ništa protiv Hrvata, ali da ima protiv ovakvih zločinaca.

Također ga je zasmetalo što smo nema tome dugo Danijela Borovića,  jednog od hrvatskih pilota, proglasili i Junakom Domovinskoga rata, odnosno što ga je i predsjednik RH odlikovao jednim od najviših odličja.

Dakle, Vučić i svi ostali “vučići“ mogu se pjeniti koliko god hoće, ali i ova četvorica optuženih hrvatskih pilota u montiranom sudskom procesu bili su i bit će naši, hrvatski Junaci!

Međutim, predsjednik Srbije govori tako kao da nema pojima o velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, kao da ne zna za sva zla koje je učinila  srpska vojska i tzv. srpski dragovoljci, od Vukovara, Osijeka, Pakraca, Lipika, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita, Knina, pa sve do Dubrovnika.

Čudi nas da je sve tako brzo zaboravio, iako je i sam na početku agresije bio na četničkoj strani i iako zna da  se još danas „vrti“ njegov „povijesni“ govor iz okupirane  Gline, (1995.), gdje je „buncao“  kako taj kraj više nikada neće biti hrvatski i slično.

Nego, Vučiću je li ti je poznato koliko su godina imala hrvatska djeca, njih više od 400, koja su od srpskih metaka i granata poginula dok su se igrala? Oni nisu bježali, oni su se igrali…Za to nikada nitko nije odgovarao, a nisi ni ti za svoj četnički govor prepun mržnje u Glini!

U vrijeme velikosrpske agresije ubijeno je oko 15 tisuća Hrvata, a iza tvojih zločinaca zasad je otkriveno čak oko 150 masovnih grobnica.

Vučiću, koliko su Srbi uništili, zapalili i opljačkali hrvatskih gradova i mjesta, koliko srušili bolnica, dječjih vrtića, škola, tvornica…

Sjećaš li se da je 24. kolovoza 1991. počeo siloviti srpski napad na Vukovar, kad su tamo tvoji „sijali“ i preko deset tisuća projektila dnevno?

I mi možemo reći da nemamo ništa protiv Srba, ali imamo protiv srpskih zločinaca, kojima ti i takvi diljem Srbije i dalje podižete spomenike i dajete im nazive ulica i trgova.

Uostalom u srpskom parlamentu sjedi i jedan od najvećih ratnih zločinaca – Vojislav Šešelj, kojeg  ne diraš, jer ti je bio „profesor“.

Nu, u Hrvatskoj neće biti mira dok se i ovakve, kao što je Aleksandar Vučić, ne proglasi personom non grata, tim prije jer razni i notorni vučići neće stati samo na ovome, njihov politički cirkus ide i ići će dalje…

Vjerujemo da je i većina Srba već umorna od Vučićevih  provokacija, pa je krajnje vrijeme  da taj čovjek uistinu i za njegovo dobro ode na liječenje!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji