Podjeli

Hrvatska je u šoku! Naime, svi su se raspisali da je Srbija podigla optužnice  protiv hrvatskih pilota za navodne zločine nad civilima  u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Umjesto da pređemo preko toga kao spužvom preko ploče, mnogi hrvatski političari i politikanti počeli su  na sve strane opravdavati hrvatske pilote, Junake hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, kao da je  „sve bilo čisto“, pa sve do toga da „ni haški tužitelji nisu našli ništa sporno u tim događanjima“.

Pored toga, čujemo da Hrvatska  ne će prihvatiti nikakve optužnice iz Srbije „ako i dođu“.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno.

Vrijeme je da se prestanemo opravdavati. Vrijeme je za akciju!

Evo, hrvatsko pravosuđe već 30 godina spava zimski san. Naime, tijekom svih tih proteklih godina Hrvatska je trebala i morala podići najmanje nekoliko tisuća optužnica protiv Srba, Crnogoraca, domaćih izdajica, ratnih profitera i dezertera!

Zašto nije, zašto je čekala da Srbi prvo optuže nas za navodne zločine koji su  navodno počinjeni na hrvatskoj zemlji i tijekom velikosrpske agresije?

Kad je Srbija osudila na 12 godina robije  hrvatskog branitelja Veljka Marića zbog navodnog ubojstva jednog srpskog civila tijekom Domovinskoga rata (i to bez ijednog dokaza!) u Hrvatskoj se nisu bunili, već dapače bjelovarski sud je potvrdio ovu strašnu i sramotnu optužnicu!

U Srbiji iznimno dobro znaju  da je laž da su hrvatski piloti tukli  ratnim zrakoplovima po koloni izbjeglica, odnosno po onima, kako je jednom lijepo rekao njihov vođa, ratni zločinac Slobodan Milošević, koji su iz Knina „bježali kao zečevi“.

Međutim, Srbi imaju mnogo bolji poslijeratni marketing nego Hrvati, pa svoje laži prvo plasiraju po svijetu, dok se mi evo bavimo „opravdanjima“, u što oni koji nemaju pojima što se na ovim prostorima događalo tijekom rata mogu, ali i ne moraju vjerovati.

Dakle, ostavimo mi optužnice protiv časnih hrvatskih pilota i okrenimo se već jednom ozbiljnim temama poput:

 1. Tko je i kada počeo Domovinski rat?
 2. Tko je i kada prvi kome ušao „u dvorište“, tj. je li Srbija napala Hrvatsku ili Hrvatska Srbiju?
 3. Pod čijim je zapovjedništvom djelovala zločinačka Jugoslavenska narodna armije (JNA)?
 4. Koliko je srpskih i inih ratnih zločinaca, koji su obavljali zapovjedne dužnosti u vrijeme Domovinskoga rata, osuđeno i završilo u hrvatskim zatvorima?
 5. Zašto se većini srpskih zločinaca sudi u odsustvu, tko je kriv što su na vrijeme utekli?
 6. Tko je i kada odgovarao za prvo spaljeno hrvatsko selo Ćelije, a tko za ratne i ine zločine u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Kninu, Pakracu, Lipiku, Slavonskom Brodu, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Tovarniku, Lovasu, Zadru, Županji, Šibeniku, Gospiću, Ogulinu, Saborskom, Zagrebu, Iloku, Staroj Gradiški,  Benkovcu i brojnim drugim hrvatskim gradovima i mjestima?
 7. Je li itko i kada osuđen za oko 150 dosad otkrivenih masovnih grobnica iz Domovinskoga rata?
 8. Kako to da Srbija „ne zna“ gdje je još oko 1800 nestalih Hrvata?
 9. Zašto Srbija i Crna Gora dosad nisu vratili svo blago koje su opljačkali u Hrvatskoj, a oni koji su nešto od toga vratili zašto nisu osuđeni barem kao obični – lopovi?
 10. Koliko je dosad Hrvatska podigla optužnica protiv srpskih i inih ratnih pilota-zločinaca?
 11. listopada 1991. dva aviona JNA raketirala su Koprivnicu, koja nije bila na prvim borbenim linijama. Tko su bila ta dva pilota i jesu li, barem, optužena?
 12. Je li tko i kada podigao optužnicu protiv srpskih zlotvora koji su tijekom Domovinskoga rata usmrtili oko 400 dječaka i djevojčica?
 13. Zašto Hrvatska Srbiji i Crnoj Gori nikada nije dostavila ozbiljnu optužnicu u svezi ratne odštete?
 14. Diljem Srbije su postojali brojni logori za – Hrvate. Tko je i kada odgovarao zbog toga?
 15. Srbi i u svjetskim medijima neprestano lažu o Domovinskome ratu i Jasenovcu. Tko ih je i kada demantirao?
 16. Zašto se na obljetnicama i komemoracijama vezanim uz Domovinski rat gotovo nikada ne govori tko nas je napao i tko su srpski i ini ratni zločinci?
 17. Dokle će notorni Milorad Pupovac biti glavni i najbolje plaćeni Srbin u Hrvatskoj, odnosno kako to da dosad unatoč stotina kaznenih prijava ni jednom nije bio ni optužen, a kamoli osuđen?
 18. Hoće li ikada i kada odgovarati oni koji su trebali, a nisu podigli masu optužnica protiv Srba i njihovih zlodjela u hrvatskom obrambenom Domovinskome rat?
 19. Kada će se hrvatsko pravosuđe i drugi ozbiljno početi zanimati o 200 tisuća ubijenih i protjeranih Hrvata iz Bosanske Posavine?
 20. Kada će Srbi osuditi i zatvoriti pilote NATO-vih ratnih zrakoplova koji su 1999. bombardirali Beograd i Srbiju?

I tako dalje i tako redom.

Dakle, tek kad dobijemo odgovore barem na jedan dio ovih i sličnih pitanja tek tada Srbima eventualno možemo dozvoliti da i oni postave neko pitanje. Sami smo krivi što se Srbi i dalje ponašaju kao da su oni bili napadnuti u Domovinskome ratu, što bi isto tako bilo da je  Njemačka pokretala i pokrenula postupke  i sudila engleskim i američkim pilotima zbog bombardiranja njemačkih gradova  tijekom II. svjetskog rata!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji