Podjeli

  • Hrvatska je stvorena na temeljima antifašističke borbe. Da nije bilo partizanske borbe, ne bi bilo današnje Hrvatske – izjavio je predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin na Dan pobjede nad fašizmom.

Ovo je još jedna sramna izjava, još jedno marginaliziranje i podcjenjivanje hrvatskih branitelja, a poglavito  žrtava u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Naime, kao prvo, bivši partizani se uopće nisu borili za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, koju smo ostvarili pod vodstvom utemeljitelja hrvatske države dr. Franje Tuđmana.

Istina, Tuđman je i sam sudjelovao u II. svjetskom ratu, ali je na vrijeme shvatio kakva je to bila vojska s kojom se borio, a poglavito kakve je zločine napravila nakon što je završio rat te se na vrijeme okrenuo stvaranju hrvatske države.

Razlika između Titovih partizana i hrvatskih branitelja je u tome da su se partizani (ne svi) borili za Hrvatsku unutar Jugoslavije, dok smo se mi u Domovinskome ratu isključivo borili za samostalnu državu, koju smo i ostvarili – bez bivših partizana, od kojih najveći dio nikada  nije skinuo kapu s tri roga niti iskreno prihvatio hrvatsku državu.

Za te tzv. antifašiste nikada nismo čuli u Domovinskome ratu. Probudili su se tek nakon što je stvorena hrvatska države.

Evo, i njihov vođa, notorni i kontraverzni Franjo Habulin rođen je desetak godina nakon II. svjetskog rata te se danas ponaša kao da mu je netko bacio na glavu kantu hladne vode, pa ne zna ni gdje je ni što je.

Dan pobjede nad fašizmom bila je prigoda da se i tzv. antifašisti sjete ljudi koji su se borili protiv velikosrpske agresije, ali oni očito i dalje ne priznaju hrvatsku državu, već samo onu koja je „stvorena na temeljima antifašističke ili bolje rečeno partizanske borbe“. Da smo htjeli i željeli Hrvatsku unutar Jugoslavije, onda ne bi bilo rata, već bi i dalje bili „srpska kolonija“, a nekakvi mali i smiješni habulini  bili bi možebitno nekakvi glavni čuvari na Golom otoku ili u Staroj Gradiški, gdje bi ponovno zatvarali, mučili i ubijali nevine Hrvate i ako bi se samo usudili zapjevati ili objaviti neku hrvatsku domoljubnu pjesmu.

Skupina tzv. antifašista, koje podupiru i bivši kosovci i udbaši, probudila se tek kad je Domovinskom ratu došao kraj i od onda ne prestaju „buncati“ da Hrvatske ne bi bilo dok su oni spavali zimski san.

Habulinčeki sa ovim jadnim i smiješnim izjavama jednostavno žele skrenuti malo pozornosti i na sebe, jer da su oni stvorili današnju Hrvatsku što bi ih sprečavalo da se recimo za Dan pobjede protiv fašizma ili za tzv. Dan mladosti ne postroje u Kumrovcu ili na središnjem zagrebačkom trgu, pa da napokon i „celi svet“ vidi i te „junake“ koji se   busaju u prsa kao „osloboditelji“.

.Za sramnu i klevetničku izjavu „da nije bilo partizanske borbe ne bi bilo ni današnje Hrvatske“, da smo pravna i uređena države,  oni koji to tvrde trebali bi i morali odgovarati, pa se stoga i ponovno pitamo: Što čeka DORH?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji