Podjeli

Srpski mediji prenijeli su izjavu nekadašnjeg predsjednika RH Ive Josipovića da su „neprimjerene poruke Srba  u Hrvatskoj izljev kontinuirane mržnje, što mora biti jasno svakome tko prati društvene mreže ili vijesti“.

  • „To je rezultat potpunog prihvaćanja usklika „Za dom spremni“ i ustašofilske kulture u našoj zemlji, koja ozbiljno ugrožava hrvatsku demokraciju i manjine“ – rekao je.

Također je ocijenio da je potpuna besmislica izjava da je razlog sramotnih grafita o Srbima djelovanje Milorada Pupovca.

Kao prvo, diljem Srbije neprestano napadaju Hrvate i to ne samo grafitima. Dovoljno je da se okrenemo onome što se događa Hrvatima u Vojvodini, ili pak da se posluša što ratni zločinci i huškači poput četničkog vojvode Vojislava Šešelja na ovu temu izgovaraju u tamošnjoj Skupštini.

Je li to i kada javno za srpske medije kritizirao bivši žalosni predsjednik RH?

U Zagrebu i to uz financijsku i inu podršku hrvatskih institucija  izlazi srpski tjednik Novosti. Od prve do zadnje stranice tamo se objavljuju komentari, dopisi i druga razno razna piskarala uperena protiv Hrvata i Hrvatske, često i kao „satira“.

Josipović i josipovići i o tome šute,

Milorad Pupovac, kao političar ili bolje rečeno politikant,  često se ponaša kao da sjedi zajedno sa srpskim radikalima u beogradskoj Skupštini. Pored toga, čim netko nešto napiše na nekoj fasadi ili drvu, a ima veze sa Srbima, odmah ga zovu kao gosta i u središnje informativne emisije, među ostalim i na Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Nismo vidjeli ni čuli da na isti način na beogradsku ili banjalučku televiziju ili u njihove medije zovu neke od Hrvata koji žive u Srbiji ili Republici Srpskoj i da oni imaju prigodu, poput njega, objasniti o čemu je riječ, kad su oni primjerice svako malo na njihovoj „tapeti“.

Razni josipovići se nikada nisu zapitali kako to da srpski i ini ratni zločinci, koji žive u Hrvatskoj, ali i u Srbiji, a bili su u vrijeme Domovinskoga rata na strani agresora, još do danas nisu procesuirani, odnosno nisu odgovarali?

Tko je primjerice kriv za svo zlo koje se dogodilo u Vukovaru, Škabrnji, Pakracu, Lipiku, Saborskom, Voćinu, Osijeku, Vinkovcima, Gospiću, Županji, Kninu i u brojnim drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske?

Također još ne znamo ni tko su odgovorni za mnogobrojne  masovne grobnice koje su iza sebe ostavili Srbi i drugi agresori. Ne znamo ni kada će nam Srbi vratiti barem jedan dio onoga što su u ratu opljačkali.

Možda i to u Hrvatskoj pojedince ljuti.

Hrvatski organi gonjenja se lako obračunaju s onima koji po fasadama ili po drveću pišu „neprijateljske parole“, ali zbog čega se već gotovo 30 godina nitko ne može ili ne će obračunati s krivcima za ratne i ine zločine u Hrvatskoj?

Inače, od Hrvata se već niz puta u svezi srpske i ine agresije moglo čuti da kažu „opraštamo vam“ (jer ne znate što ste učinili), ali od Srba i hrvatskih lijevih ekstremista gotovo nikada neko žaljenje, barem za tisućama nevino stradalih ljudi, od djece, staraca i žena.

Usklik u Thompsonovoj pjesmi „Bojna Čavoglave“ – Za dom spremni!- proglašava se ustaškim pozdravom, iako je riječ o pozdravu iz Domovinskoga rata, a partizanski usklik „Smrt fašizmu-sloboda narodu“ koji su uzvikivali partizani i komunisti dok su bez suda i suđenja ubijali  (i to na najokrutnije načine) stotine tisuća Hrvata, od Križnih puteva, Golog otoka, Stare Gradiške, Jazovke pa do Maceljske šume i danas se mora gotovo s poštovanjem izgovarati. Zašto?

Mi smo, da se razumijemo, protiv mržnje, ali i protiv – zaborava!

Shvaćaju  li to i razni josipovići?

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji