Podjeli

U tijeku su žestoke pripreme za parlamentarne izbore. Sada je najvažnije da se na liste stave „najbolji“ kandidati. Za programe stranaka nitko i ne pita, jer je već svima jasno da ono što se predlaže nikada, ali nikada iz ovih ili onih razloga ne će biti ostvareno.

Međutim, gdje su u cijeloj toj igri hrvatski branitelji i stradalnici, odnosno članovi njihovih obitelji? Ima ih tu i tamo, ali njihov se glas i program ne čuje. Prekrili su ih veliki „igrači“, od novina do televizija, pa sve do džambo plakata.

Braniteljima je jedino „prepuštena“ opcija da glasaju, da daju svoj glas onima koji će ih odmah nakon izbora totalno razočarati (svaka čast iznimkama).

Ljudi koji su se borili i stvorili državu već su odavno u „autu“. U igri su ostali samo tek neki pojedinci, ali ako nisu u nekoj velikoj političkoj stranci šanse su im na izborima – nikakve.

Više nije važno ni: Gdje si bio 1991.?

Ako si bio u obrani hrvatske Domovine time su tvoji izgledi uvelike umanjeni, jer su većina političara i politikanata putem medija i na druge načine te časne i poštene ljude već odavno stavili u ropotarnicu,  izbacili ih, kao što je trenutačni predsjednik države iz svoga ureda izbacio i bistu prvog hrvatskog predsjednika i pobjednika Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana.

Na stranačkim listama, kako se čini, ni ovog puta ne će biti istaknutih hrvatskih generala, osim Tome Medveda i Željka Sačića, bivšeg zamjenika  šefa specijalne policije Mladena Markača  iz vremena Oluje, kojeg su prije nekoliko godina neopravdano uhitili, zajedno s nekim drugim pripadnicima specijalne policije i na kraju pustili, bez osude, kao da se ništa nije dogodilo (sic!).

To je bila i jeste  poruka i ostalim hrvatskim braniteljima koji se žele „petljati“ u politiku.

Ne, njima ne trebaju Junaci pobjedničkog Domovinskoga rata, njima su trebali i njima trebaju razne josipe rimac i takvi „velikani“, koje će kad god se sjete vrtjeti oko malog prsta, a kad im „dosade“ jednostavno će ih maknuti s brdom optužnica za teški kriminal, kojeg oni nisu i ne mogu ostvariti bez potpisa i blagoslova onih na vrhu!

Neki branitelji su pokušali i pokušavaju ući u „veliku politiku“ sa svojim sjajnim životopisima, poglavito onim iz Domovinskog rata. Kod medija i pravih političkih igrača to je najmanje važno ili bolje rečeno to im je minus.

Kod nas je stvorena  klima  da su hrvatski branitelji „zadnja rupa na svirali“. Nisu ni do koljena raznim pupovcima i sličnim borcima. Nema više tih izbora gdje hrvatski branitelji mogu pobijediti i biti važniji od raznih „manjinaca“.

Prije izbora, u tijeku kampanje, stječe se dojam da nitko s nikom ne razgovara, da je svatko svakome neprijatelj. Mnogi ne shvaćaju da je to samo igrokaz za široke mase.

Kad prođu izbori i potroše se veliki novci opet će svi biti kao jedan i više nitko i neće spominjati što se sve odigravalo u borbi za vlast.

Nu, sve u svemu, ovo su još jedni izbori koji će pokazati i dokazati da će  prije Sava poteći uzvodno nego što će branitelji doći na vlast!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji