Podjeli

Sva je sreća da nitko od optuženih iz INA-e u navodnoj  pljački „stoljeća“ nije sudjelovao u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. A nije ni mogao, jer tamo gdje se okreću milijuni, tamo  nema onih koji su stvarali hrvatsku državu.

Hrvatskih branitelja (svaka čast izuzecima) nema na vodećim pozicijama u gradskim i županijskim ustanovama, nema ih ni među veleposlanicima, krupnim menagerima, tu i tamo ima ih u nekim državnim institucijama, ali nikad u prvim redovima…Za njih nema mjesta ni u dobro plaćenim Nadzornim odborima, čiji članovi baš za ništa ne odgovaraju.

Predstavnike braniteljskih udruga jedino ima na pojedinim komemoracijama, kad pale svijeće i nose vijence za sve poginule i stradale u Domovinskome ratu.

A kad se održavaju komemoracije vezane uz Domovinski rat nema ni jednog ratnog profitera, jer su oni i dalje zauzeti unosnijim poslovima.

Kad ste vidjeli recimo nekog menagera neke banke, INA-e, Podravke, Rimca, Uljanika, Kraša, Lidla…ili predstavnika Hrvatske odvjetničke komore da nosi vijenac i klanja se onima koji su bili prvi kad je trebalo i koji su umjesto imetka dobili – metak?

Što oni koji kontinuirano pljačkaju hrvatsku državu imaju s Domovinskim ratom?

Obično kažu – Nismo sudjelovali, pa nećemo ni paliti svijeće!

Stoga na komemoracijama, tribinama i drugim manifestacijama gdje se govori i raspravlja o Domovinskome ratu uvijek se manje-više pojavljuju jedni te isti, šačica hrvatskih branitelja, koji nisu zaboravili gdje su bili i na koje su se načine borili 1991. protiv velikosrpskog agresora.

S nama se ne druže, što je najgore, ni djeca iz škola! Djecu pozivaju političari i politikanti na komemoracije iz Drugog svjetskog rata, ali ne i na ove vezene uz Domovinski rat!

Nu, na sve pljačke branitelji i stradalnici hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata – šute! Tu i tamo netko se javi, a većina medija očito ima zadatak da marginalizira i prešućuje ako se neka braniteljska udruga buni ili pak protestira. Sva sreća da  postoje neki portali koji nisu potkupljeni i da se na njihovim stranicama još može pročitati neka istina vezana uz ljude koji su 1991., ali i kasnije bili spremni dati i život za Domovinu.

Žalosno je i jadno što je većina branitelja najglasnija u kafićima i gostionicama, što su „najhrabriji“ na društvenim mrežama, gdje se ne usude ni potpisati,  i što ne jednom pljuju i bljuju protiv svojih suboraca. To se partizanima nikada nije moglo dogoditi.

Činjenica je da političarima i politikantima i te kako odgovara da postoje na stotine udruga, jer na taj način lakše vladaju.

Neki nas  prozivaju da imamo previše privilegija (sic!), da nas i dalje ima oko pola milijuna.

I ta zavrzlama bi se mogla gotovo preko noći riješiti – postrojavanjem brigada iz Domovinskoga rata! Tko to i zašto ne želi?

Evo, dolazi jesen, pa zima. Mnogi ne znaju kako će preživjeti, a među njima je i veliki broj hrvatskih branitelja. Kažu- nema novaca!

A sad se pokazalo da je samo  nekoliko njih iz „treće skupine“ navodno opljačkalo oko milijardu kuna! Pa, ako su ovi „amateri“ mogli opljačkati takve novce, koliko su tek opljačkali „pravi igrači“ u raznim velikim tvrtkama, županijama i gradovima?

DORH i Uskok ne smiju stati na ovome…tim prije jer je to putokaz kako se krade!

A vi dragi branitelji i stradalnici i dalje šutite i ostanite u mišjim rupama (svaka čast iznimkama) i dalje se ubijajte (dosad se blizu 4 tisuće branitelja ubilo)  i trošite lijekove za smirenje, jer „tu se ne može ništa“!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji