Podjeli

Hrvatski generali: Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Pavao Miljavac i admiral Davor Domazet Lošo napokon su skinuli maske.

Naime, u svom pismu, koje im je sastavio i dao na potpis notorni Ante Nobilo, da se založe da se pomiluju  nekadašnji istaknuti rukovoditelji zloglasne Udbe Josip Perković i Zdravko Mustač, koje je njemački sud osudio na doživotne kazne zatvora, neshvatljivo su se priklonili bivši komunističkim zločincima.

General Ivan Čermak također se u povodu toga oglasio i rekao: „Svi stojimo iza svojih potpisa!“

Pa, ako je tako, onda nam neka kontraverzni Čermak  objasni kako se u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata enormno obogatio, na temelju kojih zasluga je dobio čin generala, a poglavito s kakvim se poslovima bavio do stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno jesu li mu u njegovu vrtoglavu poslovnom uspjehu  pomogli i neki bivši Udbaši?

Što na ovom popisu radi ime Marinka Krešića, koji je nema tome dugo izabran za predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), i koji se zalagao da se u ovu udrugu vrate i neki generali poput časnog i uvaženog Ivana Tolja, koji su rekli „zbogom“ svojim suborcima i prijateljima uvidjevši kuda plovi ovaj generalski brod.

Stoga, generalu Krešiću, pod hitno povucite svoj potpis i ispričajte se hrvatskim braniteljima i stradalnicima, ili jednostavno dajte ostavku na svoju dužnost.

U Nobilovu pismu kojeg su potpisala šestorica hrvatskih generala uz ostalo se naglašava da  Perković i Mustač imaju velike zasluge u Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države. To bi otprilike značilo i da je „Udba stvorila hrvatsku državu“!?

Nu, zbog njihovih zasluga u Domovinskom ratu nitko ih nije optužio ni sudio, a za to su dobili i niz privilegija, priznanja i odličja. Ništa se nije dogodilo ni Perkovićevu sinu koji je čitavo vrijeme bio (i ostao) „prvi“ tajni agent na Pantovčaku!

Ako je ova šestorka već željela pomoći (zašto, zbog čega?) bivšim okorjelim i dokazanim Udbašima, onda su se prije toga na isti ili sličan način trebali založiti i da se pomiluju hrvatski junaci poput Merćepa, Glavaša, Milankovića, Kordića, Koradeja, Vučemilovića, Hrastova, Marića, Norca, Brodarca, Klemma i niz drugih znanih i neznanih koji su zasigurno i možebitno više i poštenije dali za stvaranje hrvatske države od ova dva bivša Udbaša.

Također se postavlja pitanje -koliko su navedeni generali, a osobito Čermak, pomogli tzv. običnim braniteljima i članovima njihovih obitelji?

Naime, jeste li svih ovih godina vidjeli generala Čermaka na nekom skupu ili tribini gdje se raspravljalo o životnim pitanjima ljudi koji su bili prvi kad je trebalo i koji se poput njega nisu  imali prilike obogatiti, već i dalje uglavnom žive „od zraka“?

Ako se Hrvatski generalski zbor (HGZ) u kojem ima i vrijednih i poštenih domoljuba, (svaka čast!), i dalje misli baviti traženjem pomilovanja za bivše Udbaše, onda nam takva udruga ne treba ili bi bilo bolje, da se malo našalimo, da promijeni naziv u „društvo ljubitelja janjetine“.

Generali, sram vas može biti, ako srama imate, jer sve što ste dosad dobro napravili ovim činom – otišlo je niz vjetar!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji