Podjeli

Gledate ili ne gledate programe, odnosno emisije Hrvatske radiotelevizije (HRT) dužni ste po zakonu svakog mjeseca na njihov račun uplatiti 10 eura!

A za uzvrat oni vam na 4 nacionalna kanala svakodnevno prikazuju što i kako hoće!

S programom HRT- a iznimno su nezadovoljni hrvatski branitelji i stradalnici. Kad ste primjerice u emisijama poput „Otvoreno“ ili „Nedjeljom u 2“  gledali i slušali nekog hrvatskog branitelja, koji recimo nije u Hrvatskom saboru? Ili, kad smo mogli vidjeti hrvatske majke koje su tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata izgubile nekog od svojih sinova, kćeri ili supruga? Kad smo na jednom od njihovih 4 kanala mogli vidjeti i gledati ljude koji su u vrijeme velikosrpske agresije bili djeca, da nam oni pričaju kako su se osjećali pod granatama? Ili, kad je primjerice kod notornog Stankovića gostovao neki hrvatski branitelj koji je, poput njega, obolio od „PTSP-a“, odnosno depresije? Stanković je svoju depresiju „pretočio“ i u knjigu pa je i na tome uz besplatnu tv propagandu zaradio velike novce! (Je li nešto od toga darovao u humanitarne svrhe?).

Inače, svake subote odmah iza podneva (sic!) HRT braniteljima „daruje“ 30-minutnu tv emisiju, u kojoj uglavnom gostuju oni na i oko vlasti. Repriza te emisije je jednom, ali samo jednom u ranim jutarnjim satima. (To je vjerojatno za one  koji budni dočekuju zoru, koji od bolova i muka ne mogu zaspati!)

O stradanjima Vukovara, Škabrnje, Petrinje, Pakraca, Osijeka ili Vojno-redarstvenim operacijama poput Bljeska ili Oluje uglavnom na Četvrtom programu HRT-a prikazuju se javljanja ili emisije jednom godišnje (!),  tijekom cijelog dana, a i za te programe gosti se pomno biraju, što će reći da oni „oštrijeg jezika“ ne mogu ni blizu kamera i voditelja, da ne „pokvare“ program!

S obzirom da HRT  emisije prikazuje, kako smo već istaknuli, na 4 nacionalna programa, barem onaj Treći mogli bi nazvati „Hrvatski domoljubni program“ i na tom kanalu 24 sata prikazivati emisije, filmove, razgovore, glazbu, okrugle stolove i drugo, vezano uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno stvaranje hrvatske države, tim prije što bi na taj način prije svih mladi saznali nešto više o državi koja je stvorena u krvi!

Uz to, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) svojedobno je uputila  apel Hrvatskoj Vladi i Saboru da do daljnjeg ukine HRT pretplatu umirovljenicima, starijima od 65 godina!

Naime, oni su najugroženiji i najčešće bolesni te im se preporuča da ne izlaze iz svojih domova, poglavito ako su i nesnosne vrućine (ili zime).

Pa, ako već moraju biti kod kuće, prisiljeni su da se „vežu“ i uz male ekrane, a za to su dužni svakog mjeseca, kao i ostali, platiti mjesečnu pretplatu. Za mnoge je to značajni financijski izdatak.

Ako ne će biti u mogućnosti i dalje plaćati pretplatu dobit će ovrhu (HRT je kuća koja već godinama najviše  „proganja“ ljude ukoliko ne plate 3 rate, odnosno više od 30 eura. Dnevno ovrše čak oko 200-300  neplatiša pretplate!).

Sad je vrijeme da se barem umirovljenicima  omogući nesmetano praćenje  tv i radijskih program i da ne moraju strahovati jel imaju ili nemaju  mjesečno 10 eura!

Onima kojima se ne sviđaju emisije, odnosno program, na HRT-u kažu, okrenite neke druge tv kanale, a hvala Bogu većih ih ima pregršt.

Također je važno istaknuti da HRT daleko više pridaje pažnju vijestima iz Bruxellesa nego brojnim Hrvatima koji žive i rade diljem svijeta. HRT  ima i svoju dobro plaćenu dopisnicu iz Washingtona, Branku Slavicu, ali ta se jedino javlja s vijestima (koje uglavnom čita s „blesimetra“) s dobranim zakašnjenjem u odnosu na ostale medije, dok su potom njezina javljanja „dosadna“ i suhoparna.

Stoga, nezadovoljnima ne preostaje ništa drugo nego gledati neke od preostalih besplatnih tv kanala,   ali nikako ne smiju zaboraviti  da  bez obzira na to moraju, po zakonu, redovno plaćati program koji se svakodnevno emitira  u stilu „veži konja kako aga kaže“ (Svaka čast iznimkama).

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji