Podjeli

Halo, ima li pilota u avionu?

Naime, nakon podizanja optužnice protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota, u Srbiji su najavili da podižu nove kaznene prijave i to protiv hrvatskih ratnih zapovjednika koji su među najzaslužnijima za pobjedu protiv velikosrpske agresije. Riječ je o admiralu Davoru Domazetu Loši, brigadiru Iliji Maričiću i generalu Pavlu Miljavcu.

Dakle, svaki tjedan iz Beograda možemo očekivati nove optužnice, a agresor uistinu može kazneno goniti svakoga tko mu se na bilo koji način suprotstavio dok su ubijali, protjerivali, klali, rušili…diljem Hrvatske.

Međutim, samo što Srbi najave, putem medija, da će podići kaznenu prijavu protiv ovog ili onog hrvatskog domoljuba i branitelja, brzinom munje na prvim tv vijestima objavljuju se izjave optuženih, koji se pravdaju kako nisu ništa krivi, dok nas oni iz državnog vrha tješe  kako će Hrvatska „zaštiti svakog hrvatskog građanina i sudionika Domovinskoga rata“.

A kako su štitili i kako su zaštitili najbolji je primjer hrvatski dragovoljac Veljko Marić, o kojem sam već objavio i dvije knjige dokumenata iz kojih je i s Mjeseca vidljivo da je nevin osuđen, a da stvar bude još gora protiv njega su prijave dostavljali iz Hrvatske, točnije iz Bjelovara!

Marić je za smrt jednog civila srpske nacionalnosti (nedokazano!) dobio 12 godina robije, a hrvatska država mu je umnogome pomogla da dio te kazne odsluži u Hrvatskoj.

Kad su ga iz Srbije dopratili u Remetinec, (kao najvećeg ratnog zločinca), umjesto da su ga odmah pustili na uvjetnu slobodu, ovdje su ga još jače „pritisnuli“, pa mi je Marić u jednom razgovoru rekao: „Molim vas, ako možete, dajte se založite da me ponovno vrate u Srbiju!“

Uz to su ga gonili, kao i druge osuđene hrvatske branitelje, da plati enormnu odštetu obitelji poginulog srpskog civila!?

Dakle, Srbi imaju pravo podizati kaznene prijave, jer na taj način skreću pozornost od svojih zločina u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, a u tome im iz Zagreba iznimno pomažu razni pupovci.  Nu, što već godinama čeka hrvatsko pravosuđe, što su čekali razni bajići  da nisu optužili Srbe kao agresore prije svega za 15 tisuća poginulih, za više od pola milijuna protjeranih, za razorene i opljačkane gradove i mjesta, za ogromnu štetu koju su nanijeli hrvatskom gospodarstvu, za stotine i stotine tisuća hrvatskih duša koje se od agresije još danas nisu oporavile…?

Državna odvjetništva u Vukovaru i Osijeku već odavno imaju u ruci optužnicu, s masu dokumenata, o ratnim zločinima u Gradu Vukovaru, ali ta optužnica i dalje leži u nekoj ladici. U Republici Srpskoj su objavili i knjigu o srpskim generalima-zločincima (sa životopisima!), ali u Hrvatskoj to „nitko“ nije ni zabilježio, a kamoli da je protiv neke od tih podigao kaznenu prijavu!

Hrvati neprestano odlaze moliti i paliti svijeće u čast i slavu svih poginulih, ali tom prigodom gotovo nikada javno ne pitaju – tko je pobio sve te ljude?

A svaki zločin ima svoga zločinca!

Tu i tamo čujemo ili pročitamo da je neki srpski ratni zločinac i suđen ili osuđen, ali na kraju se manje-više uvijek doda – u odsutnosti!

Dakle, u cijeloj toj priči, ipak je najzanimljivije zašto Hrvatska ne podiže kaznene prijave  i ne sudi srpskim ratnim zločincima, prije svih pripadnicima zloglasne Jugoslavenske narodne armije (JNA)? Tko je dozvolio da svi istaknutiji srpski ratni zločinci, kao turisti, odu iz Hrvatske, i da im na taj način hrvatsko pravosuđe jedino može „staviti soli na rep“?

S obzirom na hrvatsku politiku „vi sudite, a mi ćemo se braniti“, kod nas su bez problema „isplivali“ i razni dežulovići, jer su vidjeli da se ovdje mahom progone „samo“ Hrvati i da zbog sramnog komentara „Jebo vas Vukovar“ ne možeš dobiti ni „opomenu“, već samo i isključivo najveća priznanja „struke“ – nije ni čudno da nam je tako kako jeste.

Nu, ako Srbi  nastave, a nastavit će, s podizanjem kaznenih prijava protiv hrvatskih ratnih zapovjednika i generala, vrlo brzo će i „svijet shvatiti“ da Srbi nisu bili agresori, već oni koji su se od 1991. samo branili!

Halo, ima li pilota u avionu?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji