Podjeli

Zagreb, 8. travnja 2021. – Na konferenciji za medije ispred Gradske skupštine Grada Zagreba na Gornjem gradu, predstavljena je zajednička lista Hrvatskih suverenista, Neovisnih za Hrvatsku i Generacije obnove za Gradsku skupštinu. Predstavljanju su nazočili saborski zastupnici Kluba Hrvatskih suverenista Željko Sačić koji je i nositelj zajedničke liste, Marko Milanović Litre, Marijan Pavliček i Hrvoje Zekanović, kao i predsjednik stranke Generacija obnove, Frano Čirko te Davorin Karačić ispred stranke Neovisni za Hrvatsku.

Okupljenima se obratio Željko Sačić, general iz pobjedničkog Domovinskog rata i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista te nositelj zajedničke liste za Gradsku skupštinu Grada Zagreba: „Svi ovdje imamo dugogodišnje iskustvo u gradskoj politici na više razina i to iskustvo stavit ćemo na raspolaganje građanima koji žive teško i muče ih različiti problemi, a kako vidimo na primjeru potresa, ti problemi se ne rješavaju. U Markuševcu iz kojeg dolazim, obnova nije niti započela i ljudi žive izuzetno teško. Iako kažu da svjetonazor nije bitan, mi tako ne mislimo i nećemo nikada dopustiti da netko kao Budimir Lončar postane počasni građanin našeg Zagreba! Nismo korumpirani karijeristi i znamo kako rješavati gradske probleme kao što je promet, znamo pokrenuti gradsko gospodarstvo. Zagreb više nikada ne smije biti pašaluk i provincija sa šatorima u krilu Bana Jelačića! Borit ćemo se da se više izdvaja za mlade, da više ne bude moguće da u nekim siromašnijim sredinama za novorođenu djecu dobivaju 20 ili 30 tisuća kuna, a u Zagrebu mnogo manje. Treba vidjeti može li se prirez od 18 posto smanjiti u ovim teškim vremenima za građane. Ukratko, u Skupštini ćemo bit korektiv svemu lošemu i boriti se za građane Zagreba svim srcem“.

„Predstavljamo vam zajedničku listu stranaka koje ne bježe od svjetonazora i koje su odlučile da neće sudjelovati u festivalu taštine zvanom gradonačelnički izbori u Zagrebu. Iako zapravo nemamo desnih kandidata, u tome slučaju optužili bi nas da nekome oduzimamo glasove i zato smo se odlučili složiti jaku listu i ostvariti dobar rezultat na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu. Naša lista jedina je koja ne bježi od svjetonazora i vjerujemo da će glasači to znati prepoznati“, ovom je prilikom rekao Hrvoje Zekanović, predsjednik Kluba Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru.

„Hrvatski suverenisti okupljaju i nude zajedništvo svima jer vjerujemo u jaku hrvatsku opciju i ne želimo dodatno cijepanje glasova i podjele. Mi smo istinska domoljubna opcija i pozivamo sve koji razmišljaju hrvatski i domoljubno da nam daju glas na ovim izborima“, okupljenima se obratio i Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Generacije obnove, Frano Čirko te Davorin Karačić u ime stranke Neovisni za Hrvatsku.

„Iza nas je višegodišnje političko djelovanje i sada je pravi trenutak za zajednički nastup naših stranaka, iako smo cijelo vrijeme razmišljali isto i mogu reći da povezivanje hrvatskih domoljuba tek počinje. Zalagat ćemo se i za poduzetništvo koje jedino može omogućiti pristojan život građanima Zagreba, a protiv svih oblika socijalizma i komunizma, pa i u gospodarstvu“ rekao je Davorin Karačić ispred Neovisnih za Hrvatsku.

„Zastupat ćemo jasne, čvrsta i principijelne stavove. Većina nas bavi se gradskom politikom dugi niz godina te imamo iskustvo i znanje da unaprijedimo naš grad. Jamčim da ćemo u Gradskoj skupštini biti čvrsta brana radikalnoj ljevici koja najavljuje svoj pohod na institucije na krilima novca dobivenog iz stranih fondacija s mračnim ciljevima“, izjavio je Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove.

KLUB ZASTUPNIKA HRVATSKIH SUVERENISTA


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika