Podjeli

Mirjana, Jasmina, Milanka, Danijela, Radojka, Katarina, Vesna, Kristina, Slavenka, Dubravka, Slavica, Rada, Danica…

Ovih dvanaest seka čine čuda za svetosavce. U stalnoj,  dirigiranoj i kontroliranoj, podmukloj i prljavoj političkoj igri svoju važnu ulogu igra Kolo srpskih sestara. Ono što su muškarci svetosavci, svećenici, intelektualci, akademici, književnici, umjetnici, pjevači, glumici u politici i vlasti  to su isto seke sa istoka u hrvatskoj vajnoj javnosti!

Kolo srpskih sestara je žensko kulturno-prosvjetno, patriotsko, navodno vanstranačko i humanitarno društvo osnovano 1903. godine u Beogradu. Ogranci tog Kola srpskih sestara razgranati su u mnogim krajevima gdje Srbi žive. Kolo srpskih sestara je aktivno i u dijaspori. U Hrvatskoj su stalno prisutne, i igraju svoju igru na hrvatskom gumnu; u vrzinu kolu u kojem su hrvatski mužjaci i ženke, silno željni terevanke, što ih vješto  pripremaju i izvode seke svetosavke.

Srpske sestre imaju svoje sekice izvan Srbije, koje igraju da je divota, pa tako igraju i u Hrvatskoj. U ime ortodoksnog načina života, ako nisi njihov i  na njihovj strani, završiš kao mačak pokraj plota. Ima ih posvuda: u institucijama, organizacijama, udrugama, strankama; u svim porama  društva i života – one su punice,  glumice, ljubavnice, profesorice, odgajateljice, novinarke, voditeljice, urednice, konzulice, ministrice, tajnice, blagajnice, grlice…

One i njihova bratija drže hrvatske medije, pa su nam mediji takvi kakvi jesu. Specijalitet srpskih sestara je privoliti, nagovoriti, uhvatiti u vrzino kolo neke političke diletante, častohlepne hlebince  Hrvate i podatne, pohlepne Hrvatice. Tako se sestre  svetosavke udaju za razne muškarce diljem starog kontinenta i planeta, a posebno je važno udati se za Hrvata. Navest ću par  primjera: što bi to bio svojedobno Branko Mikulić, koji je drmo Bosnom i Hercegovinom, da mu žena Rajka nije bila svetosavka, ili zar bi Tito bio ono što  je bio, da nije bio  srpski zet. Silne su snajke svetosavke i njihovi muževi, sinovi i zetovi.Jedan moj rodijak oženio svetosavku i dobio položaj kakvog možeš sanjat. Bile su na cijene sestre svetosavke, a sada ih gotovo dostižu bule. Jedna moja rodica udala se za svetosavca i postala žestoka svetosavka, gotovo  kao kosovka djevojka!

U tom vrzinu kolu srpskih sestara u zemlji ustaša i partizana, izdvajaju se tri seke svetosavke, koje drmaju hrvatskim medijima. Moćna i kužna rospija Mirjana, (kadrovka na dalekovidnici), lukava i milostiva Jasmina (urednica i voditeljica, svojedobno Baltićeva grlica), podmukla i grlata alapača Danijela, visprena političarka Milanka, crvenokosa prikaza Radodajka, televizijska diva Kristina, lukava Duška… To su guje u hrvatskim medijskim njedrima. Jednu od njih sam upoznao; ali, nažalost, ne u biblijskom smislu. Radila je u bežgrešnom listu. Njima se pridružuju hrvatska braća svetosavci, koji imaju srpska muda do zemlje, kako bi  to znao govoriti njihov medijski zlotvor Brana; pa, da prostite, poj…sve odreda u hrvatskoj medijskoj ludoj kući. Fantastično su određene i raspoređene i rintaju za srpske interese. Posebno se izdvajaju bratija  svetosavci: Aca, Saša, Dule, Rale i Mile.

Dakle, istine radi i sadašnje bijedne zbilje  hrvatske,  sumirajmo, sažmimo ukratko; hrvatska medijska štala preplavljena je srpskom svetosavskom braćom i sestrama i hrvatskim Buridanovim magarcima. Nikom od njih ništa ne fali u hrvatskoj političkoj Augijevoj štali.

Nakon svega, istini za volju, moraš priznat i znat, da sve to strpljivo podnosi moj brat Hrvat. Sapinti sat!

Zagreb, 7. 2. 2021.

Ante Matić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika