Podjeli

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovica najoštrije osuđuje govor predsjednika Zorana Milanovića na komemoraciji u Jasenovcu.
Govoreći na komemoraciji u Jasenovcu predsjednik RH. Zoran Milanović  arogantno je kazao:

“Svatko tko se 1991. borio za Hrvatsku pod ‘Za dom spremni’, nije se borio samo za Hrvatsku nego i za restauraciju NDH”. Za spomen ploču postavljenu u čast poginulim HOS-ovcima koja je iz Jasenovca premještena u Spomen park u Novsku, rekao je: “To treba maknuti, baciti negdje”, a zaboravljajući pritom da je za nezavisnost Republike Hrvatske živote dalo 700 bojovnika HOS-a.

Tom svojom nebuloznom izjavom ne samo da je uvrijedio bojovnike HOS-a nego i sve hrvatske branitelje.

 Podsjetio bih  na riječi izaslanika ministra hrvatskih branitelja brigadira Filipa Aračića na našoj obljetnici u Orahovici, kada je rekao: ”Utemeljenje Hrvatske države bez pojedinaca i postrojbi HOS-a ne bi bilo moguće, iz osobnog iskustva prisnažit ću izjave i tvrdnje , kako su najosjetljivije dijelove obrane držali upravo pripadnici HOS-a i zato im treba odati posebno priznanje i zahvalu” govorio je tada brigadir Aračić. Moram napomenuti da Postrojba HOS-a Orahovica nikada nije bile paravojna. HOS Orahovica prvo je bila dio pričuvnog sastava Policijske postaje Orahovica, poslije 132.brigade HV-a Našice-Orahovica, a vrijeme provedeno na bojišnicama u Herceg Bosni i Bosanskoj Posavini proveli smo kao pripadnici HVO-a i Kupreške bojne. Pripadnici HOS-a kako nam samo ima kaže, Hrvatskih obrambenih snaga nikada nisu nikoga napadali već samo i isključivo branili svoje, svoju Domovinu Hrvatsku i zato oštro osuđujemo govor Predsjednika Milanovića koji je svojim riječima bacio ogromnu ljagu ne samo na HOS nego na sve hrabre hrvatske vitezove koji su stvorili našu Nezavisnu Republiku Hrvatsku.

Na kraju bih još citirao gospodina Peru Kovačevića 

“Milanoviću, od pozdrava „Za dom spremni” četnicima se ledila krv u žilama u Domovinskom ratu, jel to možda smeta? Očito je da bi Milanović i njegovi „crveni kmeri“ rado zabranili ratni stijeg bojovnika HOS-a, službeno odobreni stijeg u Domovinskom ratu. Neće ti to Milanoviću proći!    Citat završen.

Stid i sram te bilo Predsjedniče!

Bog i Hrvati! Za dom spremni.

 

Predsjednik

UDHOS – ORAHOVICA

Mirko Sekulić “brusa”


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika