Podjeli

…Nije li vrijeme za istinu, onu, najnovijeg hrvatskog odvjetnika Davida Goldmana, na tragu Lustigove i Kolindine istine? Nije li vrijeme da se Jasenovac ogradi bodljikavom žicom i da se zabrani svaka vrsta komemoracije, osobiti državne,….

Dakako, radi se o povijesnim istinama, etici i moralu i ako se nacija ne digne protiv notornih laži i povijesnih falsifikata kojima Hrvatsku tuku naši osvjedočeni, vjekovni, deklarirani neprijatelji, oslikavajući nas kao izdanke izmišljene genocidne prošlosti, dogodit će nam se ciklična povijest, pa će te slike i mitovi postati stvarnost, u kojima će Hrvatska ponovo nestati u raljama istog hegemona. „Imamo Hrvatsku“, ostat će samo lijepa i nostalgična uspomena na vremena jednog vizionara, koji je sanjao san nikada dosanjan. Hrvatska bez rušenja notornog mita o Jasenovcu, Hrvatska bez čina posvećenja blaženog Alojzija Stepinca, nikada neće biti država vrijedna pažnje i poštovanja i baš zbog toga neprijatelji Hrvatske čine sve da nikada ne dođe do  povijesnih katarzi i duhovnog agiornamenta nacije pred agresivnim ispiranjem mozgova i pred masovnom proizvodnjom krivnje koja nas tjera u mišje rupe vlastite savjesti.

S pravom se čudi naš ugledni novinar i analitičar prof. Ivica Granić u svojoj analizi pod naslovom „Jasenovac više nikada neće biti onakav kakvim su ga zamišljali Goldstein i Kraus! Pad lažnog mita stvaranog pedesetak godina“!

„Pa kakav smo mi to onda narod? Jer pogledajte što mi imamo“!? Slovenci nam otkrivaju stratišta Križnog puta, (Huda jama i td.) Nijemci sude UDBA-škim zločincima, a sada nam Židovi otkrivaju pravu istinu o Jasenovcu. Pa kakav smo mi to onda narod?”

 

Imamo li mi pravo uopće postojati, nadopunio bih Granićeve misli?

 

Trebao se dogoditi David Goldman iz The Jerusalem Posta, da dobrano prodrma savijest hrvatske nacije, a to se ne bi dogodilo nikada da službeni Izrael nije shvatio Goldsteinovo štetočinstvo samim temeljima  Holokausta. Pod pretpostavkom da će mit o Jasenovcu kad-tad pasti, David Goldman preventivno upozorava falsifikatore povijesti u Hrvatskoj na nepopravljivu štetu samoj ideji Holokausta, ukoliko se i nadalje bude inzistiralo na izmišljenim i nestvarnim brojkama žrtava u Jasenovcu, osobito na onima koje se odnose na Židove. Prije Davida Goldmana u Hrvatskoj se dogodio Branko Lustig kao izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kojega su lijeve snage Goldsteina i njegovih bukača gromoglasno izviždali kada se popeo na pozornicu održati govor. Branka Lustiga, Židova i Hrvata, s tetovažom Auschwitza na ruci, najpoznatijeg Oskarovca na kugli zemaljskoj, producenta Schindlerove liste, izviždala je grupa  povijesnih falsifikatora sa svojim razularenim mentalno komunističkim sljedbenicima, samo zato što je bio izaslanik „ustaške kobile“ Kolinde Grabar Kitarović. No, Branko Lustig se nije dao smesti! Na novinarsko pitanje, bi li mogao napraviti film o Jasenovcu po uzoru na Schindlerovu listu, on je mirno odgovorio. „ Da, to je moguće, ali samo kada se dozna potpuna istina o Jasenovcu“!

 

Nije li to već tada, ne čekajući Davida Goldmana,  bilo dovoljno upozorenje političkom i medijskom mainstreamu u Hrvatskoj , da se na temelju Lustigove sumnje u autentičnu istinitost „bajke o Jasenovcu“, pokrenu procesi povijesnog istraživanja uz pomoć forenzičkih znanosti, što bi rezultiralo istinom, ma kakva ona bila? Nije li već tada „Index“, koji je među prvima objavio recentnu Goldmanovu analizu, trebao imati potrebu stati u obranu Branka Lustiga mučenika iz Auschwitza, umjesto što su potpirivali već zapaljenu lomaču Kolindi Grabar Kitarović?

 

Nedugo nakon organiziranog „izlijeva ljubavi“ prema Branku Lustigu u režiji Goldsteinovaca, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Izrael na poziv predsjednika Rivlina. Predsjednica Republike Hrvatske poklonila je u Yad Vashemu predsjedniku Izraela knjigu autorice dr. Esther Gitman „Alojzije Stepinac: Stup ljudskih prava“ (Alojzije Stepinac: Pillar of Human Rights). Ne samo da je predsjednica Republike Hrvatske u veljači 2019. odlikovala dr. Esther Gitman „Redom kneza Branimira s ogrlicom“ za osobite zasluge stečene istraživanjem, dokumentiranjem i promicanjem istine o hrvatskoj povijesti 20. stoljeća, kao i zbog produbljivanja razumijevanja između hrvatskoga i židovskog naroda, već je prilikom posjeta   darovala predsjedniku Izraela knjigu doktorice Gitman u kojoj se predstavlja neosporna istina o radu i nastojanjima blaženog Alojzije Stepinca u spašavanju Židova u Drugom svjetskom ratu. Dr. Esther Gitman u lipnju 2019. je na Sveučilištu u Splitu dodijeljen Počasni doktorat za njezina povijesno-znanstvena istraživanja o blaženom Alojziju Stepincu, a poklon kojeg je predsjednica Grabar Kitarović uručila predsjedniku Rivlinu predstavlja važan korak u širenju istine o dobroti blaženog Alojzija Stepinca, koja, unatoč raznim propagandističkim pokušajima njezinog negiranja, ipak ostaje neospornom činjenicom.

Navečer, 29. srpnja 2019. u Bet Hanassi, rezidenciji Reuvena Rivlina, predsjednika Izraela održana je svečana večera posebno upriličena za prijem Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske. Na takve se događaje obično i kratko osvrće u dnevnim vijestima, ali ova svečana večera u Jeruzalemu nosi u sebi nešto posebno i dragocjeno. Ne samo što su se ispred Bet Hanassia vijorile i hrvatska i izraelska zastava nego su unutar same predsjedničke rezidencije bili i posebni gosti Kolinde Grabar Kitarović – dr. Esther Gitman sa suprugom dr. Israelom Gitman. Zašto je izabrala baš njih?

Nije li se već tada moglo i trebalo reagirati na notorne istupe Goldsteinovaca, kad su Kolindu Grabar Kitarović nazvali „ustaškom kobilom“, samo zato što se zauzimala za pravednu istinu o blaženom Alojziju Stepincu? Dakle, nije David Goldman prvi dobio hrabrost govoriti o ovim povijesnim lažima, bijaše to put i hodogram koji polako ali sigurno izbija na površinu ljudske svijesti i savjesti. Do kraja svog novinarskog vijeka, optuživat ću rušitelje Kolinde Grabar Kitarović, osobito one koje se busaju u prsa kao najveći Hrvatine i domoljubi! Kolinda Grabar Kitarović je znala koga kao izaslanika šalje u vučju jazbinu, na morbidnu komemoraciju u Jasenovcu, a pretpostavljam da je morala znati što će Branko Lustig izjaviti, jer to je isto kao da je izjavila i ona sama!

Jasenovački mit je podignut i njegovan kao simbol Holokausta u NDH i do danas služi monstruoznoj ideji prekrivanja svih zločina koji su se dogodili drugima i drugačijima na ovim prostorima bivše Jugoslavije. Jasenovac postoji da baci tešku i neizbrisivu sjenu na notorni srpski antisemitizam, a spomenici ubijenim srpskim Židovima mogli bi se u Srbiji podići barem na tri mjesta. Nema ni jednog!!! Srbija, koja se slavodobitno pohvalila Hitleru da je prva „Judenfrei“ država na Svijetu, pomoću Jasenovca pere svoju podmuklu zločinačku, antisemitističku savijest, pa užasnom propagandom, koja i dan danas pada na plodno tlo u Hrvatskoj zahvaljujući sramotnoj hrvatskoj šutnji, Jasenovac koristi ka teški udarni malj protiv svake ideje o slobodnoj i pravdoljubivoj Hrvatskoj. Jasenovac Hrvatsku drži u okovima! O Alojziju Stepincu odlučuju bradonje iz SPC-a, a sama SPC u svom genetskom kodu ima jasno naznačen antisemitizam kao velikosrpsku strategiju. Jer, na Svijetu ne mogu postojati dva „nebeska naroda“, Židovi i Srbi? Za Srbe postoji samo jedan, njihov „nebeski narod“, koji je još uvijek na putu pronalaska svoje „obećane zemlje“, za „vasceli srpski svet“, a to je Hrvatska! Nema većeg Holokausta od onoga koji se dogodio Srbima i nema većih zločinaca od Hrvata! Nema naroda koji je više nastradao, a Židovi su za Srbe mačji kašalj u usporedbi s njihovim stradanjima! To se može pročitati između redaka i direktno u svakom spomenu Jasenovca i to je mantra zbog koje Jasenovac stoji i postoji, to je mantra zbog koje Jasenovac nije nikada istražen do kraja. Nije istražen čak ni do te mjere, da Branko Lustig može mirne savjesti pisati scenarij za jedan veliki film, pa makar to radio i u vječnosti!?

 

Udarna vijest u Hrvatskoj je da su Talibani osvojili Kabul, umjesto analize kako su to „talibani“ osvojili Zagreb i kako će ti isti „talibani“ na krilima Goldsteinovaca i inih povijesnih lažova osvojiti Banske dvore, nakon što je Pantovčak šaptom pao? Nije li vrijeme za istinu, onu najnovijeg hrvatskog odvjetnika Davida Goldmana, na tragu Lustigove i Kolindine istine? Nije li vrijeme da se Jasenovac ogradi bodljikavom žicom i da se zabrani svaka vrsta komemoracije, osobiti državne, dok se ne dozna puna istina o Jasenovcu na kojoj je inzistirao Židov i Hrvat Branko Lustig i na kojoj inzistira David Goldman? Nije li vrijeme za referendum s jednostavnim pitanjem: „Jeste li zato da se zabrani komemoracija u Jasenovcu, sve dok se ne dozna puna istina“?

 Kazimir Mikašek-Kazo

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika