Podjeli

Po završetku prosvjeda Udruge Slobodni Zajedno, i nakon kratkih govora Gordana i ekipe, nas nekolicina smo odlučili ostati par dana na Trgu žrtava fašizma, preko puta središnjice HDZ-a, te smo putem društvenih mreža pozvali sve koji mogu da nam se pridruže u narednim danima. Očito je to kod nekoga izazvalo ozbiljan gaćetres i u posjet nam je poslao eskadron interventne policije.

 

Nedjelja, 7:30 ujutro. Ja sam iskreno polaskan, njih 70-80 interventnih policajaca na nas 10-ak muškaraca i nešto manje žena. Hvala našem drugu, policajcu u civilu, koji je o našim namjerama izvijestio svoje pretpostavljene, a oni svoje, a njihovi svoje itd. Nekakav, po godinama stariji policajac, plavac, izuzetno je neprijateljski naredio da odmah moramo napustiti trg, bez objašnjenja i bez imalo empatije, ako ništa prema ženama koje su probdjele cijelu noć. Za razliku od dotičnog, zapovjednik interventne policije je bio ljubazan, ali nije odgovorio na pitanje zašto nas miču, samo je rekao kako su dobili zapovijed da očiste trg od nas. Naravno da nam nije palo na pamet sukobljavati se s našom policijom, nas 16 s papirnatim čašama, njih 100 pod punom spremom, oklopljenih i opremljenih za sukob.

Uglavnom, policija je postupila protuzakonito i protuustavno jer nas nije imala pravo udaljiti s javne površine budući nismo pravili nikakav nered. Uostalom, sjetimo se dežuranja na trgu sv. Marka, tada nas nisu micali, očito im tada nismo bili prijetnja.

Mi smo otišli, policija je ostala s 4 kombi vozila kod središnjice HDZ-a, od koga ih čuvaju? Sad se postavlja pitanje: Tko se to toliko boji Hrvatskog Ratnika?? Pa naravno, beštije, imaju se i razloga bojati, nečista savjest neda mirno spavati, i prije ili poslije će odgovarati za kriminal i sve zlo koje su napravili ovoj državi i ovom narodu. Odšteta Todoriću i milijarda kuna od INE su samo mali dio vrha ledene sante.

Narod bi rekao da ničija nije do zore gorila, neće ni njihova.

Spremajte stvari za osobnu higijenu, beštije, trebat će vam tamo gdje će vas otpraviti isti ti policajci koje ste poslali na nas. Sada vas čuvaju od naroda, zapitajte se do kada će?

I za kraj fotografija s našeg telegram kanala od naše Antonije.

 

Udruga Hrvatski ratnik


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika