Podjeli

Kad je ono prošlu jesen, škola započela štrajkom, građani su poduprli štrajk. Na samom prosvjedu mnogo su se spominjale čistačice. Na kraju štrajka, čistačice su žrtvovane, nisu dobile ono što su tražile, svi drugi čak i oni koji nisu tražili su dobili.

Danas, godinu dana kasnije, čistačice postaju karika u lancu, mnogo toga ovisi o njima.
Higijena u školama,dodatna dezinfekcija prostora,
morati će u pet minuta prebrisati sve stolove, stolice, sva mjesta gdje su dječje ruke mogle ostaviti trag. Utrka s vremenom i vražjim virusom pasti će na njihovu savjest, škola će raditi ako budu vješte i brze.
Nikad ne ponizi osobu, nikad ne znaš koju će ulogu imati u tijeku života,  pravilo je koje bi morali upamtiti svi oni koji odlučuju o plaći, koju isplaćuju radnicima, a koji su im potrebni za funkcioniranje.
Sramotni dokazi koji cure iz istrage  Josipe Rimac, da je ministrica u Vladi, Gabrijela Žalac sređivala ispit preko veze, za svojeg brata, govori o moralu onih koji odlučuju o svemu.
Bacila je ljagu na Vladu u kojoj je bila ministrica, pridružili su joj se i kolege, koji su isto urgirali za svoje prijatelje rođake.
Izgleda da se za Josipu pročulo kao dobru vezu, kada su joj se toliki obraćali. Gabrijela još uvijek uživa u famoznoj formuli 6+6,izmišljenu dok se ne pronađe nova visoka stolica za nju.
Ostaje jako loš osjećaj za sve koje stječu znanje, učeći, žrtvujući sve zbog toga, kada škole završe, traže posao u inozemstvu, vrlo često posao nema veze sa stečenim znanjem.
Politička elita danas nam pokazuje da postoji drugi kraći put, put koji ide preko utabane staze sveprisutne korupcije.
Nemile slike pred ulazom u Vladu jučer, Građani napadaju ministra pred ulazom, u vijestima slušamo da građani rješavaju osobne probleme.
Svi osobni problemi nastali zbog bahaćenja vladajućih, moraju i rješavati vladajući.
Danas HZMO odlučuje o usklađivanju mirovina, umirovljenici utonuli u siromaštvo očekuju povišicu. Neslužbeno smo saznali da su vladajući promijenili formulu za zakonsko usklađivanje.
Formula je prilagođena tako da umirovljenici dobiju manje.
Još jedna gorka spoznaja, uvijek se nađe način da se isplati manje, da siromašni plate obijest bogatih.
Baš kao što se i lani našao način da se čistačice izbace iz povišice.
O tome pak odlučuju trgovci znanjem, posrednici pri kupovini istog, ali i oni koji su ih postavili na dužnosti koje tako nečasno obavljaju.
Slike premijera Plenkovića kako brani čast ministrice Žalac, slike kako se rado druži s Josipom, još su svježe, tada je bio jako ponosan na njih, bile su ukras njegovoj Vladi,
danas su one veliki uteg časti i poštenju.
Odluka HZMO o usklađivanju mirovina po formuli koja daje mizeriju umirovljenicima, mogla bi biti još veći uteg.
Umirovljenicima se ne daje, njima se otima, ono što su zaradili dok su neki drugi bezbrižno napredovali.
Minuli rad je temelj koji su naslijedili, ako ova Plenkovićeva Vlada sruši temelj, sve nadogradnje, prilikom malo jačeg vjetra, pretvorit će se u prašinu.
Kratkoročan uspjeh, opjevana samohvala, pridruženi utezi, opasno prijete, a građani bijesne, ne prolaze više puste priče.
Želimo formule koje daju, a ne otimaju, želimo život dostojan minulog, rada odmah i sada!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika