Podjeli

Pojedini sportaši, poput nekadašnjeg košarkaškog asa Dine Rađe, svako malko iskoriste da ipak pokažu svoje pravo lice, tj. da mrze hrvatske branitelje, a time i samu Hrvatsku, odnosno da su u srcu i dalje ostali – Jugoslaveni.

Stoga i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) pridružuje se javnoj  osudi HVIDR-e, na čelu s njezinim predsjednikom Josipom Đakićem,  u svezi nedavnog (životnog) intervjua ovog loptobacača koji je na veselje „crnih, zelenih i žutih  vragova“ dao  srpskom  tjedniku Nedeljnik, a u kojem je uz ostalo izjavio da ga „zaboli više ku,,c“ za rat, za četnike i ustaše, za antivaksere i sve ljude ograničene pameti koji nam ne dopuštaju da živimo normalno“. Činjenica je da je kao loptobacać postigao sjajne rezultate i u svijetu i da mu to nitko ne će i ne može osporiti. Za to je primio i brojne narade i priznanja.

Ali, dok mi to njemu priznamo, on ne priznaje Hrvate i Hrvatsku (r. Split, 24.4. 1967.), pljuje i bljuje po žrtvama hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, jednom riječju ponaša se kao srpski četnik-početnik, a uz to  je i jedan od važnijih ličnosti u Hrvatskom košarkaškom savezu!

Kaže: „Zaboli me tko je prvi počeo, tko je više pogriješio. Odbijam sudjelovati u tim pričama, koje su samo hrana za idiote koji nemaju druge sreće nego da se mrze.“

Da, to danas ističe hrvatska košarkaška legenda – Dino Rađa!

Nema ni jednu lijepu riječ za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, za patnje Hrvata, a i boli ga ona stvar što se na ovim prostorima događalo kad je on bacao loptu i uživao u slavi i pomagao supruzi da ostvari uspješnu pjevačku karijeru i u Srbiji.

Za njega je očito najveća kazna što i dalje mora živjeti u Hrvatskoj. Ima novaca, pa ako mu ovdje ne odgovara i ako ga i dalje boli „ku..c“ za krv i patnje hrvatskog naroda onda neka ide živjeti u „kuću slavnih“, neka ide tamo gdje su srpski tenkovi ispraćeni  cvijećem kad su 1991. odlazili ubijati, rušiti i paliti Vukovar, ali i  masakrirati Hrvate u njegovu rodnom gradu.

Žalosno je i jadno što su razne rađe na početku stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države igrale u dresu Hrvatske, a u sebi su pjevali „Hej Slaveni“, vjerujući da od hrvatske države nikada ne će biti ništa.

Ako njega, kako je izjavio, „boli ku..c“ za rat“ ili za to „tko je prvi počeo“ onda bi bilo najbolje da se javno odrekne nas, a mi njega, jer nam je već „pun „ku..c“ Hrvata u srpskim opancima!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika