Podjeli

Postoji li u Hrvatskoj desnica? Naime, ovi koji se u Zagrebu predstavljaju kao desni (svaka čast iznimkama) jedino što su dosad uspjeli napraviti je – izmjena imena Trga maršala Tita.

Nakon toga svi smo očekivali da će najljepši zagrebački trg nositi ime po nekom Junaku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a kad tamo pok. Bandić je je napravio nekakvi truli kompromis i nazvao ga – Trg Republike Hrvatske.

Međutim, velika očekivanja imali smo i od nedavnih lokalnih izbora, poglavito za Grad Zagreb. Ali, ponovno se dogodilo „čudo“ i glavni grad za hrvatske domoljube pao je nažalost bez „ispaljenog metka“.

Čudno je i neshvatljivo da se HDZ unaprijed odrekao vladavine u ovome gradu, jer je „u boj“ poslao slabog i neprepoznatljivog kandidata, koji je izgubio, dok se još nije stigao ni predstaviti.

Namjerno, ili…?

Sve kandidate, ali i političke stranke kao od šale pomela je mala, nikakva stranka s imenom „Možemo“, kojoj je na čelu notorni Tomislav Tomašević, za kojeg nitko ili malo tko zna kako se uopće našao među kandidatima za gradonačelnika ovoga grada, a još manje tko ga financira?

Oni koji misle i vjeruju da je to „slučajnost“ grdno se varaju.

Ništa se u visokoj politici ne događa slučajno.

Tomaševiću su od prvog dana bili otvoreni svi mediji, a za financijska sredstva se nije pitalo.

Jedino što ne vjerujemo da su „Zagrepčani poludjeli“ za ovim kandidatom. Prije bi bilo da su lijevi uz neshvatljivu pomoć pojedinih desnih doprinijeli uspjehu ovog kandidata koji se dosad jedino zalagao za „uzgoj drveća u glavnom gradu“, a isticao se i kao protivnik štošta što „hrvatski diše“.

Sva sreća da je Milan Bandić uspio podići spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, jer kad tomaševići dođu na vlast onda će ulice i trgovi, ali i spomenici po Zagrebu navodno nositi imena samo po istaknutim  „drugovima i drugaricama“.

Stoga u naredne četiri godine, ako se ništa ne dogodi u drugom krugu za gradonačelnika, odnosno ako ne pobjedi Miroslav Škoro, Zagreb „nikada“ ne će dobiti ni ulicu ili trg po Bl. zagrebačkom nadbiskupu i kardinalu Alojziju Stepincu, Franji Kuhariću, papi Ivanu Pavlu II., a još manje po nekom od Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata.

S obzirom na drugi krug izbora, gdje će snage odmjeriti Tomašević i Škoro, krajnje je vrijeme da se tzv. desni probude, da svoje osobne interese stave u drugi plan.

Isto to važi i za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji.

Naime, ako je braniteljima važno „pljunuti“ na stvaranje hrvatske države i na svoje stradale suborce, onda je prava opcije ovaj kojeg su, zajedno s njegovim satelitima, ni krivog ni dužnog,  izabrali u prvom krugu!

U protivnom, još nije kasno da se izabere onaj koji nam nudi „svjetlo u tunelu“!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika