Podjeli

Poštovani čitatelj našega istraživačkog portala, ponovno smo sa vama nakon završetka lokalnih izbora. Rezultati su poznati svima. Novi-stari župan splitsko-dalmatinski je Blaženko Boban, na čemu mu od srca čestitamo. Njegov suparnik iz redova SDP-a Ranko Ostojić izgubio je za oko 30000 glasova razlike. Ali, bitka za osvajanje Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i dalje traje.

Prevaga za većinu u Skupštini biti će Domovinski pokret i njegov predsjednik u županiji Nikola Grabovac koji je već postavio svoje uvjete za formiranje većine. No, vratimo se mi na temu Trogira. U srijedu predstoji konstituiranje Gradskog vijeća u kojem SDP sa svojim partnerima ima apsolutnu dominaciju. Na toj sjednici saznati ćemo tko će obnašati dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Trogira. Moguće je da to bude najstariji vijećnik iz redova vladajuće koalicije.

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić ovaj tjedan boravio je u Zagrebu, gdje je posjetio predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Predsjednik je prihvatio pokroviteljstvo nad glazbenim događajem Opera Selecta. Boraveći u Zagrebu Bilić je bio u Hrvatskim cestama, koje su mu dale punomoć za izradu projekta šetnice do Arbanije. Grad Trogir će izraditi potrebnu dokumentaciju i dostaviti je Hrvatskim cestama. Kada će to biti ne zna se, ali poznato je da je to bilo obećanje Ante Bilića još iz prošlog mandata.

Upravo u Arbaniji ovaj tjedan održao se prosvjed mještana zbog održavanja radova na kanalizaciji u organizaciji Grada Trogira i agencije Eko-Kaštelanski zaljev. Mještani su nezadovoljni jer u jeku turističke sezone i korona-krize moraju trpiti radove bagera i teške mehanizacije. Boje se da će u pitanje doći rezervacije koje su najavljene za ovo ljeto. Direktor Trogir Holdinga Božidar Miše obećao je mještanima da će radovi biti završeni do 15. Lipnja 2021. Pratiti ćemo navedenu situaciju.

U Gradskom vijeću gledati ćemo komotnu atmosferu, jer neće biti više trgovačkih koalicija kakvu smo gledali prije. Ivo Milić i njegov otac Stipo Milić četiri mandata sačinjavali su većinu u Gradskom vijeću, i na tome su debelo profitirali. Od radnih mjesta, štandova i svih drugih privilegija nauživali su se od SDP-a, ali i HDZ-a. Sada je sa time napokon gotovo i počinje nova stranica političkog života. Quo vadis Trogir?! Pratiti ćemo nastupe vladajućih i oporbe i o tome ćemo vas izvještavati.

Gubitak gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji upalio je alarm kod predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Najbolniji gubitak za njega je za grad Split, gdje je pobijedio kandidat Ivica Puljak i njegov omraženi zamjenik Bojan Ivošević. Mnogi članovi HDZ-a zagovaraju smjene u gradskom HDZ-u, ali i županijskom HDZ-u gdje suvereno vlada Ante Sanader. Uskoro ćemo više doznati o tome, jer izbori po Statutu HDZ-a moraju se održati šest mjeseci od lokalnih izbora. Veseli i zdravi bili!

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika