Podjeli

Politikant, Milorad Pupovac, koji već godinama širi mržnju prema Hrvatima, (pogledajte samo srpske Novosti!), opet je sazvao konferenciju za medije i opet je Hrvate optužio za rasprostranjivanje mržnje, izjavivši uz ostalo da je u Hrvatskoj govor mržnje prema Srbima postao endemski fenomen!

Zasmetalo su ga tri stvari, na kojima ponovno „gradi“ mržnju Hrvata prema Srbima. Prvo je spomenuo istup HDZ-ove zastupnice Majde Burić koja je notornu Katarinu Peović iz Radničke fronte željela uvrijediti optužujući je da je za “rusoljublje“ i „srboljublje, zatim što su neka djeca na nekom nogometnom turniru u Sarajevu uzvikivala „Ubij Srbina“ i što  saborski zastupnik Domovinskog pokreta  Ante Prkačin na nekom video zapisu pjeva „Evo zore, evo dana“.

Drugih primjera nije bilo, ali po ovom notornom zastupniku, dosta je i to da svijet sazna kakvi su Hrvati!

Kao prvo, Burić se ispričala za ono što je izjavila, dok s druge pak strane Pupovac se nikada za ništa nije ispričao, a mogao bi se i trebao  ispričavati „od jutra do sutra“.

Drugo, to što su neka djeca skandirala u Sarajevu, vjerojatno su gledali i čuli na srpskim utakmicama i srpskim tv programima kada gledatelji u nekoj dvorani ili na stadionu  u Beogradu ili nekom drugom srpskom gradu, viču „Ubij, ubij Hrvata“, pa su samo preokrenula „priču“.

Djeca ko djeca, brzo uče od starijih!

A to što je Prkačin na nekoj zabavi, u uskom krugu ljudi, pjevao ustašku pjesmu, sigurno je bio ponukan time što se na malim ekranima i na portalima ponovno „vrti“ snimka gdje poglavar SPC Porfirije u društvu nekog „četničkog kvarteta“ pjeva, da se sve ori, četničku pjesmu – „Što se ono na Dinari sjaji“!

Inače, zbog kritike na puštanje u eter ovog „pjevača“  upravo se sudi voditelju i novinaru Marku Juriču, koji je zbog toga  bio i izbačen s jedne hrvatske lokalne televizije!

Dakle, po ovim „grijesima“ Pupovac, ali i njegov „ađutant“ Milošević, smatraju da su Hrvati  i dalje mrzitelji Srba, što bi se moglo „prevesti“ – Besposlen pop i jariće krsti, kao da nema pametnijeg posla!

Bilo bi mnogo bolje da smo na toj presici čuli mišljenje ovih „pomozbog“ junaka na zgražanje Hrvata što je ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade RS Ivica Dačić jedan dan (na poziv Pupovca!) stigao u Zagreb na „odleđivanje“ odnosa Srbije i Hrvatske, a već drugi dan (sic!) viđen je kraj Milorada Dodika na srpskoj paradi u istočnom Sarajevu, što se može protumačiti da je u Zagrebu sve lagao, odnosno da ne želi dobre odnose sa susjedima.

Zatim je trebao nešto reći i o tome: zašto se nitko od Srba nije pojavio tijekom obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u Vukovaru, odnosno gdje je tada bio okupatorski gradonačelnik ovoga grada dr. Stanimirović?

Pupovac sigurno zna i u svezi incidenta koji se dogodio u vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu, u Stuttgartu. Naime, tamo je skupina srbijanskih navijača tada uspjela isprovocirati „okršaj“ sa Hrvatima i Albancima, pa su u kafiću u kojem su pratili utakmicu pravili nered te vikali: „Ubij Hrvata, da Šiptar nema brata!“, a potom i „Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji“ i tako dalje i tako redom.

Prije dvije godine jedan Srbin je u Pakracu bacio bombu na tri djelatnika HEP-a. O tome se „Pupi“ do danas nije oglasio i osudio ovaj incident!

Čelnik koji zastupa tek deset posto Srba u Hrvatskoj (možda ni toliko)  ovu je konferenciju mogao iskoristiti i da se  pohvali činjenicom da je „u tišini“  s mjesta ravnatelja Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti u Zagrebu „pod hitno“ smijenjena „tek“ postavljena ravnateljica Gabrijela Krmpotić-Kos, a da je na njezino mjesto “preko noći“ došla bivša ravnateljica Memorijalnog muzeja Jasenovac  – Nataša Jovičić!

Taj spor je trenutačno na sudu, a Krmpotić-Kos je među ostalim morala otići i zbog toga što je dala jedan intervju i nekim hrvatskim domoljubnim portalima!?

Sve u svemu, Pupovac ima zašto sazvati konferenciju za medije, ali o bitnim stvarima šuti kao riba u vodi!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika