Podjeli

Čuvati dignitet i dostojanstvo ili, sa kim si takav si!?

Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju potpredsjednice Vlade Anje Šimprage (SDSS), bi trebala biti jedna od rečenica već na prvoj sjednici Vlade RH nakon povratka ministara sa godišnjih odmora.

Naravno da će u samom uvodu predsjednik Vlade dati izvješće o proteklim događajima uz poseban osvrt na obilježavanje 27. godišnjice VRO Oluja te još jednom ustvrditi kako se radi o legitimnoj i savršeno izvedenoj vojno redarstvenoj operaciji kojom je oslobođen veliki dio do tada okupiranog teritorija Hrvatske. Neće naravno, posebno radi šire javnosti, propusti još jednom naglasiti da se sa indignacijom odbacuju optužbe koje dolaze iz Srbije kako je VRO Oluja poslužila za provedbu etničko čišćenja srpskog stanovništva koje se pred Oluju zateklo na okupiranom području.

Usprkos činjenici da je upravo to srpsko stanovništvo i samo tijekom višegodišnje okupacije dijela Hrvatske sudjelovalo ili podržavalo etničko čišćenje, pljačke, paleži, ubojstva i druge zločine koji su učinjeni nad nesrpskim stanovništvom, i pozivu tadašnjeg predsjednika RH dr. Tuđmana da ostanu u svojim domovima, velika većina njih se u organizaciji vodstva  pobunjenih Srba odlučilo napustiti svoje domove i krenuti u nepoznato…

Lojalni građani Hrvatske, znači građani svih nacionalnosti, pa ako hoćete još preciznije i onih srpske, su se u velikom broju od samog početka agresije na Hrvatsku javili kao dragovoljci ili se odazvali pozivu na obrnu svoje domovine. Jasno je isto tako i da je nemali broj njih, dakle i etničkih Srba, tijekom Domovinskog rata položio svoj život za svoju jedinu domovinu Hrvatsku. ….

I tako predsjednik Vlade RH Plenković na kraju svog izlaganja još jednom poziva članove Vlade da simboličnim podizanjem ruke podrže opetovani zaključak kako je VRO Oluja provedena sukladno ratnom pravu i kao takva bez ikakve mrlje predstavlja jednu blistavu vojnu pobjedu nad srpskim okupatorom. Također se sa gnušanjem odbacuju sve insinuacije i optužbe koje dolaze iz Srbije odnosno njihovih političara o navodnom provedenom etničkom čišćenju prilikom izvođenje VRO Oluja….. njihove su optužbe zapravo njihovo priznanje i  izraz žaljenja radi neuspjeha stvaranja tzv. velike Srbije.

Plenković: Molim članove Vlade da i formalno daju podršku iznesenim zaključcima. Tko je za?…. Svi ministri u znak slaganja odmah podižu svoje ruke izuzev potpredsjednice Vlade Anje Šimprage…

Plenković nakon pauze od nekoliko sekundi odlučnim glasom: Molim tajnicu da odmah pripremi odluku o razrješenju potpredsjednice Vlade Anje Šimprage (SDSS)….

U demokratskoj Hrvatskoj ne može nitko biti član Vlade ili koalicijski partner onoga tko je na vlasti ako nema minimum poštovanja prema nekim svetinjama države u kojoj živi, a Domovinski rat je sasvim sigurno jedna od tih svetinja. Nakon jučerašnjeg bojkota obilježavanja VRO Oluja SDSS više nema nikakvo moralno ni političko pravo  participirati u demokratski izabranoj vlasti RH.

U Zagrebu, 06.08.2022.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika