Podjeli

Kao i tko zna već koliko puta do sada u prethodnih šest godina kada se Plenkovićeva ekipa nađe stjerana u kut ili doživi knock down poseže se za isprobanom i uspješnom taktikom, taktikom odvraćanja pozornosti odnosno distrakcijom. Ako netko misli da je današnji Mig iznad Zagreba slučajno probijao zvučni zid onda se ozbiljno treba zapitati spada možda u klasu optimist – naivac.

Tko god zna nešto o navedenoj temi, a gradivo je već jednom ponovljeno prilikom posjete Francuskog predsjednika i potpisivanja ugovora o kupnji njihovih zrakoplova,  zna da borbeni avioni u pravilu ne lete iznad gradova na malim i srednjim visinama, a isto tako u pravilu nikada iznad naseljenih područja odnosno gradova ne probijaju zvučni zid.  Danas iz nekog razloga kao da je bila nečija namjera preplašiti što je moguće veći broj građana, a ako se uzme u obzir broj stanovnika na ruti aviona onda je to bilo gotovo pola Hrvatske. I eto odmah danas glavne teme, teme koja sve druge odmah gura u drugi plan odnosno iz fokusa…. Sutra će ionako već nešto drugo biti in, i tako već dosita predugo.

Kako je MORH tek sat vremena nakon uznemiravanja građana izašao sa svojim priopćenjem objašnjavajući ono što su već u međuvremenu svi dokučili nameće se po tko zna koji put i pitanje funkcioniranja zapovjednog lanaca u HV-u.  jeli to netko u ministarstvu obrane ili HV-u uistinu misli da su građani tolike ovce da im se može tako rugati ili su još toliko ošamućeni Milanovićevim govorom u Madridu još nisu u stanju normalno razmišljati. U nekim nazovi normalnim okolnostima ovaj zrakoplov danas ni slučajno ne bi iznad Zagreba probijao zvučni zid.

Nezadovoljstvo građana politikom koju vodi Plenković & co je svaki dan sve očitija tako da ni u namještenim anketama to više nije moguće sakriti, a nedavni potpuni debakl u Splitu na izvanrednim lokalnim izborima samo potvrdio trend koji nagovještava strmoglavu putanju prema dolje za Plenkovićev HDZ. Inflacija koja je potpuno izvan kontrole, a uskoro slijedi i još gore jer ostajanjem bez vlastite valute ostajemo i bez mogućnosti da na istu utječemo. Pored toga kao posljedicu niza okolnosti imamo enormni rast cijena hrane i energije uz naravno sve više zaostajanje realnog rasta plaća i mirovina.

Paradoks da nikada do sada nije bilo manje nezaposlenih ali istovremeno i nikada više siromašnih, je nešto što se u cijeloj EU jedino u Hrvatskoj događa. Taj paradoks je posljedica pogrešne politike koju provodi Plenković, i ta politika se svakim danom sve više razotkriva kao izuzetno štetna za Hrvatsku odnosno sve građane, one sa malim plaćama i umirovljenike posebno. Plenković će po svojoj destruktivnoj politici ostati upamćen ali isto tako i kao iznimno vješt manipulator javnim mnijenjem koristeći pri tome sva sredstva za odvraćanje pozornosti na potpuno irelevantne teme, baš kao što je to ovaj današnji zrakoplov….

U Zagrebu, 02.07.2022.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika