Podjeli

Poslije intervjua sa Damirom Zaradićem primili smo puno poziva iz Trogira naših čitatelja da napišemo članak o tome zašto gradska vlast predvođena Antom Bilićem ne želi održati sjednicu Gradskog vijeća. Sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira bila je najavljena za 3. lipnja, ali nakon afere sa vrtićem u pastoralnom centru Ivana Pavla II odgođena je do daljnjeg. Zbog čega Ante Bilić odgađa sjednicu Gradskog vijeća Trogira pitaju se mnogi građani, ali i šira javnost.

Prošli mjesec lokalni SDP na čelu sa njim bio je prozivan od strane lokalnog HDZ-a zbog nedostatka kriznih mjera, zbog nebrige za turističke djelatnike i sugrađane. Lokalni HDZ uskoro očekuju unutarstranački izbori u lokalnoj organizaciji. Osim HDZ-a bio je glasan i Damir Zaradić i lokalni HSP. Danas se u Trogiru osniva gradska organizacija Hrvatske konzervativne stranke i platforma Hrvatskih suverenista, koja će predstavljati organizaciju Miroslava Škore. Zanimljivo je da se na desnom polu nalazi poprilična gužva. Damir Zaradić i njegov HSP svakako će se novim temama i porukama boriti za drugi mandat u Gradskom viječu.

Antu Bilića i SDP je napustilo puno članova Foruma mladih SDP-a, a uz njega ostali su njegovi uhljebi i ostrašćena stranačka starčad. Osim toga ima puno problema među vlastitim redovima, zbog toga predsjednik SDP-a Davor Bernardić to je prepoznao pa mu je ponudio neprolazno mjesto na listi u 9. izbornoj jedinici što je ovaj odbio. Jer je to udarac njegovom egu. S time je potpisao vlastitu političku smrt, jer i središnjica je prepoznala da se u Trogiru radi o šarenoj laži i lošem proizvodu umotanom u PR proizvod.

Nakon raspada lokalnog HNS-a, predsjednica lokalne podružnice je postala Bilićeva zamjenica Ruža Bilić-Kovačević, stranka koja je oko 1 % na nacionalnoj razini po anketama. Sada jedino što im je preostalo opet dobro se udati. A pozorno ćemo pratiti što će biti sa tom strankom na području Trogira, kojoj se počelo osipati članstvo. Hrvatska stranka umirovljenika i njihov predsjednik Tonći Barada u ovoj korona krizi su prilično tihi, a inače služe kao suvenir lokalnog SDP-a.

Nezavisnu listu Ante Piteše u Gradskom vijeću predstavlja predsjednik Gradskog vijeća Ante Piteša. Nije se istakao previše radom nego filozofijom i moraliziranjem u Gradskom vijeću. Nezavisnu listu je preuzeo njegov sin Goran Piteša, koji je najavio izlazak na lokalnim izborima. Osim Ante Piteše u Gradskom vijeću je bivši član Hrvatske konzervativne stranke, Stipe Novak koji je „žeton“ SDP-a i Ante Bilića. Poznat je po tome da se u tri godine saziva ovog mandata nije ni jedanput javio za riječ. Preda nama je burno ljeto, a politička situacija će se nastaviti sa zanimljivom jeseni u Trogiru.

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika