Podjeli

Plenković, kao da nije s ove planete, razrogačenih očiju, gleda i čudi se kako ga ljudi, ne razumiju.
On nam priča, kako nam HDZ obećava siguran i stabilan život, a mi mu ne vjerujemo.
Obećava minimalac 4250 kuna, to je po njemu osnova za stabilnost.
Mirovine će povećati za 10%, ali ne na početku mandata. Stvarno smo nezahvalni, ovih 4250 kuna minimalca, uvjetovala mu je EU, njima je neprihvatljivo da netko u Europi radi za manje novaca od toga.
 Kada se situacija preslika u naše prilike, čovjek koji dobiva minimalac, s godišnjom plaćom, može kupiti 2 do 3 kvadrata stana, ako nađe sudužnika i digne kredit s kamatama, može računati, tek na dva kvadrata stana, za godišnju plaću, da nije potrošio niti jedne kune, na nešto drugo.
Kada taj čovjek ode u mirovinu, imao bi mirovinu 1600 kuna.,to je otprilike stabilnost koju nam nudi Plenković s HDZ-om, o prosječnoj plaći ne treba ni govoriti, jer prosječnu plaću od 7600 kuna, većina  Hrvata, može samo sanjati.
Prosjek je visok, radi plaća menadžera, onog u Hrvatskim šumama i vodama i željeznicama i svim firmama u kojima su većinski vlasnici mirovinski fondovi.
Svaki njegov istup, jedan je korak bliže izlazu s političke scene. Čim progovori  i ceremonijalno zakopča, gumb na sakou, izgubi bar jednog, do sada vjernog birača.
Kolinda je lagala o prošlim vremenima, on laže o prošlim, sadašnjim i budućima. Obećava vratiti Inu u hrvatske ruke, sad mjesec dana pred izbore,a predao je Agrokor u ruske ruke.
U tijeku je međunarodna arbitraža, bez obzira na krajnji ishod, samo za naše arbitre, potrošit ćemo ogromno brdo love. Mirovinski su fondovi izgubili 800 milijuna, o malim dioničarima koji su dizali kredite i kupovali dionice PIK i Belja, Jamnice i Leda, nitko ništa.
To su nazvali rizikom ulaganja,
Ministri su padali kao zrele kruške, a on priča o stabilnosti, koju je održavao Bandić sa svojim prebjezima, mutikašama i sponzorušama.
Sve se to desilo prije korone, prije potresa a koliko  je  još jada, donijela korona i potres u paketu.
Sad vidimo, da je u doba, kad je cijeli svijet stao, zanijemio od straha i nemoći, kod nas, jedino korupcija cvala, nikakva ovozemaljska ugroza nije ju omela.
A HDZ bi još jedan mandat, još 4 godine, takve stabilnosti, s istim ljudima, koji bi se sad prometnuli u borce protiv korupcije.
Već je to viđeni scenarij, mnogi su ti novi borci, mijenjali strane, promijenili sve moguće iskaznice, mijenjali su ideale za laži i sada bi isto.
Ništa im nije sveto, čak su se drznuli i mjesto pred oltarom, rezervirati za sebe.
Ukinimo taj ružan način života, ukinimo sve unaprijed podijeljene rezervacije, poručimo im da su umirovljenici dio zajednice i života, da je starost životni slijed, da niti jedna Vlada nema pravo nikome oduzeti pravo na dostojanstvo u doba kad je čovjek fizički nemoćan.
A upravo su nam to oduzeli, pravo na dostojanstvo u starosti.
Prosječna mirovina, čovjeka, koji je odradio svoj radni vijek, je 2 500 kuna, za svih dvanaest mjeseci dobije se 30 tisuća, a tih 30 tisuća dobije, bivši ministar  Kuščević, za 10 dana iznajmljivanja vile, koju je sagradio, dok je bio u organima vlasti, i opet bi htio biti, veli, da će sve učiniti, da uspije u tome.
Dragi umirovljenici, na nama je, da učinimo sve, da u tome, ne uspije!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika