Podjeli

Nikad ne reci nikad , a kada u svojoj karijeri puno puta pogaziš ono što si rekao da nikad nećeš, nije do drugih ,već do tebe.
Rekonstruirati se može nešto s dobrim temeljem, a Vlada koja mijenja svojim članovima prebivalište iz Banskih dvora u Remetinac nije Vlada nego skup diletanata.
Otprilike ova rekonstrukcija izgleda kao da je netko počeo navlačiti fasadu na porušenu zgradu iz Đorđićeve, na puno rupa samo vanjska žbuka.
No još je jače odjeknula moguća zamjena za ministra Ćorića. Davor Filipović ponovo u igri, nema za što nije bio kandidat, a baš on najviše iritira građane
Tjera Plenković mak na konac, inzistira na njemu kao da je u njemu pohranjena mudrost preživljavanja.
Filipović je povijesno nisko za HDZ-e dobio glasova na izborima za gradonačelnika Zagreba, udruge iz Bosne i plaćenička izborna brigada, a niti u drugim dijelovima
Hrvatske nije bolje, čovjek se jednostavno kompatibilno ne podudara s većinom građana.
Plenković, ako se prije ne predomisli, dolijeva ulje na vatru vlastitog egoizma, očajnički pokušava održati renome
“Mogu što hoću”.
Mogla je i što je htjela i Marina Merzel i sada više ništa ne može, ide raditi društvo Sanaderu, puno vremena za čitanje poezije. Bahatost dolazi na naplatu, izaći će gospođa Merzel skresanih krila.
Plenković ne zna što se krije u ladicama Olafa, nije znao ni Horvat, Aladrović je imao drugačije planove, Miloševića je tresnulo jače nego srušena letjelica, eto ga sakrio se u mišju rupu i samo otvara poštaru.
Vlada u koju građani nemaju povjerenja u ovakvim teškim vremenima, samo je još jedan kamen u tijesnoj cipeli …
Beskrajni inat Plenkovića i dječački zanos koalicijskih partnera, sramota za ozbiljne ljude da se tako dodvoravaju u ime svojih interesa. Love se za slamke samo da se održe do kraja mandata, čak ni Pupovac ne diže obrve, svi ponavljaju kao iza propovijedi u crkvi, u ime gospodara Plenkovića, on najbolje zna.
Optužnice koje su postale dostupne pokazuju nam kakve kapacitete je imala Žalac, kako je besramno operirala Rimac, koliko je sramotio Kuščević, koliko je nesposoban bio Horvat, no sve je to palo u zaborav od straha za mandate koje bi mogli izgubiti prije redovnih izbora.
Drugi tjedan čeka nas novi val poskupljenja, režije pa onda hrana, energetski dodatak već je naplaćen iz poskupljenja osnovnih živežnih namirnica prije skidanja PDV, s dodatkom ista priča kao i s Covid dodatkom..
Mora se dokazivati da ga treba, opet računaju da masa umirovljenika neće znati, pa neće ni tražiti.
Za one koji imaju dio inozemne mirovine opet specijalna procedura, oni će dobiti tek koncem 7 mjeseca uz poseban zahtjev.
Kompliciraju namjerno umirovljenicima znajući da nisu informatički u điru s vremenom .
S druge strane  super su revni s umirovljenicima koji su bili saborski zastupnici.
Njima je vraćen dug od 10% pa su im mirovine s 8841 skočile na 9799 kuna za njih 660.
Dug je navodno nastao kad je bio mali porast BDP, a sada kad je porastao, imaju pravo na povrat mirovine.
Umirovljenici iz rada od 2015 do 2022 godine izgubili su realno  15% vrijednosti mirovine s obzirom na prosječnu plaću.2015 mirovina je iznosila 51% a danas ispod 36% prosjeka plaće. Inflacija se službeno priznaje  oko 6% a usklađivanje mirovine za 2’24% sa zaostatkom od 6 mjeseci.
Takav odnos Vlade prema umirovljenicima nema niti jedna Vlada, niti jedne države u okolini. Ponižavaju nas i besramno nam lažu.
Niti jedna politička opcija ne može pobijediti na izborima bez glasova umirovljenika. Umirovljenici pamtite ove dane i vi ste birali ljude koji su besramno izglasali da njihove mirovine budu takve kakve su sada i izglasali su povrat duga za posao koji su traljavo odradili.
Dok vi kupite flaše po kontejnerima možete biti sigurni da su one s najskupljim pićima baš od tih zastupnika.
Platili ste i to piće i mirovine koje traju  za zastupnike do 2011 od 50 godine života za žene, a 55 godina  za muškarce.
Žena zastupnica koja se umirovila 2011 s 50 godina starosti, danas ima 61 godinu, radnica u nekom tvorničkom pogonu još ni nema pravo na mirovinu, a zastupnica je  već je iz mirovinskog fonda dobila više od
 1 milijun kuna, a prosječan hrvatski radnik toliko dobije za 36 godina, ako ima sreće da toliko i živi.
Umirovljenici u vašim je rukama sudbina i mladih ljudi, danas 70% njih neće ni zaraditi minimalnu mirovinu, svaki dan stvara se nova sirotinja u starosti.
Samo mi svojim glasovima možemo izvući državu iz sirotinjske rupe u koju su nas gurnuli korumpirani političari.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika