Podjeli

Koliku je paniku kod vlasti u Hrvatskoj i Srbiji izazvao znanstveni rad dr. sc. Nikole Banića i prof. dr. sc. Nevena Elezovića u kome je matematički dokazano da su popisi žrtava u Jasenovcu lažirani pokazuje šutnja kojom je taj rad, objavljen u Q1 časopisu, dakle jednom od najpoznatijih časopisa, dočekan u Hrvatskoj. U glavnim medijima ni riječi, a ni puno portala nije objavilo ni riječi o tome. Nisu objavili da je srušen glavni ‘dokaz’ o genocidnosti hrvatskog naroda. Doista je strašno taj dokaz pogodio sve one kojima je to bila garancija da će i dalje držati hrvatski narod u pokornosti. Da, u Hrvatskoj im je jedino ostalo da se taj izuzetni znanstveni rad sakrije od javnosti.

S druge strane dolazi i pomoć iz Srbije pa novi patrijarh srpski Porfirije dolazi u Jasenovac. Kao ni oni ne znaju za znanstveni dokaz o lažiranom popisu koji daje mnogo manji broj od onog koji spominju u Srbiji ali koji i dalje osigurava navodnu genocidnost hrvatskog naroda pa Patrijarh u Jasenovcu ponavlja već poznatu priču. Tako je Patrijarh naglasio da su se oni koji su u Jasenovcu učinili “najmonstruoznija zla ispisali iz svakog naroda” i “upisali u neljude”.

https://direktno.hr/domovina/foto-porfirije-posjetio-jasenovac-uz-njega-bili-dodik-pupovac-i-stanivukovic-evo-sto-novi-celnik-spc-225042/

https://kamenjar.com/porfirije-u-jasenovcu-ljudsko-zlo-je-malogdje-pokazalo-svoju-najruzniju-stranu-kao-na-ovom-mjestu/

Ali kada sada vidimo da je očito i taj manji broj žrtava  lažan i da je to znanstveno dokazano, a to se krije od javnost postavlja se pitanje na koga se odnose riječi srpskog Patrijarha. Misli li on da su najmonstruoznija zla ispisali iz svakog naroda” i “upisali u neljude” zapravo odnose na one koji su konstruirali Jasenovačku laž i tako načinili neviđeno zlo svom narodu.

Možemo li misliti slično Višnji Starešini:

A u Hrvatskoj i danas većina političkih aktera naivno očekuje da će srpska politika, koja je u stanju do danas nijekati svoje sudjelovanje u holokaustu (unatoč tome što je još u ljeto 1942. Srbija dobila status prve Judenfrei države u Europi), smjerno priznati zločine svoje državne politike počinjene u Hrvatskoj i u logorima u Srbiji.

https://kamenjar.com/hrvatska-treba-zahvaliti-vucicu-na-dari-iz-jasenovca/

Naivni političari koji su dogurali tako daleko? Nije li naivno vjerovati da su oni naivni?

Ipak je meni logičnije zaključiti da su oni itekako pametni ali bez nacionalnog osjećaja pa rade ono za što znaju da žele svjetski moćnici kojima služe. Zato takve Hodak u svojoj najnovijoj kolumni naziva poltronima:

https://direktno.hr/kolumne/sve-se-mijenja-osim-hrvatskih-poltrona-225063/

Već sam govorio o tome kako Srbi govore o brojci od 700,000 žrtava da bi ostala brojka s popisa u Jasenovcu koju „gura“ hrvatska vlast. Govorio sam i to da oni snimaju i „Daru iz Jasenovca“ da bi ostao „Dnevnik Dijane Budisavljević“. I jedno i drugo će biti u hrvatskim školama. A Hodak nas podsjeća:

Sjećate se one Goeringove izreke: “Laži, laži uporno, nešto će ostati kao istina!”.

Goeringove riječi se ostvaruju u RH.

A onda grom iz vedra neba – Banić i Elezović objavljuju dokaz da je i ono nešto što treba ostati kao istina – LAŽ.

Zapravo meni je drag članak Višnje Starešine jer daje stranu literaturu koja potvrđuje onaj moj razgovor s američkim stručnjakom za holokaust i Veleposlanstva SAD-a kada sam mu rekao da mi nećemo priznati ni tu brojku s popisa u Jasenovcu jer nije točna.

Posebno mi je drago što Starešina spominje i knjigu američkog autora Philipa Cohena Serbia’s Secret War: Propaganda and the Deceit of History (“Srpski tajni rat: Propaganda i krivotvorenje povijesti”), koja dokumentira i razotkriva ulogu Srbije u holokaustu i srpsko negiranje te uloge.

I u najnovijoj knjizi O sučeljavanju Bulajić vs. Pečarić, Portal dragovoljac.com:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/suceljavanje_hazu.pdf

pisao sam kako je srpski genocidolog dr. Milan Bulajić tu knjigu i moju prvu knjigu o Jasenovcu (Srpski mit o Jasenovcu / Skrivanje istine o beogradskim konc-logorima, Hrvatski povijesni institut, Zagreb, 1998.) nazvao najantisrpskijim knjigama, a pisao je i o tzv. “ideologiji genocida Cohen-Pečarić“.

S druge strane Hodak u svojoj kolumni piše o najnovijoj, tj. o još jednoj priglupoj knjizi prof. dr. sc. Iva Goldsteina zbog koga je u toj mojoj knjizi s portala dragovoljac.com jedno poglavlje nazvano akademija redikula.

Na kraju bih naglasio da je ova moja knjiga s portala dragovoljac.com posvećena dr. sc. Mirku Valentiću koji je bio ravnatelj Hrvatskog instituta za povijest u vrijeme kada je prva knjiga tiskana. On je sugerirao da proširim jedan tekst koji je pripreman ali nije poslan na Bulajićevu konferenciju u New Yorku (“Prva međunarodnu konferenciju i izložbu o Jasenovačkom koncentracijskom logoru”- First International Conference and Exhibition on the Jasenovac Concentration Camp – od 29. do 31. listopada 1997.) o kojoj je ovih dana pisao i dr. sc. Jure Krišto:

https://narod.hr/hrvatska/dr-sc-jure-kristo-velikosrpski-film-dara-iz-jasenovca-i-hrvatska-drzava

Bulajićev uspjeh s tom konferencijom pretvorio se u veliki poraz poslije našeg sučeljavanja na radiju „Slobodna Europa“. To je bilo vrijeme jedinog HRVATSKOG predsjednika pa se o tom sučeljavanju tada i znalo, dok danas kada imamo znanstveni dokaz o neistinitosti popisa u Jasenovcu o tome se ne smije u RH znati.

Da, ipak političari trebaju ići opet u Jasenovac, trebaju čuvati mit o Jasenovcu, kao što im je eto pokazao i srpski Patrijah Porfirije. Samo je sada Porfirijeva poruka bila i istinita, jer doista za one koje će ići u Jasenovac i koji ne dozvoljavaju da u RH općepoznat postane rezulta rada Banića i Elezovića za koji je sjajni hrvatski povjesničar Stjepan Lozo (čiju je knjigu “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima – projekt ‘Homogena Srbija’ 1941.” objavila je splitska Naklada Bošković) rekao da je ‘grandiozan’ možemo tvrditi kako su oni svojim lažima o Jasenovcu učinili “najmonstruoznija zla, ispisali se iz svakog naroda” i “upisali u neljude”.

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika