Podjeli

Drugovi antifašisti da je Hrvatska uređena pravna država vi se ne biste ni oglasili, niti bi kao udruga bili registrirani, jer  je RH RASKINULA  sve državno-pravne sveze sa SFRJ.[1]

Sabor Republike Hrvatske na zajedničkoj sjednici svih vijeća održanoj 8. listopada 1991. godine, donosi[2]

ODLUKU

 1. Republika Hrvatska od dana 8. listopada 1991. godine raskida državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ,
 2. Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ,
 3. Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ,

U vašem predstavljanju na portalu sabh.hr piše;

„Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH) je pravni slijednik Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Hrvatske (SUBNOR H) osnovanog 16. svibnja 1948., koji je na Skupštini održanoj 16. travnja 1992. promijenio ime u Savez antifašističkih boraca Republike Hrvatske (SAB RH), na Skupštini održanoj 27. studenog 1997. u Savez antifašističkih boraca Hrvatske (SAB H), a na Skupštini održanoj 7. veljače 2002. u Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA RH)“

Dakle kako ste vi PRAVNI sljednici SUBNOR-a koji je osnovan 16.svibnja 1948. u SFR Jugoslaviji, a Hrvatska je 8.listopada 1991. raskinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ, RH  ne priznaje niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ, vi kao udruga niste smjeli ni biti  registrirani u Republici Hrvatskoj.

Dalje, vaši stavovi i mišljenje nemaju nikakvu pravnu, ni društvenu težinu. Vi zastupate jugoslavenski vrijednosni sustav, odnosno sustav koji je propao skupa sa Jugoslavijom!

Jugoslavije više nema, nigdje je nećete naći ni na jednoj karti svijeta, ostala je samo u vašim glavama. Neću reći kakvim glavama kada ne prihvaćate jednostavnu činjenicu da Jugoslavije NEMA.

Skupa s njom nestale su i tekovine NOB-a, nestalo je lik i djelo „druga Tita“, nestali su  i Maršala Tita kao i njegove JNA.

I sada vi nama građankama i građanima Hrvatske namećete vrijednosti koje su propale, nestale skupa sa jugo- državom.

Vaše riječi pokazuju kako uopće ne razumijete vrijeme i državu u kojoj živimo;

“Osjećamo potrebu, ali smatramo i svojom dužnošću progovoriti, nanovo, o nečemu što se poput maligne bolesti uvuklo u sve pore našega društva i što prijeti da ga potpuno otruje, a time da na sudbonosan način utječe na budućnost kako naše države i društva, tako i svakoga pojedinca koji živi u Hrvatskoj“

Pa ta maligna bolest ste  upravo vi , koji nam namećete vrijednosti države koja je propala, nestala! Vi trujete Hrvatske građane jugoslavenstvom, kojeg više nema, osim u vašim glavama!

Koji povijesni revizionizam? Pa Jugoslavije nema, a nema je zato jer je bila sazdana na lažnim vrijednostima.

Bratstvo i jedinstvo ne postoji, niti je ikada bilo stvarno. Srbi su ga razbili agresijom na BIH i Hrvatsku.

Antifašizam, vaš komunistički je bio isti kao i fašizam. Teror, progoni, zatvori, logori, cenzura, to nisu vrijednosti antifašizma.

I nemojte pričati da je komunizam odvojen od antifašizma, jer je Komunistička partija vodila NOB, vodila državu i upravljala životima svih ljudi u Jugoslaviji.

Kakva  laž i krivotvorina?

Bugojanska skupina za Jugoslaviju su bili teroristi i zato ih je jugo-vlast i pobila.

Za Hrvatsku su oni heroji i borci za slobodnu Hrvatsku.

I zapamtite nema Jugoslavije, nema terorista, sada, ovdje je država Hrvatska, za koju su oni živote dali. Ubila ih je Jugoslavija! Jugoslavija iz koje je Hrvatska krvavo, uz velike žrtve izašla. I još imate obraza obratiti se nama hrvatskim građanima  i nametati Jugoslaviju!

I usput opet i iznova namećete neku drugu hrvatsku državu;

„….jednom je postojala tvorevina što se nazivala hrvatskom državom, a koja je bila sazdana na laži i zločinu. Nisu je srušili neprijatelji izvana. Srušio ju je hrvatski narod u zajednici sa Srbima iz Hrvatske, pridružujući se danas demoniziranoj Narodno-oslobodilačkoj borbi.“

To nema nikakve veze sa današnjom Hrvatskom. NOB je bila temelj na kojoj je građena Jugoslavija, država koje više nema, pa je skupa s njom propao i njen temelj NOB. Nije to nikakva demonizacija, to su činjenice. Nađite tekovinu NOB danas na karti svijeta! Čemu nama sada nametati propalu NOB i propalu Jugoslaviju?

Što od nas tražite? Da podržimo nešto čega nema, nepostojeće?

Nevjerojatno!

Drugovi antifašisti još ste toliko drski i prepotentni da vi nas spašavate jugoslavenstvom?

„Činjenica je, međutim, da povijesni revizionizam i oni koji ga prakticiraju, zlorabeći demokratske slobode za koje se navodno bore, otvoreno ugrožavaju samu demokraciju, a time i budućnost Hrvatske kao slobodne zemlje ravnopravnih građana, izgrađene i na temeljima antifašističke borbe bez koje, baš kao i bez branitelja iz Domovinskog rata, današnje Hrvatske ne bi bilo.“

I još na kraju kao šlag :

„Vratimo se temeljima bez kojih će se zgrada demokratske hrvatske države srušiti! Spasimo Hrvatsku od onih koji su je uzurpirali i pretvaraju je u svoje vlasništvo, kako duhovno, tako i materijalno!”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

Kojim temeljima? Ovo je već protuustavno, NAMETATI jugoslavenske temelje Hrvatskoj.

Evo koliko je to izvrtanje teza, nevjerojatno;

Ne gradimo Hrvatsku na temeljima Jugoslavije?  Što je vama? Ne miješajte NOB i Domovinski rat, jer su sasvim različitog karaktera i ciljeva.

NOB je bio rat za Jugoslaviju! Socijalistička revolucija za socijalističku državu, sa jednom partijom na vlasti i totalitarnom diktaturom, kultom ličnosti J.B.Tita.

Domovinski rat je Hrvatska vodila protiv JNA, protiv Jugoslavije i Srbije za samostalnu demokratsku Hrvatsku.

Temelji sadašnje države Hrvatske su;

 • Prvi slobodni demokratski izbori 22 i 23 travnja 1990.godine,
 • Referendum o samostalnosti održan 19.svibnja 1991.godine kada je izašlo na glasovanje 83,56% birača, a glas ZA samostalnu Hrvatsku dalo je glas 93,24% birača.
 • Novi Ustav od 12.1990.godine, NN 56/1990,
 • Domovinski rat u kojem su hrvatski branitelji sa krunicom oko vrata pobijedili agresorsku JNA i Srbiju.

I tu nikakve poveznice sa NOB-nema. NEMA!

Lili Benčik/hrvatskepravice

[1] https://www.nacional.hr/otvoreno-pismo/?fbclid=IwAR2zgfM_HxXnMtmGZ5-1G80a3M7E9g2lYRCHKpsXABm7r3u4xI3FL-2PCW0

[2] https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1991_10_53_1265.html NN 53/1991


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika