Podjeli

Rade Šerbedžija u Hrvatskoj uživa veliku (nezasluženu) medijsku slavu. Evo, sada su brojni mediji objavili vijest da je Gradska uprava Vinkovaca odgodila koncert ovog zabavljača, koji se u ovome gradu, koji je iznimno stradao u srpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, trebao održati 15. studenoga,  (u sklopu Filmskog festivala glumaca), kad je ovaj kraj, prije 30 godina, najviše krvario pod zločinačkom čizmom  JNA, srpskih četnika i domaćih izdajica.

U povodu toga, Šerbedžija je izjavio da je to politikanstvo (!?), jer da su Vinkovci njegov grad u kojem je odrastao i koji u njegovu životu ima posebno mjesto i važnost. Također je rekao da  da je zadatak liječnika da  brinu o zdravlju ljudi, da je tako i zadatak umjetnika da se brinu za duhovno zdravlje ljudi za koje snimaju filmove, igraju kazališne predstave i ponekad pjevaju svoje pjesme!

Da nije smiješno, bilo bi žalosno!

Ako su Vinkovci „njegov grad“, gdje je bio i što je radio 1991.? Snimao filmove, serije i spotove u Beogradu, a potom sa svojom obitelji dezertirao iz Hrvatske i otišao u svijet, „zaboravivši“ i „svoj“ grad i „svoju“ Hrvatsku, a  najžalosnije je i to da je čitavo vrijeme na ovakav ili onakav način podržavao srpsku agresiju, da nikada nije javno izjavio ni riječ o patnjama Hrvata.

S obzirom da je u Vinkovce bio pozvan u sklopu Filmskog festivala onda bi bilo primjerenije da se založio da se u „njegovu“ gradu prikaže  i njegov „slavni“ film koji je u vrijeme Domovinskoga rata snimio u Beogradu – „Dezerter“, ili da je prikazao koju beogradsku seriju (ili glazbene spotove) u kojoj glumim i pjeva sa suprugom ratnog zločinca Svetlanom Cecom Ražnatović Arkan.

Možda je mislio da na koncert u Vinkovce, kao posebnu gošću, dovede i Arkanovu suprugu, tko zna?

Stoga, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata91. u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, podržava odluku Grada Vinkovaca, da Šerbedžija ne nastupa u njihovu gradu, u dane sjećanja na žrtve srpske i ine agresije. To nema veze s nikakvim „politikanstvom“, jer bi njegov nastup u dane patnji, ponosa i slave prije bio „ismijevanje“ i „gaženje“ žrtvi Domovinskog rata.

Pored toga, kako to da se ovaj umetnik ili umjetnik nije sjetio da ako već misli nastupiti u „svom“ gradu prihod od koncerta daruje u humanitarne svrhe, za obitelji nevino poginulih i stradalih Hrvata u vrijeme srpske agresije?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika