Podjeli

Ivica Dačić, notorni srpski političar i politikant, ponovno je nadmašio sebe.

Izjavio je uz ostalo: „Mi oborili  nevidljivog američkog aviona  F117,  a ovi Hrvati  ne mogu ni ovaj dron da obore…Pa oni nisu  ni za dron spremni, a kamoli za dom!“

Slične izjave  čuli smo i od nekih drugih srpskih političara, prije svega od Aleksandra Vučića.

Neki smatraju da se ne treba obazirati na takve i slične provokacije, ali drugi su opet mišljenja da im treba vratiti istom mjerom.

Naime, Srbi očito nisu ništa ili malo naučili iz povijesti, pa misle da će im i u današnje vrijeme svaka laž ili obmana pasti na plodno tlo.

E, ne će!

Maloga Slobu, kako od milja zovu Dačića, ponovno treba podsjetiti na riječi  Dobrice Ćosića (1921.-2014.) „oca srpske nacije, ideologa srpske laži i uzroka srpskih genocida i etničkog čišćenja na kraju 20. stoljeća, koji je uz ostalo rekao i ovo:

„Mi lažemo da obmanjujemo sebe, da utješimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno“ -naglašavao je Ćosić i nadodao da je „laž u samom biću Srbina, da u njegovoj državi „svaka laž na kraju postane istina i da je mnogo puta u povijesti „Srbe spašavala laž“.

Dakle, da se malo našalimo, to bi se moglo protumačiti i na način – čim se Srbin rodi – laže!

Taj Dačić nije ništa drugo nego politički cirkusant. Jednom je izjavio i da „Srbi nikad nisu bili agresori i da nikad nisu vodili osvajačke ratove, već da su uvijek žrtvovali sebe, možda i više nego što je trebalo.“ Zatim se od njega moglo čuti  da je „srpski narod uvijek reagirao na nepravdu i uvijek se nalazio, čak  ako je to bilo na njegovu štetu, u prvim svjetskim redovima u borbi za slobodu, protiv fašizma i imperijalizma.“

Ovaj čovjek već toliko laže i obmanjuje da je često uvjeren  da ono što govori – istina!

U školi kod Čosića sigurno bi dobio najvišu ocjenu.

Nu, sve u svemu zabavno ga je slušati i čitati, jer ponekad kao što je govorio u svezi drona, smješniji je i od nekih glavnih junaka  Branislava Nušića!

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika