Podjeli

….Na njeno još veće zaprepaštenje najuspješniji i najbolji ministar financija u povijesti Hrvatske, Zdravko Marić je na slobodi i nadalje puni Hrvatski BDP, bez obzira na sve interpelacije i histeriziranje udružene lijeve i desne oporbe protiv njega i HDZ-a…..

„Pompozna pravosudna akcija koja je u tijeku, u kojoj se uhićuje međimurskog župana i jednog saborskog zastupnika, nova je razina manipulacije u režiji Državnog odvjetništva i Plenkovićeve Vlade“, piše, odnosno čita,  Karolina Vidović Krišto:

 

„Moje političko djelovanje protiv korupcije je poznato, i zato nema potrebe naglašavati da svako kršenje zakona mora biti sankcionirano!

Međutim, ovo konstruiranje i napuhavanje bagatelnih i bizarnih prijestupa u velike kaznene slučajeve apsurdno je, štetno, ali i opasno za Hrvatsku i njezinu budućnost. Dva odvojena slučaja stavljati u isti kontekst samo zato što su obojica osumnjičenika iz Međimurja nerazumno je i pokazuje kampanjsko, a ne zakonsko djelovanje represivnog aparata. Je li možda cilj jednu od najuspješnijih hrvatskih županija pretvoriti u Županiju slučaj te je oblatiti!?

Uhićivati župana za 10 tisuća kuna, i navodno ga mjesecima prisluškivati, izvan je svakog razmjera (valjda je mislila razuma), jer njegovo prisluškivanje i sama policijska akcija u 6 sati ujutro i privođenje iz obiteljskoga doma, Hrvatsku je koštala nekoliko stotina tisuća kuna.

Nekoliko sati vožnje ministra Marića s ogromnom jahtom košta najmanje 10 tisuća kuna, a on se danima vozio jahtom, što je eklatantno kršenje svih normi, i za državnog dužnosnika nedopušteno primanje dara visoke vrijednosti“.

Kada državni represivni aparat odluči nekoga staviti pod mjere prisluškivanja i praćenja, za takvu odluku moraju imati obrazloženje i dozvolu Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Ako je povod za represivnu akciju sumnja za makar i jednu kunu korupcije on je opravdan, jer ne lovi se lopova zbog jedne ili milijun kuna već zbog korupcije i lopovluka, jer ako je netko spreman ukrasti jednu kunu, spreman je ukrasti i milijune. U uljuđenim zemljama zapada letjeli su ministri zbog para ženskih najlonki kupljenih službenom karticom.

U ovom slučaju u Međimurskoj županiji, čini se da se prisluškivanjem došlo do saznanja o mitu u iznosu od 10 000 kuna, što ne znači da toga nije bilo još što nije nikada otkriveno ili će se u daljnjoj istrazi otkriti? Lopovi su u pravilu uvijek korak ispred istražitelja, što je poznato iz slučaja All Caponea, koji nije robijao zbog 100 nedokazanih ubojstava već zbog utaje poreza! KVK otkrivanje takve mizerne korupcije od 10 000 kuna bagatelizira, nasrće na DORH i HDZ, a zapravo brani možebitne kriminalce Matiju Posavca-HNS i Stjepana Kovača-SDP, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta. I jedan i drugi su uhićeni za siću, na zaprepaštenje Karoline Vidović Krišto.

Na njeno još veće zaprepaštenje najuspješniji i najbolji ministar financija u povijesti Hrvatske, Zdravko Marić je na slobodi i nadalje puni Hrvatski BDP, bez obzira na sve interpelacije i histeriziranje udružene lijeve i desne oporbe protiv njega i HDZ-a. Do sada mu nije dokazano da je maznuo barem i jednu kunu, što ne znači da se možda i njega prati i prisluškuje, kako su to činili HDZ-ovoj heroini Josipi Rimac s kojom se valjda Plenković odlučio obračunati mjesec dana prije parlamentarnih izbora. Čini se da je Andrej Plenković shvatio da je HDZ prejak, da bi mogli odnijeti apsolutnu pobjedu s preko 77 mandata, pa se s DORH-om i s USKOK-om dogovorio da krenu hapsiti HDZ-ovce, jer 77 mandata im je zaista previše. Vjerojatno bi ih optužili da su ukrali izbore? U tom kontekstu, ni kriv ni dužan uhićen je i HDZ-ovac Krunoslav Jakupčić, ni manje ni više predsjednik uprave Hrvatskih šuma, ali je isto popodne pušten bez ikakve kaznene prijave. Sve to po nalogu Plenkovića? Toliko o mantri da HDZ kontrolira pravosudni aparat!? Možda i kontrolira, ali KVK za tu tvrdnju nema dokaze!? DORH i PNUSKOK imaju dokaze protiv Međimuraca koji su danas iza brave, a nemaju dokaze protiv Marića koji nije iza brave i u tome je cijela poanta!?

 

Zna li možda Karolina Vidović Krišto tko je Pavo Gagulić, nekada moćni HDZ-ovac? Ako ne zna to je njezin bivši šef HDZ-a u Njemačkoj kome je ona bila tajnica, odnosno prva desna ruka. U nastavku svoje karijere bio je tajnik i šef gradskog HDZ-a u Zagrebu, pa čudi kako Karolina prešućuje svog bivšeg šefa i prijatelja Pavu Gagulića koji je recentno optužen za siću od 197 000 eura. Ako već udara po HDZ-u, zašto ne problematizira svog bivšeg šefa Gagulića, nego mantrama ide k’o mačka oko vruće kaše zaobilaznim putem. Možda je Pavo Gagulić u to vrijeme vladavine HDZ-a u Njemačkoj odgovoran što je KVK postala mis iseljeništva, ili je možda odgovoran što joj je zbog toga slava udarila u glavu pa nije završila upisani pravni fakultet? Možda su HDZ i Gagulić odgovoran što je Karolina Vidović Krišto dobila uredničku poziciju na Radmanovoj HRT i plaću oko 14 000 kuna s tek završenom srednjom školom? Ima li to miris korupcije, nepotizma ili ne daj Bože nečega još nečasnijeg? Do danas nismo doznali na koju je fintu Karolina Vidović Krišto nakon posrnuća na pravnom faksu, uspjela u rekordnom roku završiti studij novinarstva na poznatom hrvatskom, domoljubnom  FPZ-u? Ta diploma joj je vjerojatno bila nasušno potrebna, da kao Radmanova „zečica“ ili televizijski smokvin list za domoljublje glumi kandidatkinju za ravnateljicu HRT-a, znajući da su joj šanse nula posto? Dakle stvar je jednostavna? Prvo počisti ispred svog praga i baci prvi kamen ako si bez grijeha! Bacanje kamenja bez ikakvih dokaza, vrijeđanje, prozivanje za lopovluk i nacionalnu veleizdaju, uz debelu zaštitu saborskim imunitetom kada se dokopaš medijske pozornice, nije ništa drugo nego li notorni populizam, koji se na kraju dana pokaže kontraproduktivnim, kao u slučaju raspadnutog Domovinskog pokreta.

 

Kako to obično biva Grmoja-MOST i Bauk-SDP, đentlmenski su stali rame uz rame uz KVK, pa po ne znam koji put mantraju u „principijelnoj“ koaliciji pričajući stare viceve. Karolina Vidović Krišto brani SDP i HNS, a Grmoja i Bauk brane Karolinu i to je prava slika današnje impotentne oporbe. Što oni više mantraju HDZ-u je rejting sve stabilniji i ne bi me iznenadilo da na sljedećim parlamentarnim izborima doista osvoje apsolutnu većinu od 77 mandata. Može li mi netko kazati što je alternativa i tko će ih u toj namjeri spriječiti? „Lijevo desno nigdje moga stana, oj ulice alaj si pijana“! Eto to je slika današnje oporbe u Hrvatskoj.

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika