Podjeli

Poštovani čitatelji našeg istraživačkog portala, ponovno smo sa vama u još jednom ekskluzivnom serijalu iz Trogira. Trogir je naš biser Jadrana, i sa zadovoljstvom pišemo kolumne iz najljepšeg grada u Dalmaciji. Čast svima, ali možemo se složiti da je Trogir najljepši, ali i devastiran i osiromašen grad. Nažalost, na čelu sa lošim političarima. Ali, to je već neka druga priča. Zato krenimo redoslijedom u novi serijal.

Nadamo se da se zabavljate objavama o sucima Županijskog suda u Osijeku, koje ovih dana uveseljavaju narod. U prvom planu su osuđenik i bivši izvršni predsjednik GNK Dinamo Zdravko Mamić i suci Županijskog suda u Osijeku kojem je na čelu predsjednik Zvonko Vrban. Bojimo se da je takva situacija i u drugim gradovima sa sucima. Čast iznimkama, ali među sucima stvarno ima kukolja, koji sramote časnu dužnost onoga koji donosi pravdu.

Vratimo se na Trogir, mali mirni gradić kojeg ovog dana pogađa isto jedna afera. Djelatnici Kriminalističke policije iz Splita posjetili su gradsku upravu u Trogiru. Istražuju navodno malverzacije i zloporabe. O istrazi nećemo govoriti, ali u kuloarima se govori da se istražuje Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i investicije. Imamo navedene informacije o čemu se radi, ali zbog tajnosti istrage nećemo izlaziti sada sa novim informacijama. Tko zna kuda će istraga odvesti.

Cijelo vrijeme smo vas upozoravali na razne afere trenutne vlasti koju predvodi gradonačelnik Ante Bilić sa zamjenicima Viktorom Novakom i Ružom Bilić-Kovačević. Naravno, sve je ostalo ispod tepiha, kako to obično sve biva. Ali zbog vas nećemo se umoriti, i dalje ćemo uporno istraživati sve moguće afere i malverzacije u Gradu Trogiru, ali i u drugim ustanovama i tvrtkama. Glavni mediji u Hrvatskoj nažalost više ne žele imati istraživačke novinare, jer im to nije u interesu. U novinarstvu istraživačko novinarstvo je po meni broj jedan u profesiji. Puno vrijednije od PR-a i plaćenih članaka.

Platforma Zajedno za Trogir je objavila zamjenika Ivana Šustića, a to je Ante Škrobica. Hrvatska demokratska zajednica ubrzo planira ponuditi kandidata za gradonačelnika, dok to još nisu učinili SDP sa svojom koalicijom, HSP, MOST, Domovinski pokret, Nezavisna lista Goran Piteša i HSLS. Moguće je da će pojaviti još poneka lista za Gradsko vijeće. O programima je teško govoriti, jer još nismo vidjeli predstavljanja programa.

U prošlom tjednu vlasnik Brodotrogira Danko Končar ponovno je dao intervju za medije najavivši prodaju marine američkom fondu. Optužio je za propast brodogradilišta radnike i poslovođe, na što se oglasio Stožer za obranu Brodotrogira. Stožer je uzvratio optužbama da je za sve kriv vlasnik Končar, i da su radnici samo radili svoj posao, a da zato nisu primili dohodak. Naveli su i da nemaju materijala i opreme za rad, kao i da su radili kod privatnika.

Stiglo nam je proljeće u Trogir. Premda bura tjera led u kosti, proljeće najavljuje ljepše i bolje vrijeme. Zato se nadamo da će bolest korona virusa što prije otići iz naših krajeva, i da će se sve vratiti na staro normalno. Bez novo normalnog. Svima koji su se razboljeli, želimo što brži oporavak. Veseli i zdravi bili!

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika