Podjeli

Osvrt na srbovanje i laganje srpskog poatrijarha Porfirija

 Srećom postoji portal Bez cenzure. Mogu napisat što hoću i objavit na tom portalu. Na nekim portalima su me krotili, škopili, pa sam prestao slati im moje misli i ideje sročene u riječi. Neki su urednici brisali moje kratke komentare, pa sam jednom napisao i ovo što ćete pročitati. Nemoj mi ovo brisat tako ti Boga koji nas je stvorio.Ne mogu nikako doći do riječi. Ja nisam skroman čovjek. Skromnost je slabost velikih slabića. Studirao sam u četiri zemlje i upoznao neke narode kao narode, onakve kakvi nisu da jesu. Došao sam do spoznaje: Na ovome našemu planetu postoje dobri i loši ljudi, dobre i loše obitelji, dobri i loši narodi…

Srbi su bili, jesu i bit će naši zakleti i prokleti dušmani.Kad sam srtudirao u Beogradu, družio sam s njihovim piscima i pjesnicima. Svi oni kao jedan su bili protiv toga da Hrvati imaju svoju državu, svoju slobodu…svetosavci su još gori u tomu od njih. Hrvati su naivci. Sačuvaj me Bože hrvatskih političara i onih na vlasti. Oni su ovisnici o Srbima kao drogeraši o drogi,ili pušači o cigareti. Oni koji puše, bitno je da ne popuše.

Pod ovim krvavimhrvatskim podnebesjem,  na vlasti su i pri vlasti bili i ostali partizani i njihovi potomci, partijaši i udbaši i njihovi okoti. Sve su to hrvatski skoti mater im jebem koji prodaše sve što se dalo prodati, pokradoše što se dalo ukrasti, oteše što se dalo oteti…

Ne bih se čudio vele, da neko ukrade iz kobile ždribe ili iz jalove krave tele…

Dobro Porfirije kuži Stepinca, a ja sam davno prokužio patrijarha Germana, Pavla i ovog sada Porfirija. S pokojnim srposkim velikimpjesnikom Branom Petrovičćem bio samsojedobno kod partijarha Germana.

Sjedili smoi razgovarali gotovo više od sata. To će izići i mojoj posljednjoj knjizi u živoptu koju pišem, koja ima radni naslov Pisa sam pisma Isusu.

Kako ti nije jasno, da svaki Srbin, svaki njihov svećenik, svaki njihov prota, episko i petrijarh, svaki njihov živi i mrtvi čovjek protiv je države Hrvatske: protivnik je stvaranja države Hrvata, protiv je Katoličke crkve, protiv je i neprijatelj je hrvatskom narodu.Srpski narod je nama nepriateljski narod. Njima idu pod ruku hrvatski komunisti, hrvatski partizani i njihovi potomci, a najopasniji su srpske snahe i srpski zetovi.

Zašto ja sve ovo pišem? Znam da znam da je to istina, jer sam živi u Srbiji pet godina i znam taj narod, kao što znam, Talijane jer sam studirao u Firenci  i Sieni,kao što znamNijemce jer sami tamo živio i radio na baušteli i ašikova s jednom Švabicom i preko nje upoznao Švabe. Nijemcinisu naši prijatelji, Slovenci nisu naši prijatelji, Talijani isto tako,Turci isto tako, Austrijanci isto tako, Mađari i tako i vako, Srbi zlo i naopako…

Umoran sam se otvarajući oči naivnim i politički slijepim Hrvatima! Dok Vučić i svetosavci jurišaju preko svih medija na hrvatski narod i njegovu državu, skojevaci Buridanov magarac Andrej šuti, kao  što pušta vjetrove i arlauče sinjaska budaletina, sličajni predsjednik slučajne države…

Dok Pordfirije juriša na hrvatski narod i Katoličku crkvu, hrvatski svećenici i hrvatski biskupi pobožno šute, kao što su šutjeli i njihovi predčasnici stoljećima dok su protestanti, baptisti, pravoslavci imusimani zlostavljali hrvatske vjernike, pogotovu katolike Hrvate.

Kako je bilo lijepo, tužno i teško biti Hrvat katolik, a još teže je biti Hrvat katolik iz Bosne ili Hercegovine i živjeti u partizanskom i komunističkom Zagrebu.

Zagreb, 25. 3.2021.                                                           

Ante Matić – Borčanac


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika