Podjeli

Sigurno i Plenković crveni kad se sjeti kako je u predizborno vrijeme često govorio kako je njegova Vlada pobijedila koronu.
Bio mu je predizborni adut, a danas imamo više zaraženi nego Njemačka ili Japan ali ne po broju  stanovnika.
Nevolje koje prolaze ljudi zaražene djece u Đakovu teško je shvatiti.
Ljude drže 28 dana u karanteni a bez simptoma ili temperature. Djeca  pak 14 dana, ali tko će čuvati i gdje vrtićku djecu, ako roditelj mora biti zatvoren u jedinom stanu koji imaju.
Epidemiolozi za njih primjenjuju najstroža svjetska pravila , dok s druge strane u javnosti političari demonstriraju pravila prilagođena dnevnoj politici.
No tako je to kod nas, nakon što je izašlo na vidjelo da porezna rasterećenja, veći dohodak donose samo onima koji već imaju velika primanja, usmjereni smo na zbivanja u Srbiji.
Pljušte izjave o situaciji u susjednom dvorištu, kao da u našem teće med i mlijeko.
Jako su emotivni neki naši EU parlamentarci, koje inače ne vidimo i ne čujemo, nismo ih čuli da komentiraju komatoznu situaciju ni u vezi gospodarstva ni u vezi pandemije, a bome se nisu javili u vezi bilo kakve donacije za obnovu Zagreba, ali komentirati situaciju iz udobne europske fotelje za susjednu zemlju je prigodno.
Ostavlja fotelju u dugovječnom vlasništvu, koga briga za one koji su ju osigurali.
 Baš danas jedna gospođa piše kako je prisustvovala ružnoj sceni u dućanu, kad je starija prodavačica vikala na mlađu jer ne pazi dovoljno.,pa se krade krumpir na komad.
Samo je još to trebalo, još će se dosjetiti da “Civilna zaštita”  čuva rinfuznu robu u dućanu, čuvaju voće i povrće,jer bi učestale krađe mogle narušiti sliku sveopćih vrlih postignuća.
A situacija s koronom sve drugačija, dr Primorac hladnokrvno i direktno veli da nas u Hrvatskoj ima oko 80 000 koji smo preboljeli a da ne znamo,no još nas je malo da bi formirali krdo. Testirati je skupo, tako da ćemo i dalje živjeti na bazi informacija slobodne interpretacije.
Nevolja je u tome da više nitko ne zna u što i kome da vjeruje, jer i iz stručnih krugova sve glasnije i snažnije dolaze upozorenja da se od Covida ne umire, već od drugih bolesti vezanog uz oboljelog.
Utjecaj straha i osjećaj bespomoćnosti pogađa najviše stare ali i mlađe i istovremeno u paketu gubitak egzistencije postaje bolest broj jedan, oporavak  traje puno duže.
Maske u tome postaju simbol otpora, ne možete čovjeku koji nema što dati za jesti svom djetetu, objasniti da će nošenjem maske riješiti taj problem.
I tako osim osobne brige i nervoze onih u pobjedničkom taboru, gdje vlada veliki interes za ministarske fotelje, mogli bi baciti bar na trenutak  oko u vlastito dvorište i umjesto da u prvom naletu osiguraju sebi veće plaće osiguraju dovoljno krumpira za one koji su ih izabrali, da idila potraje bar neko kratko vrijeme, bar do jeseni, jer za jesen dolazi drugi val s gripom, unaprijed najavljeni savršeni alibi za sve učinjene propuste!
Nama pak preostaje da se sjetimo da još uvijek vrijedi ono: “Što te ne ubije to te ojača,” i zaključak bi bio da smo iz dana u dan sve jači!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika