Podjeli

Poštovani,

obraćamo vam se vezano uz komunalne probleme u našem kvartu.  Naime, unatoč postojanju nekoliko punktova za odvoz smeća, većina stanara i korisnika poslovnih prostora iz okolnih zgrada odlažu svoje smeće i građevinski otpad pred našom zgradom, Poljička cesta 17. 19, 21. S obzirom da ne postoji video nadzor nismo u mogućnosti to kontrolirati sami.  Tako smo i 2020. godinu dočekali zatrpani smećem (slike u prilogu). Višestruki mailovi popraćeni slikama upućeni Čistoći nisu dali baš nikakav rezultat, iako su na računima uredno naveli da su termini za odvoženje krupnog otpada s Blatina 5. i 20. u mjesecu.

S obzirom da i kvartovski komunalni redar ignorira stanje na terenu i odbija uopće pokušati riješiti problem, i ama baš nikad ga nsiam vidio u kvartu na području našeg punkta za odlaganje smeća, zahvaljujući privatnim poznanstvima, može raditi što hoće odnosno ne raditi. Komunalni redar Ivanu Čavčić ( bio jedno vrijeme za naš kvart, čovjek svaki dan je dolazio , prolazio cijelim kvartom, VRATITE NAM GA) koji je inače zadužen kvart Bačvice (ali je prvom prilikom kad je imao poluprazan kamion isti usmjerio da pokupi i građevinski otpad pred našom zgradom), kao i Andriji Čajkušiću, nakon gotovo  4 mjeseca najveći dio otpada je ipak odvezen.

Kako je oko mjesta za odlaganje smeća , a također i na zelenoj površini, ostalo nešto otpada zamolili smo djelatnika Čistoće zaduženog za naš kvart (manjeg rasta, s brkovima) da to pokupi, no to se nije dogodilo. Isto su postupili i radnici Parkova i nasada vezano uz zelenu površinu.

Nije ih puno zanimalo što je odlagalište točno ispod zida gradskog vrtića Maestral. I što se metar iznad te gomile smeća svako jutro i svako popodne igraju djeca.

Komunalni redar za Blatine –Škrape naše je opetovane pozive da neredu barem pokuša stati u kraj smatrao „duhovitima“ i poručio da je on zadužen za „cijeli kvart“. S obzirom da Split nije Manhattan i da obilazak „cijelog kvarta“ traje cca sat i pol vremena lagane šetnje nama nije nimalo duhovito. Štoviše, pitamo se koja je svrha i smisao komunalnog redara kojega gotovo nikad ne vidimo, koji nije voljan uspostaviti komunikaciju sa predstavnicima stanara u čijem kvartu BI TREBAO obavljati svoj posao i koji se ne želi baviti s poslom za koji je plaćen?! Slučajno znamo da je u rodbinskoj vezi s jednim „uvaženim“ splitskim liječnikom…

Nepunih 15 dana od dana kad je odvezen građevinski otpad, opet smo zatrpani šutom i smećem iz okolnih zgrada, ponovo smo  zvali komunalnog redara za Blatine –Škrape zamolivši ga da nešto učini. „Gospodin“ se smijao i uputio nas da pišemo predstavke.  Pa evo pišemo…  I tražimo da sad kad je saniran Karepovac ne dopustite „Karepovce“ po gradu. Uredno plaćamo komunalnu naknadu i očekujemo uredno izvršavanje usluge koju plaćamo.  Ili ukinite komunalca za naš kvart i smanjite iznos komunalne naknade. Mi ćemo novac rado preusmjeriti bilo kojem drugom komunalnom redaru koji je dovoljno pismen da se informira o tome koje su njegove zadaće i dovoljno pristojan da iste izvršava.

Ili je sustav nemoćan pred rodbinskim vezama istog s jednim doktorom?! U tom slučaju, skrenite pozornost „uvaženom“ doktoru da svom pajdi objasni koje su njegove obveze i što se sve može izroditi iz te gomile smeća kad za koji tjedan krenu vrućine. A dječica se i dalje budu igrala u tom dvorištu…

Gospodin zna, jer mu je rečeno, a i da nije ori se cijeli kvart, da je šut odložila osoba iz Šimićeve 10 ili 12. Trebalo je samo otići do zgrade i utvrditi koji se stan renovira. Mi nismo jer se, za razliku od dotičnog, moramo pojaviti na svojim radnim mjestima i zaraditi svoje plaće. Isto očekujemo i od ljudi zaposlenih u gradskim službama. U suprotnom, preostaje nam jedino građanski neposluh i neplaćanje komunalnih računa,  a u krajnjem slučaju i bacanje istog smeća na glavne prometnice, Poljičku cestu i Šimićevu.

Stoga vas molimo da nam, ili dodijelite drugog komunalnog redara, ili sadašnjemu objasnite koje su njegove radne obveze. Sasvim sigurno se nećemo zadovoljiti s time da je jedina uloga dotičnoga da „ljubazno pristaje“ da mu se za nerad svaki mjesec uredno isplaćuje plaća koju mi financiramo.

 

UJEDNO VAS MOLIMO ZA INSTALACIJU NADZORNE KAMERE KAKO BI SMO STALI U KRAJ , BACANJU DIVLJEG OTPADA  NA NAVEDENOJ LOKACIJI.

 

S poštovanjem,

 

Predstavnik stanara:

Ivan Tomić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema