Podjeli

Svakog tjedna notorno piskaralo J.P. u jednim dnevnim novinama objavljuje svoju kolumnu. Teme koje obrađuje su iznimno različite: od čuvanje koza, projekcije filmova, pljuvanja po hrvatskim braniteljima i Domovinskome ratu, pa sve do vremenske prognoze.

U medicini bi rekli- „doktor opće prakse“!

Nu, nakon što je ovih dana jedan literata iz „novinske kuhinje“ skupine njegovih istomišljenika  imao proljev po hrvatskim svetinjama, a poglavito po stradanju Grada Vukovara, i Jurici je bila dužnost da se javi i zaštiti (ne)kulturno novinsko dobro, ili bolje rečeno novinsku perjanicu nekih srpskih listova i časopisa ala Pupovčeve Novosti.

Taj svoj komentar nazvao je „Vukovar, hladni, stakleni sarkofag“ (6.11.2021.). Oni koji su s mukom i gađenjem uspjeli pročitati što ovaj piše (papir sve podnosi) vjerojatno su nakon toga morali brzo na toalet!

Kao prvo, ovo piskaralo, malo što razumije kad je u pitanju stvaranje hrvatske države, pa stoga teško može ući i u problematiku Grada Vukovara, a osobito u srca onih koji su ga branili i za njega – krvarili.

Čudom se čudi da „dok drugi gradovi imaju fešte i fjere- Vukovar ima komemorativnu povorku“. (Umjesto toga valjda bi trebao imati karnevalsku, op.p.). Zatim piše (zamislite!) da „dok drugi gradovi imaju plaže, diskoteke i zabavne centre, Vukovar ima križeve, vodotornjeve i groblja…“.

Stoga je  njegov drug-literata – komšija  morao objaviti članak- „Jebo vas Vukovar“.

On kao i njegovi „pomozbog“ spisatelji „svim se srcem zalažu da se pjeva i pleše na Ovčari, da se igraju (srpska) kola u dvorištu ratne vukovarske bolnice ili da se na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata otvori i neki disco klub ili kiosk s kobasicama“.

Tim i takvima je dosta komemoracija, svetih misa, paljenje svijeća, polaganje vijenaca, jer što je 1991. u tom gradu bilo, bilo je!

Stoga je netko, piše (drlja) Jurica već napokon trebao reći-„Jebo vas Vukovar“!

Nu, s obzirom da su po njemu i sličnima hrvatski branitelji „desničari“ i ono što je najgore „nepismeni i ne školovani“ (!?) oni, zamislite, nisu uopće shvatili poruku ovih i ovakvih ekstremnih ljevičara, kojima krvava crvena zvijezda petokraka nikako ne izlazi iz srca.

Ne bih se uopće čudili da sljedeća vijest na početku svih informativnih emisija bude: netko je nekog borisa ili juricu zalio kantom – govana!

Ne znamo je li bi to oni shvatili da je to netko učinio samo i isključivo iz razloga „da brže uče i rastu“, a ne zbog toga što ih netko ne voli ili mrzi, ili im je jalan i zavidan što su im vrata „svih“ medija otvorena, jer su oni, što opet branitelji ne shvaćaju, istinske ruže, istinskog (balkanskog) novinarstva!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika