Podjeli

Zekanović: Iskustvo pokazuje da su hrvatski generali završavali na međunarodnim sudovima

 

Zagreb, 11. kolovoza 2021. – Hrvatski suverenisti 11. kolovoza ispred hrvatskoga Sabora održali su tiskovnu konferenciju potaknutu zamolnicom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine hrvatskom pravosuđu, u kojoj se govori o preuzimanju kaznenih prijava protiv 14 generala i drugih visokih časnika Hrvatske vojske.

„Zamolnica je jedan novi pojam u hrvatskoj pravnoj praksi i tražimo hrvatsku vlast da javnost upozna sa sadržajem te famozne zamolnice. S jedne strane nas je Ministarstvo pravde BiH urgiralo da nema razloga za paniku, a s druge strane sjećanje nas uči da kad su takva traženja dolazila iz Haga ili iz Europske unije, hrvatski generali završavali su na haškom sudu.“, naglašava predsjednik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović.

Podsjeća da su neki hrvatski generali, konkretno general Petković, sada u stranim zatvorima, zbog čega postoje konkretni razlozi za strah.

„Posebno zabrinjava činjenica da je ta famozna zamolnica, čiji sadržaj ne znamo, izdana na zahtjev Republike Srpske. Od 1996. godine do 2010. godine Republika Srpska je Ministarstvu pravde uputila čak 10 kaznenih prijava protiv hrvatskih časnika i hrvatskih generala“, kazao je Zekanović.

„Upravo zahvaljujući reakciji Hrvatskih suverenista, sramotna Facebook objava načelnika općine Borovo Zorana Baćanovića došla je do ušiju šire javnosti. Ono što posebice boli je da se radi o načelniku u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Nepojmljivo je da se itko usudi napisati da je Oluja zločin koji još traje.“, naglasio je supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Kazao je kako se očekuje od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca pokretanje stegovnog postupka protiv stranačkog kolege Zorana Bačanovića, jer ukoliko se to ne učini, podrazumijeva se SDSS-ova otvorena i jasna podrška velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

„Očekujemo oštriju reakciju vladajućih prema svojem glavnom koalicijskom partneru SDSS-u, s obzirom da su takve izjave njihovih predstavnika posebito bolne, jer u Borovom selu ubijeno je 12 hrvatskih redarstvenika. Nepojmljivo je da načelnik iste općine otvoreno govori kako je Oluja zločin koji još uvijek traje. Je li to taj moderni suverenizam o kojemu vladajući zadnjih godinu dana govore?“, zaključio je Pavliček.

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika