Podjeli

Predsjednik Republike Zoran Milanović je za Milorada Pupovca (Hina, 1. svibnja 2023.) uz ostalo izjavio:

  • „On je potpuno beznačajan političar. Za mene ljudi glasaju, daju mi nekakvo povjerenje, za njega nitko ne glasa“ – rekao je te dodao da Pupovac „ krade iz hrvatskog proračuna i odgaja svoje mlade suradnike koji onda nadrapaju, za razliku od njega. On nije Srbin, on je običan sitni lopov!“

Međutim, u nedjelju 7. svibnja 2023. održani su Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina od kojih je Pupovac iznimno mnogo očekivao. Čak je pred izbore organizirao i nekakvu tzv. Veliku skupštinu udruge Srpskog narodnog vijeća u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog na koju je kao gost stigao i predsjednik Vlade sa svojim suradnicima, a iz Beograda za tu prigodu, da se Pupovcu što više pomogne oko izbora, došla je i specijalna gošća, Ana Brnabić, predsjednica Vlade Republike Srbije, kojoj je tom prigodom lijeva i desna ruka bio ministar u srpskoj Vladi Tomislav Žigmanov.

Pupovac je blistao od sreće, tim prije jer je uspio  napuniti i Lisinski.

Njegovo „bezgrešno“ ime ove se nedjelje, (pod broj 1!), dakako, našlo i na izbornoj listi Vijeća srpske nacionalne manjine za Grad Zagreb, koja ukupno broji 19.343 osoba.

Od tog broja, glasovanju je pristupilo tek njih 240 ili 1,24 posto!

Samo su tri glasačka listića bila nevažeća!

Nu, i na ovim je izborima pobijedio – Pupovac!

Za njega je glasovalo ni manje ni više nego 156 birača, dok je Boris Milošević, kao drugi,  dobio 148, Tatjana Vukobratović Spasojević 145, a čuveni doktor, profesor Dejan Jović zauzeo je četvrto mjesto s ukupno – 144 glasa!

Dakle, ovo je sramota nad sramotama, jer drugim riječima Pupovac i nakon ovih izbora, da ima  srama, više se nikada ne bi pojavio u javnosti, a kamoli da bi se i dalje bavio politikom.

Prije izbora, hrvatska Vlada mu je darovala i 600.000 eura za sramni tjednik Novosti, a sada se tek vidi da su i to bili novci da se preko ovog biltena podupre njegova kandidatura za člana Vijeća srpske nacionalne manjine.

Srbi, koji su prihvatili hrvatsku državu kao svoju Domovinu, pokazali su i  dokazali da ne žele Pupovca, Miloševića, Jovića i slične za svoje predstavnike, kao što ih gotovo nikada i nisu željeli.

Ali, nakon ovih izbora i nakon ovog „fenomenalnog“ rezultata, većina medija je o tome zašutjela, vjerojatno misleći da će na taj način ponovno „spasiti“  ovog etno-biznismena, koji sa 156 glasova ne bi mogao proći ni za „predsjednika omladine“, a kamoli da taj i takav predstavlja (najbrojniju) srpsku manjinu.

Stoga, dragi druže Pupovac, sada imaš potvrdu i onih koje si godinama  za velike novce zastupao da im napokon položiš račune i da se pokriješ preko glave!

Vrijeme je…

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika