Podjeli

Pritišću svim mogućim i nemogućim sredstvima i načinima lažljivi, kao po običaju, kad god im  interesi i planovi, koje nastoje realizirati dolaze u pitanje. Upravo u ovim okolnostima, dok skreću pozornost na Kovid plandemiju, misle gospoda kako smo svi izgubiti očinji vid, ali grdno se varaju.

Domovinu nam razapinju a građane u moderno roblje stjeraju, kako preko, tako i unutar granice. Toliko su nas obogatili da su gotovo sve na čemu stojimo prodali za Judine škude, osiguravši sebi i svojim generacijama za to jedinu nagradu s kojom su dobro upoznati a to je cvokotanje zubiju , koje su nama imali namjeru spakovati gomneno u celofan.

Zovu nas kukavicama, imbecilima, čude se što ne prihvaćamo malo mjera bez mjere i razuma. Za nas opravdano zabrinute za one koje će tim blagotvornim mjerama ostaviti bez posla imaju neskrivenu namjeru još toliko puno toga. Uvesti prisilne blagodati ”reda” iz zemalja ”sretnih” ljudi od Austrije od bivšega Kurca do Australije od neprepoznatljivosti, eto ni Amerika im nije loš uzor za novo-slobodu. Ne postoji gospodo više ni manje sloboda različitih definicija, Postoji jedna i jedina Sloboda, a ste stali ste protiv nje očekujući našu glupost na vašu kratku pamet i sjećanje. Niste imali muda, kako Bog zapovijeda 1991., neki su bili malokrvni, neki tek djeca, koja su slabo osjetila ono što je upitno koliko su im i roditelji osjetili, ali kad im treba svi su bili heroji, a to je nemoguće. Danas bi doduše i oni mogli biti heroji, ali vlast je slast i slatki med i mast, što se ustajale pretvore u katran na volju onih koji po njemu samo prospu perje za kraj pa ih razotkriju i u ovom tamnom mraku. Toliko smo toga iz zagrljaja pokvarenih trgovaca za njihov džep i interes uspjeli spasiti izlaganjem krupnog kriminala na svjetlo dana omogućivši novim, ali i starim kamufliranim političarima s vrha da budu cijenjeni u svom Narodu. I svaka im čast za taj razuman posluh i mudre odluke na kojim su osigurali svoje položaje, ali trebaju li sad oni prevrtali ono što je od naše kože ostalo, a mnogima je oderana, nekima što su je za nas dali i srce sad čupaju jer im Domovinu razapinju od lavova pretvoreni u volove uz blagoslov ”svetih” krava, koji zajedno prosipaju što su našim kockicama posložili. Ako im padne kula Babilonska, kao što hoće, svjetlo će veselije zasvjetlucati, a žišci na nebeskom svodu zacakliti.

O prosutoj u vjetar spermi i mlijeku imalo bi se što govoriti, ali i suzama i krvi kojih su oni zavedenu djecu i stado koštali.

Nu, da se mi izvadimo iz ovoga gliba ljubitelja piramide, u kojoj tonu predvođeni velikim Vođom,  okruženog aferama pa svako malo primi metak, ubode ga žalac, a pipkanje pređe u pljuskanje stražnjice, a moglo bi i u šibanje jer kad se razdani ostat će goli osramoćeni.

Dubrovački Župan ublažava retoriku jer se obadao kako je još uvijek, iako na daljinu dok ima struje, moguće organizirati tematske sjednice Skupštine do duše možda i teško jer je uspješno razotkrivena snishodljivost fronte radenika s kojom usklađeno (s Vrha) može dovesti aktualnu raspravu u pitanje.

Možemo vikne Župan i probudi Srđevce, koji ili shvate ili ne shvate zbog čega su ih s prosvjeda makli i u politiku ućerali. Ima među njima zdravo mislećih pa mi ipak mogli ponovo staviti potpis skupa protiv totalitarizma, što ga je stidljivo najavljivao prvi tijekom jedne od famoznih sjednica Skupštine.

Dubrovački Gradonačelniče, kažete da su Plenkovićeve i Beroševe nametnute mjere osnažene na Jelsi (Hvar) gosparom Dobronićem, kamilica prema onima u uzornoj spomenutoj Austriji ili Australiji. Ostavit ću s toga sebi za pravo upitati jeli ih Vi kao takve podržavate i hoćete li isto govoriti kad se one probaju još pojačati, kako je to za plandemiju i nagoviješteno.

Zamislite da mi dvojica odlučimo s Filipom Turudićem i ekipom otići na komemoraciju u Srednju Bosnu i neko pametan u raspoloženju krene objašnjavati svom također zajapurenom sugovorniku kako smo mi bili bolji ratnici od njih. Usput mu u ”razgovoru” spomene i majku. Bili Vi mogli objasniti da mu je slučajno izletjelo samo jednom i da nije više puta ponovio.

Ne bi to uspjeli ni u najboljoj volji jer bi pametnjaković već bio uboden, a Vi mu pružali prvu pomoć i tražili da se zove hitna.

Nakon što ste uredno cijepljeni nekako vam se glas drugačije obrubio i lice brže poblijedi ili porumeni, no može biti da se to meni samo učinilo iako nije tajna da dolazi do različitih reakcija.

Do duše drugačiji mi je Plenković cijepljen ili necijepljen na (H)TV, ove dane ga nešto muči, valjda prehlada. Možda je i napet što mu cijepljeni ministri oboljeli od Korone mogu pomagati samo ograničeno iz samoizolacije. Pozove gospar prosvjednike pred svoju kuću pa ih dočeka policijom i zabrani da prođu njegovom ulicom. Tipično, tako su i prije službe radile prigodom dolaska kakvog buđovanija ili Tite.

Važno je da se ne boji pisama koje dobiva iz EU-Ropske od zasigurno odlične prijateljice naše? prijateljice Dubravke Šuice gospođe Laure Codrute Kövesi, čije ime evo već napamet napišem bez provjere spelovanja.

Nije ni čudo kad sam na pitanja zbog čega želim ući u njezinu grupu napisao kako me vodi nada, da nam je Ona nada, a u drugu veliku rubriku kao razlog  odgovorio sa samo jednom riječju: Pravda! Nije trebalo nikakvih daljnjih pojašnjenja odmah sam prihvaćen i imam sva dopuštenja u njoj sudjelovati. Ako trebadne i Rumunjski ću učiti. Kad su me ćerali iz vojske, a ta priča se nastavlja, ako ne vjerujete pitajte Banožića. Trebao sam vojnu EU karijeru započeti upravo u Rumunjskoj, a nastaviti u Italiji. Obavio razgovore i dogovorio sve izravno (bez prevoditelja hehe) s njihovim pukovnikom (brigadir), koji je bio s druge strane telefonske veze, napravio pregled i platio osiguranje u privatnoj klinici u Splitu, kupio zrakoplovnu kartu do Bucharest, spakirao se i sutra letim. Jest letim, javljaju mi kako letim ali da prosti tko čita … u materinu.

Mnogi su tako sve po pitanju struke zadovoljili ali nova politika, koju pravdaju Tuđmanom i njegovim HDZ-om (što nema veze s vezom), vraća se partijskim korijenima, koje smo kako danas, tako i onda osjećali jednako perfidno s malo maslaca na tvrdoj batini.

Ne tražite da vam opisujem mnogobrojne primjere ako ih i sami stvarate prisilom i oduzimanjem sloboda bez minimuma zdravog razuma propisanog Ustavom.

Čak da nije Ustavom propisano, a ni Zakonima, postoji jedan vrh svih, koje nitko neće prekrajati ni prekrojiti, na kojega su neki u društvu, ali i u Crkvi zaboravili a to je Božji Zakon i Njegove ljuske slobode.

Nemam namjeru ni vremena da bih besposlen „jariće krstio” s toga privodim ovo pisanje jedinom temom o kojoj sam stvarno namjeravao i evo ću napisati. Svima ću biti jasan kad zaključim.

Istinski heroji “modernog” vremena prisegnuli su služiti građanima a ne prepredenim političarima (trenutno na vlasti), koji provode neustavne diskriminacije i podjele !!!

Moje izuzetno poštovanje nastavnicima i profesorima Osnovne škole u Slanomu.

Moje duboko poštovanje djelatnicima Policije, svima onima iz pomorske, prometne, temeljne i granične policije, koji su odlučili pokazati primjerom i osobnom razumskom odlukom da imamo pravo na slobodan izbor hoće li, ili neće, sudjelovati u eksperimentu.
Poštovanje i svim njihovim kolegama koji ih zbog njihovog čina nisu proglasili kukavicama i imbecilima.

Onima koji moraju sad čistiti tuđe kloake a nalaze se za na to odgovornim mjestima moje saučešće jer ni oni nisu takve rabote imali u opisu rukovodećeg radnog mjesta.

Potporu vam heroji naši daju i svi moji a vaši prijatelji, cijela Hrvatska, kojoj je trenutno srce u malim gradovima kakav je Sinj.

Ako ne pomaže demokratska vlast, kardinal, pop, hodža ili planirano preopterećeni doktor, kad vas tijelo boli, ima tko će svima po zasluzi i dati i duši pomoći živim srcem.

Svemogući i svesilni gospodin Bog.

p.s. dok se mi bavimo otporom protiv prisila u tiho, ne zaboravite da pratimo, kontamo i pazimo kako bi sve to bilo pravovremeno obznanjeno. Vodite računa da znamo što se namjerava na Srđu, Ombli, s lukom u Gružu, hidroelektranom u Platu. Pozor! – Otpor!

 

Marko Mujan


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika