Podjeli

Kako je to kukavno, sramotno, jadno, bjedno i ljudski nedostojno!

Ne mogu više negirati komunističke zločine, jer su ih unatoč 70 godina pomnog  sakrivanja ipak otkrili i još ih se otkriva u punoj veličini zla. pa se još više ukopavaju i srozavaju kao ljudi, izmišljajući nebulozna opravdanja. [1]

Tako Franjo Habulin kaže: „ Na kraju rata dogodila se mrlja i bačena je sjena na konačnu pobjedu nad nacifašizmom na ovim prostorima. Pobjednik se u tom momentu nije znao nositi s veličinom pobjede, a osvete su se dogodile usprkos Titovoj zapovijedi da sa zarobljenicima postupe prema Ženevskim konvencijama. U tome se nije uspjelo ni kod nas ni u drugom evropskim državama, ali moram reći da ta sjena ne može zasjeniti pobjedu nad fašizmom“

Drug Habulin pravi se da ne zna da je komunizam nastavio zločinački slijed fašizma i da to nije bila pobjeda nad fašizmom nego zamjena jednog zla drugim. Za njega su zločini partizana pod vodstvom komunista -mrlja ili sjena, a ne dio komunističke ideologije i način zauzimanja i opstanka na vlasti.

Zamislite „ dogodila se mrlja i bačena je sjena“ na 600 dokazanih i evidentiranih grobišta sa 260 000 ubijenih i unakaženih ljudi. To je drugu Habulinu „mrlja i sjena“?

Nije točno da je Tito naredio da se postupa po Ženevskim konvencijama. Tito je osim što je naredio i osobno je nadgledao pokolje u svibnju i lipnju 1945.godine . Vjesnik jedinstvene i narodno oslobodilačke fronte Hrvatske koji je pratio Tita od 19. svibnja do 6. lipnja 1945. godine, potvrđuje dnevnim izvješćima da je bio  na tim područjima su u  vrijeme  masovnih  likvidacija.

„ Nikad više nećemo dozvoliti da se pojedinci koriste plodovima džinovske borbe naroda. Mi ćemo našu kuću provjetriti tako, da se za uvijek nestane onog smrada, koji ne smije kužiti našu zajedničku kuću — slobodnu, federativnu, Jugoslaviju.“- J. B. Tito, Vjesnik 25.  svibnja 1945., br. 30, str. 4

A gospođa-drugarica Živana Šašlić besramno izjavljuje : „Ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj Jugoslaviji rat je bio toliki krivac da su ljudima, kad su stigli pred Bleiburg, sve kočnice popustile. Ono što se tamo događalo, treba gledati u kontekstu cijelog rata, a ne samo izdvojiti Bleiburg i dati zločinačku etiketu partizanskim jedinicama. Moj otac je bio u Prvoj proleterskoj brigadi i ratovao s Kočom Popovićem koji je tada bio najveći intelektualac na ovim prostorima i koji, pored optužbi, sigurno nije naredio da se nekog ubije u Bleiburgu“

Ahaha Koča Popović „ najveći intelektualac“ je skupa sa Titom intelektualno razradio planove masovnih likvidacija.

  1. svibnja 1945. – ponedjeljak

Tito u Zagrebu predsjeda sastankom Štaba I. Armije JA i Glavnog Štaba Hrvatske. Na sastanku od istaknutijih su bili Peko Dapčević, Koča Popović, Ivan Gošnjak, Vladimir Bakarić i Edvard Kardelj.

Glavne teme sastanka: osnivanje i rad komunističkih koncentracionih logora za eksterminacije, određivanje pravca kretanja marševa smrti i pronalaženja većeg broja prikrivenih stratišta za masovne likvidacije. U tome se posebno istakao Mijalko Todorović, glavni organizator likvidacija u Zagrebu i okolici.[2]

I onda naslov teksta „Da nije bilo partizana ne bi bilo Hrvatske“

Izmišljena floskula, jer se partizani nisu borili za samostalnu demokratsku Hrvatsku, nego za komunističku Jugoslaviju, koje više nema.

Nikakva samostalna Hrvatska nije bila opcija!

Uostalom sam Tito ih demantira „Prije će Sava natrag teći nego će Hrvatska biti država” i još prije toga komentira:“ oni bi u Ujedinjene nacija, pa bi pomalo preuzeli JNA….“

https://www.youtube.com/watch?v=xjI_VeH6YTU

Da nije bilo partizana bilo bi barem milijun Hrvata više!

Kako  živimo u kakvoj takvoj demokraciji, ali ipak slobodnijoj od jugoslavenskog jednoumlja, gdje se može pisati bez straha da ćeš završiti u zatvoru zbog verbalnog delikta po famoznom članku  133 Krivičnog zakona SFRJ, prije spomenuta gospođa-drugarica Živana Šašlić koristi tu mogućnost da „ dovede u red državne dužnosnike“

Baš je dobra ta demokracija, pa drugarica- gospođa Živana, ovako iz svojega „velikog hrvatskog srca“  moli,  da se o NDH ne govori kao o hrvatskom narodu i njegovoj žrtvi, jer to nju vrijeđa!?

I gle vele važne persone kako više ne moli, nego naređuje da nikada više  ne govore o hrvatskoj žrtvi . “ Dosta vrijeđanja. Molim vas da nikada više na spomen o ovoj tragediji govorite o hrvatskoj žrtvi.“ Znači gospođa-drugarica i nehotice priznaje da je Bleiburg tragedija, ali nije hrvatska žrtva? Nešto joj je tu konfuzno, jer ako je tragedija, onda je žrtva, a kako su  stradali  Hrvati i ne može biti nego hrvatska žrtva!

Znači one koje su partizani ubili nisu žrtve i o njima se ne smije govoriti kao žrtvama!

A brižna malo se izgubila u svim tim pojmovima! Malo joj se zaškurilo prid očima!

Citiram riječi drugarice-gospođe Živane Šašlić:

„Molim predstavnike Vlade RH i Hrvatskoga sabora da u svojim obraćanjima govore o NDH-a, a ne o hrvatskom narodu i njegovim žrtvama.

Zar ih ne brine da ih nitko iz demokratskoga svijeta ne podržava u veličanju žrtava i pogibelji vojnika i simpatizera NDH-a?

Dosta vrijeđanja. Molim vas da nikada više na spomen o ovoj tragediji govorite o hrvatskoj žrtvi.

Časni Hrvati nikada nisu bili za NDH-a. Niti je to bila njihova država.

Tisuće ljudi: umjetnika, znanstvenika, glumaca i pisaca rekli su NE fašizmu.

Stoga kada izvodite tu neumjesnu paradu crnokošuljašima, ustašama, nacistima i fašistima to radite u svoje ime, u ime svoje stranke i desničarskih priraslica i kompromitirane Katoličke crkve.

Jasan je razlog što zaobilazite partizanske spomenike. Dakako, mislim da i nemate pojma gdje je partizansko groblje na Mirogoju. Jer što biste Vi radili na grobištima pobjednika.

Što biste vi radili na grobištima ljudi – Hrvata koji su nam omogućili miran razvoj, suživot i dostojanstvo naroda Titove Jugoslavije, plodonosan razvoj svih dijelova društva i poštovanje cijelog svijeta.

VI to ne poznajete jer uživate u desničarenju i ustaštvu odbjeglih ustaških odmetnika u Južnoj Americi ili Australiji, gdje možete uživati u pjevanju ustaških pjesama i dičite se državom o kojoj pojma nemate kakva je bila.

Od kada je svijeta i vijeka traje teška borba dobra i zla.

Tragično je da ste odabrali zlo.

Stoga vas molim da nikada Više da govorite o patnji Hrvata u vrijeme NDH.

Jer, to je za mene uvreda.

Živana Šašlić „

Dakle drugarice-gospođo Živana,  tekst  je napisan u neodređenoj formi. Niti je otvoreno pismo, niti je molba, nego je čisti govor mržnje prema hrvatskom narodu i Katoličkoj crkvi koja je dio njegova identiteta i to sa pozicije kao pobjednika u 2.svjetskom ratu. Pa dokle će trajati taj 2.svjetski rat?

Oprostite, ali nama Hrvatima važan je jedino Domovinski rat! U Domovinskom ratu izborili smo se za svoju državu.

To što se vi osjećate kao pobjednik u 2.svjetskom ratu, je nestalo.

Te države za koju ste pobijedili više nema, ne postoji!

Uzalud vam pobjeda!  Borili ste se za propalu ideologiju i  propalu državu!

Ona nama Hrvatima ništa ne znači!

Moji unuci rođeni su u Hrvatskoj, njima je domovina Hrvatska!  Jugoslavija njima ništa ne znači, ništa ih za nju ne vezuje, ona je za njih povijesni pojam, kao i Rimsko carstvo!

Totalno nerazumijevanje vremena i prostora!

„Mladim ljudima je potrebno prenijeti istinu o NOB-u. Djeca ne moraju učiti sedam ofenziva i sve narodne heroje, ali moraju znati pojam uzroke i posljedice tog rata – tko je bio tko, tko se za što borio, tko je bio na pravoj strani, tko pobjednik a tko poraženi, rekao je Franjo Habulin“

U kojem to stoljeću drug Habulin živi?  Pa djeca dobiju mobitel još prije nego što krenu u školu. Imaju Internet na raspolaganju. Neće oni pokupiti floskule o NOB-u koje im SAAB-ovci nameću.  Pa neće se njima u demokratskoj Hrvatskoj nametali tko je pobjednik , a tko poraženi  u borbi za Jugoslaviju, koja nije njihova domovina, sa kojom oni veze nemaju, koja je za njih neki tamo povijesni pojam.

Ona živi samo u staračkim glavama SAAB-ovaca, koji hoće vratiti vrijeme unatrag!

Drugarice-gospođo  Živana Hrvatski branitelji su pobjednici u obrambenom Domovinskom ratu, a vi projugoslaveni ste gubitnici, pa vam nije pala ni vlas s glave,  još ste dovoljno  živahni i zdravi da  pljujete po hrvatskom narodu i njegovoj državi. Hrvatskim braniteljima nisu popustile kočnice, jer su se vođeni porukama duhovnog pastira Kardinala Kuharića borili sa krunicom oko vrata za slobodu i svoj dom. Stoga sam  se ja našla uvrijeđena vašim tekstom,  pa vama i hrvatskoj javnosti sa punim pravom odgovaram, jer po Ustavu RH imamo svi jednaka prava i svi smo pred zakonom jednaki ( članak 14), bili lijevi ili desni. Moje je „desničarenje“ kao i vaše „ljevičarenje“  u demokraciji dopušteno, ali nije dopušteno o političkom opredjeljenju govoriti s mržnjom, kao vaš govor mržnje!

Vi tvrdite da partizanski ubojice imaju pravo ubijati, jer one koji oni ubiju nisu žrtve!

I zamislite još vas vrijeđa kada se o žrtvama partizanskih ubojica govori kao o  žrtvama!?

Vas vrijeđa spominjanje NDH, kao države hrvatskog naroda.  A mene vrijeđa vaš govor mržnje prema Hrvatima,  ponižavanje i omalovažavanje hrvatskog naroda  i njegove katoličke vjere sa pozicije propale jugo-komunističke ideologije.

Neću brojiti krvna zrnca ali samo ime Živana je srpsko ime http://imenjak.com/zenska-imena/zivana/, u hrvatskom narodu veoma rijetko, pa me stoga vaš stav ni ne čudi.

NDH je bila država hrvatskog naroda, bila je izraz tisućljetne težnje Hrvata za svojom državom. Istu takvu državu u to vrijeme imali su i Nijemci i Talijani, ali i Srbi- Nedićevu Srbiju. NDH je izgubila  rat, Hrvati su platili  veliku cijenu u gubitku stotina tisuća života bez Suda i Presude, jer su  kako ste upravo vi izjavili,  partizanima „sve kočnice popustile“ !? I nikome ništa! Nitko za „popuštanje kočnica“ nikada nije odgovarao.

Vašim „ časnim “ partizanima  pobjednicima popustile su kočnice!? I još  pišete o časti? Vaše poimanje časti je očito poremećeno, jer da su bili časni ne bi im bez Suda i Presude popustile kočnice, pa da im se omakne  pobiti  prema evidenciji Hrvatskog žrtvoslovnog društva oko 260 tisuća ljudi i pobacati  ih u 600 jama i još tko zna koliko nepoznatih grobišta. Koje je to popuštanje bilo?

Nijemci, Talijani  i Srbi žive sa svojom prošlosti i ne misle da su manje Nijemci ili Talijani što su u svojoj prošlosti imali nacističku ili fašističku državu.

Srbi  su  čak rehabilitirali četničkog vojvodu Dražu Mihajlovića i otvoreno govore o Srpskom svetu!

Fašisti i nacisti zatvarali su i ubijali zbog nacionalnosti, rase, vjere i političkog opredjeljenja, a komunisti zbog klasnog, vjerskog i političkog opredjeljenja.

Jedno zlo, zamijenilo je još veće zlo, jer je u svjetskim razmjerima nacističko i fašističko zlo pobilo oko 60 milijuna ljudi, a komunističko preko 100 milijuna ljudi. Vidi Crnu knjigu Komunizma[3]

Stoga ste vi izabrali  dvostruko veće zlo!

Koliko je Nijemaca i Talijana završilo u jamama , fojbama i rudnicima od ruke partizana „ osloboditelja“ Mnogo, samo u okolici Pule mnogo i to nakon što su se službeno predali.

Ti Nijemci i Talijani brinu se o svojim žrtvama, bez obzira u kojoj su odori ratovali. U Puli postoji Mornaričko groblje gdje je pod stoljetnim čempresima svoj je trajni dom u ovom najmirnijem pulskom parku pronašlo oko 100 tisuća vojnika i časnika. I to ne samo austrijskih, već svi onih koji su u doba Austro-Ugarske služili tadašnju vojsku. Ovdje možete vidjeti spomen-obilježja poljskim, slovenskim, bošnjačkim, mađarskim, hrvatskim i svim drugim vojnicima koji su dali svoj život za domovinu, a možda i pronaći nekog od svojih predaka. Pokopani su ovdje i pomorci i drugih zemalja – Francuske, Engleske i Španjolske koji su se u glavnoj austrijskog ratnoj luci našli na proputovanju, svi sa svojim insignijama, pa čak i arapskim.

Kada ćete vi prihvatiti takvu  kulturu poštivanja  mrtvih? Nikada! Vi pišete o partizanskom groblju i partizanskim spomenicima, a lišili ste pravo na grob i grobište  260 tisuća Hrvata koji su pobijeni, bačeni u masovne jame, rudnike i jarke. To je vaš licemjerni, dvoličan  moral!

A vi ne želite čuti o žrtvi hrvatskog naroda!? Kako bešćutno i duboko neljudski ispunjeno ideološkom mržnjom prema hrvatskom narodu. Uostalom koga briga što vi ne želite!?

Citiram vas ; „koji su nam omogućili miran razvoj, suživot i dostojanstvo naroda Titove Jugoslavije, plodonosan razvoj svih dijelova društva i poštovanje cijelog svijeta“ Ahaha moram se nasmijati vašem „ blaženom“ neznanju ili neshvaćanju da nisu svi uživali plodove takve Jugoslavije, već samo podobni i pristaše, a ostali su da bi preživjeli morali šutjeti ili iseliti,  jer narav komunizma je  diktatura i teror kao sustav vladanja.

Ali sigurna sam u jedno da koliko god ja vama dokazujem da niste u pravu . vi to nećete prihvatiti, jer teško je izgubiti ideale! A vaši ideali odavno su nestali u ropotarnici povijesti.

Dičite se državom koja je nastala na zločinu do sada dokumentiranom broju od 260 tisuća Hrvata u 600 grobišta, koja je u krvi Hrvata nastala i u krvi Hrvata nestala u obrambenom domovinskom ratu!

Nema Jugoslavije! Nema bratstva i jedinstva! Nema socijalizma, ni samoupravljanja!

Živimo u demokratskoj Hrvatskoj, u kojoj i vi i ja možemo reći i napisati svoje mišljenje bez straha od progona i kažnjavanja.

A Hrvatsku nisu stvorili ni partizani, ni antifašisti, već hrvatski branitelji koji su  svojom hrabrošću i vjerom sa krunicom oko vrata istjerali zločinačku JNA  i velikosrpske četnike iz Hrvatske.

I primitivno pišete: „jer uživate u desničarenju i ustaštvu odbjeglih ustaških odmetnika u Južnoj Americi ili Australiji, gdje možete uživati u pjevanju ustaških pjesama i dičite se državom o kojoj pojma nemate kakva je bila“

Spuštam se na vaš   nivo pa utvrđujem činjenicu da  vi uživate u „ljevičarenju“ i pjevanju partizanskih pjesmica tipa: “druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrećemo….“  I da se dičite sa državom koja je nastala na počinjenom zločinu bez kočnica.

A vi možete zahvaliti hrvatskim braniteljima, kojima  nisu“ popustile kočnice“, nakon pobjede,  što živite u demokratskoj Hrvatskoj i slobodno i nekažnjeno pljujete  po Hrvatima iz dijaspore, a  domovinska i iseljena Hrvatska su jedan narod koji je povijesnim razlozima raseljen po svijetu .

Lili Benčik/hrvatskepravice

[1] https://www.portalnovosti.com/da-nije-bilo-partizana-ne-bi-bilo-hrvatske

[2] https://www.hkv.hr/izdvojeno/nae-teme/istraili-smo/9966-dnevnik-smrti-qnajveeg-sina-naih-naroda-i-narodnosti.html

[3] https://hrcak.srce.hr/file/78658


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika