Podjeli

Poštovana gospođo Hrvoj Šipek,

primila sam dopis Vaše zamjenice, Danice Damjanović, a vezano uz možebitne nezakonitosti bivšeg državnog tajnika Nikole Mažara.

Forma i sadržaj tog dopisa doista su skandalozni, jer Vaš dopis nažalost potvrđuje način Vašega rada, a koji jest glavniuzročnik korupcije, bezakonja i lošeg standarda hrvatskih građana.

Iako ste svjesni zakonskih obveza državnog odvjetništva, a osnovna obveza je utvrđivanje svih činjenica, Vi ste činjenice navedene u mome dopisu, jednostavno ignorirali.

Naime, u svom dopisu od 17. studenog 2022. detaljno sam navela činjenice koje valja utvrditi, a temeljna sumnja jest, ima li osoba iz prijave uopće pravo na državno stambeno zbrinjavanje.

U ugovoru nigdje nije naveden dokaz da je osoba uopće bila posjednik stanarskog prava, niti da je ispunjavala kriterije koje moraju biti zadovoljene da bi se koristila prava iz navedenih uredbi.

Ti kriteriji su, među ostalim, da osoba nije prodavala nekretnine na području država bivše SFRJ. Navedeni dokaz morao je biti priložen ugovoru o najmu, kao i dokaz o stanarskom pravu i razlog zašto je izgubljeno to stanarsko pravo (možebitno sudjelovanje u agresiji na RH).

Vaša formulacija iz odgovora:

također, ispitali smo ostale navode u Vašem zahtjevu, te smo utvrdili da se radilo o uobičajenom načinu postupanja kao i u drugim slučajevima, te je sukladno navedenoj uredbi prikupljena sva dokumentacija koja je bila potrebna za donošenje odluke o najmu stana.”

Citirani tekst iz Vašeg odgovora doista je nevjerojatan. Vi ne navodite dokaze, kao što ni u ugovoru nema dokaza da su ispunjeni uvjeti iz Uredbi, već se pozivate na ”uobičajeni način postupanja”. Vama je jasno da jedini način postupanja, koji za DORH može vrijediti, jest primjena zakona, koja u navedenom slučaju mora biti u pisanoj formi.

Uobičajenu primjenu prava” od DORH-a vidjeli smo na slučaju Žalac, kao i reakciju Europskog tužiteljstva na Vašu ”uobičajenu primjenu”.

DORH je dužan pojedina djela ispitati na temelju zakonskih odredbi te jasno konstatirati jesu li te zakonske odredbe povrijeđene ili nisu. Paušalne ocijene „uobičajeno“ ili „duže primjenjivano“ u uređenoj pravnoj državi ne postoje!

Slijedom navedenog, zahtijevam od Vas da odgovorite na sva pitanja iz mog zahtjeva od 17. studenog 2022.

Vladavina prava ne poznaje iznimke, a zakoni se ne prilagođavaju političkim interesima, već se primjenjuju.

Očekujem od Vas žurno postupanje.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika