Podjeli

PREDSJEDNIKU HRVATSKOGA SABORA

POTPREDSJEDNICIMA HRVATSKOGA SABORA

Poštovani gospodine Jandrokoviću,

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav za sutra je najavio sjednicu u 8.30h na kojoj će se raspraviti prijedlog imenovanja Olega Butkovića za potpredsjednika vlade, a za 9h najavljena je sjednica Odbora za financije na kojoj će se raspraviti prijedlog imenovanja Marka Primorca za ministra financija.

Hrvatski sabor ovime vrijeđa sve hrvatske građane, svjesno i otvoreno blokirajući rad Hrvatskog sabora te ustavne obveze izbora i nadzora vlade.

Odrediti pola sata za ispitivanje čelnih ljudi izvršne vlasti jest otvoreno i primitivno vrijeđanje zdravog razuma.

Najjednostavnije radno mjesto u Konzumu zahtijeva najmanje sat vremena intervjua, a za upravljačko-menadžerske pozicije neophodno je nekoliko krugova razgovora i desetine sati pitanja i odgovora.

Određivanje istodobnog ispitivanja, onemogućujete mi kao zastupnici izvršavanje moje ustavne obveze nadziranja rada vlade te izbora članova vlade, čime dovodite u pitanje legitimnost izbora novih članova vlade.

Onemogućavanje normalnog parlamentarnog rada dokazuje vaše istinske motive da putem blokade rada Sabora spriječite nadzor djelovanja hrvatske vlade, kako bi ta vlada mogla nastaviti svoju korupcionašku politiku. U svakoj iole funkcionalnoj demokraciji izbor člana vlade odvija se prema ozbiljnoj, demokratskoj proceduri koja osigurava elementarnu transparentnost.

Potpuno je jasno da ovu apsurdnu organizaciju ispitivanja budućih članova vlade vršite na način da spriječite transparentnost i pravo hrvatskih građana na funkcionalnu demokraciju.

Hrvatski sabor ima ustavnu i demokratsku obvezu nadzirati rad vlade i raditi u interesu hrvatskih građana. Blokadom rada Sabora, koju vi činite, te poslovničkim smicalicama najniže razine, vi kršite Hrvatski ustav, temeljna demokratska načela te otvoreno radite protiv interesa hrvatskih građana.

Zahtijevam da žurno sazovete predsjedništvo Sabora te zatražite od navedenih Odbora da ispitivanje predloženih članova vlade prilagode načelima zdravog razuma i neophodne transparentnosti.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika