Podjeli

Vjerojatno najdražu čestitku povodom tridesete obljetnice priznanja RH hrvatskim političarima i mnogim drugim u Hrvatskoj poslala je Predsjednica Vlade RS Ana Brnabić:

“Da nije bilo stradanja Srba od 1941. do 1945. godine i da nije bilo pokliča ”Za dom spremni” ponovo 1991., ne bi bilo ni RS”

https://narod.hr/svijet/nizozemska-za-sankcije-dodiku-i-vlastima-rs-a-pogledajte-akademiju-na-kojoj-je-bio-pupovac

Puno puta sam konstatirao da sluganski odnos mnogih u RH prema svjetskim moćnicima pokazuje se korištenjem laži o:

 1. Blaženom Alojziju Stepincu
 2. Radnom logoru u Jasenovcu
 3. Pozdravu Za Dom spremni

S obzirom da je poznato da je LAŽ NAJVIŠE POMOGLA SRBIMA U NJIHOVOJ POVIJESTI kada se to koristi i u RH nema dvojbe čijim interesima služe oni u Hrvatskoj koji održavaju ove laži.

Da to Hrvati dobro razumiju pokazuje i duhovita čestitka koja je još jučer kružila Internetom, a upućena je visokim hrvatskim dužnosnicima sa zanimljivim adresama:_

Sutra će hrvatska država proslaviti 30. rođendan svog međunarodnog priznanja. Mnogi će se tom prigodom prisjetiti brojnih velikih trenutaka i postignuća, pa sam tako i ja odlučio dati skroman prilog spašavanju od zaborava barem nekih djela koja su kroz ova tri desetljeća obilježila i definirala moderno hrvatsko društvo:

 

Predsjednik Vlade: zatvor. 

Dopredsjednik Vlade: zatvor. 

Predstojnik ureda Premijera: zatvor. 

Ministar gospodarstva: zatvor. 

Ministar poljoprivrede: rad za opće dobro. 

Ministar unutarnjih poslova: zatvor. 

Ministar obrane: zatvor. 

Ministrica EU fondova: zatvor. 

Ministar kulture: zatvor. 

Ministar graditeljstva: zatvor. 

Ministar uprave: čeka suđenje. 

Državni tajnik: zatvor. 

Ravnatelj SOA-e: zatvor. 

Ravnatelj VSOA-e: zatvor. 

Zamjenik ravnatelja VSOA-e: zatvor. 

Stalni predstavnik pri UN-u: zatvor. 

Gradonačelnik glavnog grada: zatvor. 

Gradonačelnik, razno: zatvor. 

Načelnik općine, razno: zatvor. 

Župan, razno: zatvor. 

Dožupan, razno: zatvor. 

Saborski zastupnik, razno: zatvor. 

Predsjednik stranke, razno: zatvor. 

Izvršni predsjednik Dinama: u bijegu od zatvora. 

Predsjednik Hajduka: zatvor. 

Predsjednik Rijeke: zatvor. 

Predsjednik Osijeka: zatvor. 

Predsjednik najveće tvrtke u zemlji: zatvor. 

Dekan Pravnog fakulteta: zatvor. 

Ravnatelj Gradskih groblja: zatvor. 

Predsjednik HGK-a: zatvor. 

Direktor Hrvatskih cesta: zatvor. 

Direktor Hrvatskih autocesta: zatvor. 

Predsjednik uprave Hrvatskih željeznica: zatvor. 

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma: čeka suđenje. 

Direktor Hrvatskih voda: rad za opće dobro. 

Ravnatelj HRT-a: zatvor. 

Direktor JANAF-a: zatvor. 

Direktor Hrvatske lutrije: zatvor. 

Direktor HEP-a: zatvor. 

Direktor INA-e: zatvor. 

Član Nadzornog odbora, razno: zatvor. 

 

Čestitam i svima drugima koji nisu spomenuti, a koji su također u ovih 30 godina na sličan nesebičan i velikodušan način gradili i oblikovali zemlju koju smo stoljećima sanjali i koju ćemo ostaviti svojoj djeci.

 

# Bože Čuvaj Hrvatsku

 

Zapravo ove tri velike laži su dio hrvatske (pardon jugo-srpske) povijesti pa je – mislim – najprimjerenije da onima koji vole Hrvatsku za dar damo knjigu o jednom istinskom hrvatskom domoljubu a povjesničaru. Knjiga bi trebala biti objavljena na portal dragovolkjac.com, a ovdje je dana u prilogu-:

Prošle godine napustio nas je hrvatski povjesničar prof. dr. sc. Stijepo Obad. U povodu 30. obljetnice priznanja Republike hrvatske književnik dr. sc. Stijepo Mijović Kočan i akademik Josip Pečarić darivaju vam svoju knjigu o tom velikom hrvatskom domoljubu.

Poznato je da oni kojima se danas klanjaju mnogi u RH nisu htjeli nezavisnu Hrvatsku pa su joj na početku Domovinskog rata zabranili obranu (Embargo na uvoz oružja). Kada su hrvatski branitelji predvođeni velikim HRVATSKIM predsjednikom akademikom Franjom Tuđmanom ipak stvorili neovisnu Hrvatsku, bijesni svjetski moćnici mu nisu došli na sprovod. Zajedno sa poslušnicima među ‘hrvatskim’ političarima proganjali generale koji su predvodili te branitelje koji su se drznuli da izbore i u ratu Hrvatsku i to na tako užasan način da su od naci-fašističke agresorske vojske napravili vojsku zečeva i sudili su ih po svakojakim ‘sudovima’.

A u svezi s ‘čestitkom’ Predsjednice Vlade RS Ana Brnabić spomenut ću da je prof. Miroslav Tuđman još 2002. na predstavljanju moje knjige „Brani li Goldstein NDH?“ govorio o danas tako očitoj podjeli u Hrvatskoj na one koji zastupaju srbo-komunističku paradigmu u povjesti (tzv. Legaliste) i one koji zastupaju hrvatsku paradigmu zzv Revizioniste, a poznato je da je onim prvima, a i političarima s „čudnim adresama“ i njima sličnim najveći revizionist bio akademik Franjo Tuđman. Miroslav je taj govor objavio u Glasu Koncila i u svojoj knjizi koja je bila literatura na doktorskom studiju Filozofskog fakulteta. Oko jednog teksta o Jasenovcu pomagali su mi Miroslav i njegova majka Ankica Tuđman, a ako govorimo o ZDS iz Brnabićve ‘čestitke’ spomenut ću samo kako na njegovom Filozofskom fakultetu nisu bili sretni kada smo Miroslav i ja viđeni zajedno u Čavoglavama. A da ne spominjemo što su o ZDS izjavljivali Stjepan Tuđman i njegova kćer.

Zato vas pozivamo i na tribinu u povodu godišnjice smrti prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana:

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić


Podjeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika