Podjeli

U nekoliko sam već navrata upozoravao na neprimjereno ponašanje saborskih zastupnika. Događaj koji se desio u petak, 16.02.2018. u Saboru RH, ponovno je dokazao i pokazao kako su kultura i lijepo ponašanje, kategorija strana,  većini saborskih zastupnika.  Saborski zastupnik Lacković tužio je Nikolu Grmoju za kazneno djelo klevete, ističući kako je Grmoja o njemu iznio neistinite tvrdnje, te na taj način nanio štetu njegovoj časti i ugledu. Nakon glasovanja o skidanju imuniteta  i neizglasavanju istog  uslijedila je svađa i skoro fizički obračun saborskih zastupnika Bulja i Lackovića.

Što je navelo Lackovića da kolegu saborskog zastupnika tuži? Nikola Grmoja je u mjesecu studenom prošle godine za jednu tiskovinu izjavio:“  “da u Državnom sudbenom vijeću (DSV) sjedi zastupnik Milana Bandića, Željko Lacković, a znamo pod kakvim je optužbama Bandić i to je sasvim neprimjereno. Treba promijeniti način odabira, DSV je izvor korupcije”. Lacković nije mogao oprostiti izrečene riječi i ustvrdio kako su iste naštetile njegovoj časti i ugledu, pa je uslijedila tužba, te je Mandatno-imunitetno povjerenstvo upoznao sa slučajem saborske zastupnike. Nakon glasanja, a navodno iziritiran od strane Željka Lackovića, koji je u jednom trenu spomenuo ratni put Mire Bulja, isti je krenuo na Lackovića. Srećom došlo je samo do verbalnog sukoba ponajprije Bulja sa Lackovićem,   a potom sa Milijanom Brkićem, ali i sa još nekim saborskim zastupnicima. „Unproforci“  Nikola Grmoja i Božo Petrov pohitali su i svog stranačkog kolegu Bulja izveli iz Sabornice.

Kao što sam naveo, već sam upozoravao na neprimjerena ponašanja saborskih zastupnika, ne ulazeći u raspravu tko je u pravu ili u krivu, već što je to što saborske zastupnike „zatilta“ da zaboravljaju gdje su i kako se njihove reakcije/u ovom slučaju Bulja/ tumače u hrvatskoj javnosti. I nije ovo jedini slučaj, jer ne tako davno krajem mjeseca studenog do fizičkog je skoro obračuna došlo između saborskih zastupnika Zekanovića i Pernara. Vrlo često pljušte uvrede, a „pucaju“ saborski zastupnici iz svih mogućih raspoloživih „oružja“. Ponekad su te rasprave, svađe i vrijeđanja toliko degutantne da nisu gledljive, no saborski zastupnici ne odustaju lako, sve za koji politički bod!

Vratimo se reakciji gospodina Bulja. Gospodin Bulj je zahvaljujući MOST-u, izašao na vjetrometinu političke hrvatske zbilje, totalno nespreman isto kao i njegovi stranački kolege. I njih same je uspijeh iznenadio! Bez političkog iskustva, uvjereni da su moralna vertikala i kako su jedni i jedini MOST-ovci zajedno s Buljem od samog početka dociraju i svima drže slovo. Kako su mahom MOST-ovci bivši članovi HDZ-a, kao i sam Bulj, to će nam sve reći i o karakteru istih. Dovoljno je reći da je i jedan od MOST-ovaca „politički suncokret“ Maro Kristić. Srđ je grad, Hrvatski laburisti-stranka rada, Hrvatska seljačka stranka, Hrvatska demoktarska zajednica i na kraju MOST su političke stranke u kojima je Kristić tražio svoje mjesto pod političkim suncem naše lijepe zemlje. I baš kao i Bulju i Kristiću se posrećilo/ u bivšem sazivu/, postali su saborski zastupnici.

Sveprisutni gospodin Bulj, kao i svojevremeno isto MOST-ova zastupnica Strenja Linić, nazočan je je na svim mogućim prosvjedima koji se događaju u RH.  Svugdje gdje su kamere tu je i Bulj! Uvijek ista priča,“ u sve se mješa“… Bla-bla-truč! Populizam, populizam i ništa osim ponašanja kojim a se podilazi i  riječi koje ljudi vole čuti.

Upravo to je dokazao svojim ponašanjem i u Saboru RH, gdje se u maniri prvoborca NOB-a, kreće obračunati sa Lackovićem. Zaboravlja Bulj da je prvenstveno u Saboru zbog onih koji su ga izabrali, a ne zbog svog  sudjelovanja u Domovinskom ratu. Svakako, svaka čast svima koji su sudjelovali u obrani naše drage domovine, no dajte to već jednom prestanite isticati. Svojim takvim ponašanjima stičete svakodnevno, spram vas sve više animoziteta, odbojnosti i neprijateljskih raspoloženja, onih koji nemaju braniteljska prava i povlastice.

Gospodine Bulj! To što ste hrvatski branitelj svaka vama čast, no to vam ne daje za pravo da se u Saboru RH, ponašate kao u filmu „Revolveraš u Saloon-u“. Shvatite već jednom i vi i ostali koji se slično ili isto ponašate da ste iritantni.

Ušli ste u Sabor RH! Niste u krčmi, kockastih stolnjaka i limnih pepeljara,  negdje u zabiti bivše tvorevine, koje je i sastavni dio bila RH. Ako ste propustili nešto što se dobiva kućnim odgojem, još uvijek nije kasno, samo ako želite. Svaki PR stručnjak, uz adekvatnu naknadu,  učiniti će sve da vas pouči i nauči, primjerenom ponašanju i ophođenju u svakojakim situacijama.  Na kraju krajeva i vaš politički predvodnik je psihijatar, a politički tajnik profesor povijesti i socijologije.

Možda biste nadogradnju u cilju i interesu izbjegavanja ovakvih loših situacija mogli dobiti i besplatno?  I da gospodine Bulj! Ne znam je li vam do sada to tko rekao, ali niti vi niti vaše stranačke kolege niste „popili svu pamet svijeta”, ali koristite svaku prigodu i docirate po svim temama. Dajte se već jednom predodredite što će vam biti fokus interesa i onda to radite onako kako treba!

A maniri? Ne nemate ih gospodo Bulj i Lacković, a i pitanje je koliko saborskih zastupnika uopće zna što su maniri?


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika