Podjeli

Nekadašnji političar Dražen Budiša oglasio se nakon dužeg vremena. Uz ostalo je poručio Zoranu Milanoviću, predsjedniku RH, da mu vraća visoko državno odličje koji mu je ovaj svečano uručio, kao jednom od istaknutijih predstavnika tzv. Hrvatskog proljeća.

Međutim, za to nema razloga, neka ga i dalje ponosno nosi, jer i onda je Milanoviću mogao i trebao štošta zamjeriti (pa i ne primiti odličje), ali tada mu je itekako bilo drago što ga ovaj nagrađuje.

Taj i takav Budiša koji ima svoje zasluge u tzv. Hrvatskom proljeću, godinama se borio protiv utemeljitelja RH i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a samim time i protiv hrvatske države. Umjesto da se početkom 90-tih priklonio Tuđmanu i hrvatskoj opciji, on je „odlepršao“  Slavku Goldsteinu! Zatim je bio lijeva i desna ruka Ivici Račanu, a ima i određene zasluge što je za predsjednika države došao Stjepan Mesić, i maltretirao nas punih osam godina!

Nu, kad je primao visoko odličje od Milanovića nije se bunio, pa čak ni spomenuo velikog hrvatskog književnika, robijaša, patnika i na koncu dragovoljca Hrvatskog obrambenog Domovinskog rata -Zlatka Tomičića (2.12. 1930.-16.6.2008.)! (Ali i još neke!) A Tomičić je umnogome zaslužniji u borbi za hrvatsku slobodu i demokraciju, za Hrvatsko proljeće,  nego tri budiše! Budiša ga je prešutio i marginalizirao, gdje god je stigao,  čak i kad je s Račanom bio na vlasti! Budiša je dobio sve što se može dobiti za „patnje“ u  tzv. Hrvatskom proljeću, dok je Zlatko Tomičić kao istinski hrvatski borac iz 1970-te  jedino dobio nekoliko godina zatvora više u Staroj Gradiški, nemogućnost objavljivanja svojih tekstova i šikaniranje njega i obitelji do kraja života, a osobito u vrijeme „Budišine vladavine“.

Stoga, dragi Budiša, ostani to što si bio do kraja, a odličje zadrži, iako ga možda nisi ni zaslužio (za razliku od recimo Tomičića, kojem da je Milanović i nudio odličje nikada ga od njega ne bi uzeo).

Inače, ovaj istrošeni političar ili politikant  je već davno u političkoj ropotarnici.

Sad se javio da se malo i njega prisjetimo i SK-Vlade u kojoj je bio i koja je vodila hrvatsku državu „šumom i drumom“, kao pijani kočijaši.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika