Podjeli

Na portalu dragovoljac.com najavljena je moja knjiga POKVARENI ČETNICI:

https://www.dragovoljac.com/index.php/razno/31899-nova-knjiga-akademika-josipa-pecarica-pokvareni-cetnici

U Prilogu vam šaljem i najnoviji komentar Vjekoslava Krsnika koji je povezan i sa tom knjigom.

Subject: Re: krsnikomentar
Date: Tue, 30 Aug 2022 21:40:29 +0200
From: Vjekoslav Krsnik <[email protected]>

A tu je i Šiljo:

https://hrvatskonebo.org/2022/08/30/siljo-mit-o-dobrom-hrvatskom-katolickom-tudmanovu-hdz-u-mora-se-razbiti-ili-ce-taj-mit-razbiti-hrvatsku/
O korupciji u RH – vjerujem – čitate Karolinu Vidović Krišto:
https://hrvatskonebo.org/2022/08/29/karolina-vidovic-kristo-uhicenja-u-ini-zakljucci-koje-necemo-procitati-u-mainstream-medijima/

Znamo gdje kako SPC koristi novce koje joj daje Hrvatska vlada (Je li Premijer odgovorio generalu Prkačinu na pitanje u svezi s tim):

Javio se ovih dana i mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo: “Nisam zatečen informacijom da je SPC pred parlamentarne izbore 2020. g. namjeravala kupiti stotinu kalašnjikova… za kriminalce koji bi, u slučaju da se izgube izbori, potaknuli građanski rat”. To su informacije iz Crne Gore. Istinite ili ne, u našim medijima o tome vlada muk. Ni slova.

https://kamenjar.com/hodak-hrvatska-treba-srbiji-jasno-reci-nema-ulaska-u-eu-sve-dok-ne-skinete-s-nogu-cetnicke-opanke/

Istina, Hodak govori o četnicima, iz moje pitalice, tj. govori o “poštenim četnicima”.

A moja knjiga je o “pokvarenim četnicima”.

Na kraju su dani i tekstovi s predstavljanja u Tomislavgradu.

Vjerovali ili ne u svezi s tim je i sam početak Hodakovog teksta:

Onako dobronamjeran i objektivan, kako sam već od Boga stvoren, prvi sam upozorio na “opću opasnost” koja nam prijeti od Ante Čačića.

Odmah je svojim “amaterskim” potezima dao svima na znanje kamo sve to vodi. Osvojio je prvenstvo, super cup, Dinamo vodi u novom prvenstvu, ali, kažu, čovjek vuče čudne, amaterske poteze.

I ja sam upozorio upravu Dinama da ga, sukladno željama nekih bučnih navijača drugih klubova, odmah smjene. Odmah mu treba dati “šimecki” u tur jer ako se budemo predugo pravili mutavi i slijepi taj će nas lik još i odvesti u “Ligu prvaka”. Međutim, inertna uprava nije ni prstom mrdnula i evo ti lošeg, smušenog, dezorijentiranog Dinama u Champions league.

Sad je kasno kmečati.

Dok su navijači drugih klubova, osobito jednog, dobronamjerno upozoravali na “opću opasnost”, uprava je ignorantski čkomila, mučala i pravila se ludom… I što sad? Nogometni se narod oglasio na vrijeme, ali pobijedio je, kao i obično, novac. Dinamu je kapnulo nekih 25 milja eurića, svakom našem prvoligašu pet stotina tisuća eura, a dobronamjernim navijačima, k’o što sam i ja, ostaje gorčina, da ne kažem nešto prostije, u ustima.

Svi naši klubovi su poispadali, a Čačić, već u manolićevskim godinama, mora sad “prašinariti” u Ligi prvaka. To je samo dokaz da nije sve u novcu, ima nešto i u nekretninama, zlatu, a kod Hrvateka napose i u zavisti! Tako je to kad se ne sluša glas naroda. Narod voli “pravi” balun, a ne onaj maksimirski.

Pitate se: Kakve veze ima Čačić i ‘Pokvareni četnici’?

U Tomislavgradu su me pitali mogu li kao matematičar objasniti današnju Hrvatsku. Odgovorio sam da mi matematika tu ne pomaže, ali pomaže nogomet. Podsjetio sam ih kako je Dinamo ušao u Ligu prvaka. Slično Domovinskom ratu i vremenu Tuđmanovog predsjednikovanja i Dinamo je igrao dobar dio odlučujuće utakmice. Zatim je uslijedi nerazumljiv pad kakva je i današnja Hrvatska. Produžetak nam je pokazao što nas očekuje u budućnosti.

Međutim, s obzirom da je predstavljanje u Tomislavgradu bilo dio LITA U TISNOM 2022. gdje su predstavljene knjige o Thompsonu, IX. Bojni HOS-a i Štedulu i sve su povezane sa ZA DOM SPREMNI, upozorio sam nazočne da je i trener Dinama Ante Čačić – tada selektor Reprezentacije – bio uključen u tu priču kada su svojevremeno napadali Josipa Šimunića.

Kako sam vam 20.05.2022. poslao tekst PROTIV KNJIGE IX. BOJNA “RAFAEL VITEZ BOBAN” SU HRVATSKI PUTINISTI dat ću dio u kome se spominje Čačić:

Vjerovali ili ne mene hajdukovca je Dinamovo prvenstvo podsjetilo na bivšu predsjednicu države kao putinovku. Trener Dinama Ante Čačić bio je i trener hrvatske reprezentacije. Za svog pomoćnika je izabrao Josipa Šimunića i bio žestoko napadnut jer je Šimunić bio jedan od potpisnika Peticije ZDS Odgovorio im je:  Tu peticiju su potpisali brojni doktori i akademici.

Inteligentan nogometni trener, zar ne?

Da je netko tako inteligentan bio njen savjetnik mogao ju je upozoriti na to da su među prva četiri potpisnika akademici Pečarić i Popović koji imaju jako puno znanstvenih radova pa bi vjerojatno njen odgovor bio neputinovski.

A zapravo tada je Predsjednica trebala iskazati poštovanje prema samom Predsjedniku Tuđmanu Utemeljitelju RH!

Kako to?

Vrlo jednostavno.

PETI potpisnik Peticije ZDS, kojom se branilo Thompsona i ‘Bojnu Čavoglave’, bio je ravnatelj Hrvatskog Instituta za Povijest (HIV) dr. sc. Mirko Valentić, koji je bio blizak Tuđmanov suradnik.

Jako inteligentno da se na povijesnim temama napada ugledni povjesničar koji je bio bliski suradnik Utemeljitelja RH, zar ne?

Zapravo tada je Predsjednica trebala iskazati poštovanje prema samom Predsjedniku Tuđmanu jer je kao PETI potpisnik (poslije dva akademika i dva biskupa) potpisnik bio ravnatelj Hrvatskog Instituta za Povijest (HIV) dr. sc. Mirko Valentić, koji je bio Tuđmanov suradnik. A bilo je još uglednik povjesničara koji su potpisali Peticiju ZDS pa i ravnatelj HIV-a iz Slavonskog Broda dr. sc. Mato Artuković ili prof. dr. sc. Ivo Rendić Miočić (o njima vidjeti knjige:

J. Pečarić, Dr. sc. Mato Artuković, Zagreb, 2020., str.224. i

J. Pečarić, Dr. sc. Ivo Rendić-Miočić, Portal dragovoljac.com, 2021.: http://www.dragovoljac.com/images/minifp/RENDIC.pdf)

Napisao sam knjigu i o Tuđmanovom suradniku, čiji potpis nije bio  važan Predsjednici:

J. Pečarić, Dr. sc. Mirko Valentić, dragovoljac.com, 2021.:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/VALENTIC.pdf

Međutim prije te knjige dr. Valentiću sam posvetio knjigu:

J. Pečarić, O sučeljavanju Bulajić vs. Pečarić, Portal dragovoljac.com, 2021.:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/suceljavanje_hazu.pdf

Da je tada Predsjednica bila na razini nogometnog trenera možda ne bi danas imali toliko PUTINISTA među hrvatskim političarima.

Ili sam ja samo nepopravljivi idealist?

A Čačiću to nisu zaboravili i zbog toga svi ti napadi na njega1

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika