Podjeli

U zadnje vrijeme opet se govori i piše o uvođenju vojnog roka u Hrvatskoj.

Oni koji su od prvih dana sudjelovali u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu i stvaranju hrvatske države uglavnom nisu protiv.

Međutim, o ovoj temi na veliko i široko raspravljalo se i 2017. kada je minorna politička stranka s nazivom Radnička fronta organizirala i prosvjede protiv ove inicijative.

Tada su u Zagrebu, ako se sjećate, održana dva skupa: jedan za, a drugi protiv uvođenja vojnog roka! Istina, nije se ni na jednom skupio veći broj ljudi, ali mediji su tim događajima dali iznimnu pozornost. Dakle, protiv uvođenja vojne obveze, već je tada bila,  profesionalna i dobro plaćena kontraverzna „fronta“, pokret koji se javlja od prigode do prigode. Oni su tada poručili, isto što i SDP, da ne žele „vojsku u svojoj butigi“. Također su isticali da se treba više ulagati u zdravstvo i obrazovanje, a ne u avione, helikoptere, tenkove i šatore i  da  žele biti „radnici, a ne ratnici“.

Baš lijepo. I mi smo 1991. željeli  isto. Međutim, „fronta“ namjerno zaboravlja prošlost, jer im to  odgovara. Kao prvo, Hrvatska je bila napadnuta i to od treće ili četvrte vojske u Europi. Tada nismo imali zrakoplove, helikoptere, tenkove, pa ni šatore. Ni šljemove na glavi! Morali smo se braniti i obraniti od zločinačke JNA te srbijanskog, crnogorskog i inog agresora i domaćih izdajica. SDP  na čelu s Ivicom Račanom tada je  razoružao  hrvatski narod, baš kad je trebao ići u rat. Na određeni način bili smo kao „vojska Matije Gupca!“. Da smo izgubili hrvatski obrambeni Domovinski rat (a mogli smo!) članovi današnje tzv. Radničke fronte, ali i SDP-a sigurno bi bili u najmanju ruku čuvari na Golom Otoku, Staroj Gradiški, Lepoglavi, kopači masovnih grobnica ili vojnici (Udbaši) koji bi tjerali nevine Hrvate na nove križne putove!

Zanimljivo da ta i takva Radnička fronta nema ništa protiv naoružavanja ni vojske u našem okruženju. Oni bi htjeli da Hrvatska ponovno bude na koljenima.

E, SDP i ostali plaćenici taj film više nećete gledati!

Neki SDP-ovac je izjavio da se u trideset dana, koliko se predlaže vojna obveza, ništa ne može naučiti! To jeste i nije točno. Naime, kad su relativno „mnogi“ 1991. odlazili na prve crte obrane većina nije  imala mogućnost da se „školuje“ ni tri, a kamoli –  30 dana! Kako su dolazili u vojarne, tako su bili odmah i hitno  upućivani na prve crte obrane. Tada se nije pitalo  jesi li ili nisi prošao obuku, jesi li zdrav, je li će oni koje ostavljaš kod kuće imati od čega živjeti itd. i tako redom.

Većina KPJ-SDP je u to vrijeme spavala „zimski san“. Oni su se uglavnom pritajili i čekali – tko će pobijediti! Kad su 1992., pa i kasnije vidjeli da Hrvatska, pod vodstvom utemeljitelja RH i prvog hrvatskog predsjednika  dr. Franje Tuđmana, tuče agresora na svim bojnim poljima, polako su se počeli izvlačiti iz podruma.

I još samo to: naša država nikada nikoga nije prva napala, niti je ikada u povijesti bila agresor. Osim toga, treba objaviti registar onih koji nisu sudjelovali u Domovinskome ratu (kao članovi  Radničke fronte i sličnih političkih organizacija) i pitati ih: Što ste radili u ratu, dok su drugi ginuli?

Hrvatska više nikada ne smije nespremna dočekati vanjskog, ali i domaćeg agresora (izdajice i dezertere). U Švicarskoj, koja gotovo nikada nije bila napadnuta nemaju vojske, ali je svaki njezin građanin uvijek spreman – ako zatreba.

A vi jadnici i bijednici Radničke fronte i ostalih jadnih stranaka i strančica  prvo odite u Srbiju i Republiku Srpsku i pitajte ih zašto se naoružavaju, pa možda ćete ipak nešto shvatiti.

No, ako kojim slučajem i zagusti na vas i vaše nismo i nećemo računati!

Baš kao i 1991.!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika